Norsk it-expert skickar massmejl till ryssar om kriget

UKRAINA. En norsk dataexpert har satt upp en hemsida som möjliggör att skicka mejl med information om vad som pågår i Ukraina till ryska medborgare, rapporterar BBC.

Mejlet har hittills gått ut till över 20 miljoner ryssar med ämnesraden ”Jag är inte din fiende”. Mejlet uppmanar ryssar att fördöma kriget och söka information från fristående källor.

Enligt norrmannen är det ett sätt att runda den ryska censuren och propagandan. Han jämför det med när flygplan flög över Tyskland med flygblad om vad som pågick i kriget.

”Detta är bara ett mer modernt sätt att få folk att öppna sina ögon”, säger norrmannen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Norsk it-expert skickar massmejl till ryssar om kriget

  1. Gamers delar info. De unga vill dra. De tror gränsen stängs snart. Järnridån igen. Ryssar i väst är rädda för att deras visa dras in. Kontakten med släkten i europadelen visar på utrensning. De i östra delen vet inte att det är krig och vill inte veta. De tittar på rysk tv. Några får åka till Gulag då de sagt krig. Det är förbjudet då kändisar säger det i tv soffan. I svenska soffan hittar de en nyrakad stackars afghan som är ledsen. Sedan bakar vi med en i slöjkock.
    Här gör kocken i tv en rysk sallad.den gör han med ett ägg. Han skapar en ukrainsksallad med många ägg. Cojones och ägg…

    14
    5

Kommentera