Enorma ryska förluster

UKRAINA. Ukrainas Armés Generalstab rapporterar att Ukrainas har återtagit staden Chuhuiv från ryska styrkor.

Förstörd rysk stridsvagn

Staden föll nyligen i ryska händer men i samband med nya strider skall Ukraina ha tillfogat ryssarna betydande förluster samt ha lyckats återta staden enligt Ukrainas armé, uppger BBC News som dock inte kan bekräfta uppgifterna.

I samband med striderna skall även två högst uppsatta ryska befälhavare ha dödats. Chuhuiv ligger 4 mil öster om Ukrainas näst största stad Kharkiv som drabbats av omfattande bombningar av Ryssland.

Ukrainas Armés Generalstab har på måndagsmorgonen gått ut med nya siffror över hur stora förluster Ukrainas Väpnade Styrkor har tillfogat Putins soldater.

Så här ser förlustsiffrorna ut.

 • 11 000 Ryska soldater dödade eller skadade
 • 290 stridsvagnar
 • 46 stridsflygplan
 • 68 helikoptrar
 • 7 drönare
 • 999 pansarfordon
 • 117 artillerisystem
 • 50 artilleriramper
 • 23 anti-flygvapensystem
 • 454 fordon
 • 3 fartyg
 • 60 bränsletankar (förråd)

Siffrorna är preliminära och obekräftade

Ukraina har varit mer framgångsrika än väntat i kampen mot de invaderande ryssarna och till stor del bedöms det ha möjliggjorts tack vare omfattande militärt stöd från länder i Väst – till exempel, Danmark, Sverige, USA och Storbritannien.

Ryssland använder sig emellertid av en grym taktik med omfattande bombningar mot civilbefolkningen.

General Staff of the Armed Forces of Ukraine

-Pettersson säger att uppgifterna är omöjliga att kontrollera men även om de ryska förlusterna bara är hälften av ovanstående så är de enorma. Exempelvis förlorade Sovjet 15.000 soldater under 10 års krig i Afghanistan. Nu har det gått 13 dagar.

Hur som helst, även en tiondel är stora förluster för något Putin påstår inte är ett krig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Enorma ryska förluster

 1. Den Syriskinfluerade strategin hos Ryssland verkar inte gå bra. Syriska strategin innebär försiktig framryckning i syfte att inte göra sig ”ovän” med civilbefolkningen man hoppas kunna styra efter ett tag.
  Snart kommer de sannolikt att övergå till att föra totalt krig. D v s varje plats rysk trupp blir beskjuten från attackeras med all kraft utan hänsyn till civilbefolkningen. Ukrainska arméen har hittills kunnat bädda in sig i civilbefolkningen, men detta kommer snart att börja straffa sig för civilbefolkningen. I den syriska strategin ingår att få civilbefolkningen att utrymma längs evakueringskorridorer. Detta hindras uppenbarligen av fanatiska delar av Ukrainska arméen, genom att de när evakuering inletts skjuter ihjäl några egna civila varvid evakuering avbryts. Därefter anklagas ryssarna för krigsbrott. Att bädda in trupp i civilsamhället, bland civila, vid skolor, sjukhus, viktiga kulturobjekt är OCKSÅ olagligt enligt konventionerna.

  Med statskontrollerat Public Service/MSM kommer vi svenska gräsrötter aldrig att informeras sanningsenligt om vad som hänt i Ukraina, händer just nu eller vad som kommer att hända. Vårt hopp står till alternativmedia (som nu i flera fall har kapats av statens kontrollörer) och utländska källor.

  8
  4
  • I enlighet med gammal rysk doktrin så skjuter de på civila i ett led att försöka bryta motståndsviljan hos fienden. Dessutom använder de sig av den gamla ryska traditionen av maskirovka, vilseledande information och taktik för att dels få fienden ur balans, hålla denne ovetande om vad som händer samt få fienden att begå misstag som kan utnyttjas. Vi har sett detta i realtid i Ukraina där ryssarna påstår att de ska inleda eldupphör för att släppa ut civila för att sedan, när tillräckligt många samlats öppna eld med artilleri.
   Därefter påstå att det är ”ukrainska nazister” som skjuter på de civila för hindra dem från att åka – vilket i sig är otroligt ologiskt eftersom hade ”ukrainska nazister” haft artilleri så hade de skjutit på ryssarna, inte slösas ammunitionen på kvinnor och barn.
   Dagen efter försöker de göra samma procedur igen, bara för att se hur desperata fienden är.

   Detta är grundläggande kunskap om hur den ryska armén opererar.

   Nu, dina sagor från Syrien passar inte in av ett par anledningar.
   1. Ryssland hade inga marktrupper eller markförband i Syrien – så hur kan de upprättat några korridorer eller liknande i det kriget har du att förklara.
   2. Syrien var ett inbördeskrig vilket ställer andra krav och problem för den lagliga regeringen i hur de ska hantera situationen.
   3. Att beskylla den ukrainska försvarsmakten för att skydda civila och egendom med närskydd, alltså trupp inne i området att ”bädda in sig bland civilbefolkningen” är patetiskt.

   Om den ryska armén är så godhjärtad och chevaleresk varför ställer den inte upp på linje utanför städerna och skjuter rysk salut så den ukrainska armén kan komma ut och möta dem.

   Jag är faktiskt nyfiken på var du får höra all den skit som du för fram här?

   8
   4
 2. Det cirkulerar en video där det rapporteras om Ukrainska civila dödsoffer med en reporter som pratar framför vad som ska vara döda i liksäckar eller under någon sorts skynken. Dock blåser ett av skynkena bort lite varpå ”liket” försöker täcka över sig själv igen.

  Det är med stor sannolikhet inte bara Ryssland som vrider och vänder på sanningen här. Troligtvis är båda parter precis lika goda kålsupare.

  Ryssland vill påskina att allt går strålande medan Ukraina vill skapa sympati från omvärlden.

  16
  4
  • Den aktuella videon är dock från någon sorts demonstration tydligen.

   10
 3. Jag har alltid sagt att Pettersson är lysande med färsk, rimligt säker information. CBS intervjuen och Pettersson slår både CNN och FOX med kortaoch FOX om rapportering från Ukraina med får de chansen så nedvärderar de Biden. CNN har många reporters och kameramän på fältet vilka är lika utsatta som Ukrainas folk för ryska anfall,

  16
  6

Kommentera