USA förbjuder rysk olja, gas och energi

UTRIKES. USA kommer att införa ett importförbud för rysk olja, naturgas och andra energikällor. Det säger president Joe Biden på en pressträff under tisdagen.

Joe Biden och Vladimir Putin

Beslutet ska ha tagits i samråd med allierade i Europa, men Biden påpekar att USA har stor egen energiproduktion till skillnad från andra länder.

Vi kan ta det här steget medan andra inte kan göra det.

Reuters skriver att USA fram till nu har undvikit att införa sanktioner direkt mot rysk gas och olja då en sådan åtgärd riskerar att leda till ännu högre energipriser.

-Pettersson tycker att EU och övriga västvärlden borde göra samma sak som USA. Det kommer att svida men det finns ingen anledning att finansiera Putins krigsmakt, oavsett hur kriget går så har Putin redan förlorat.

USA:s president Joe Biden säger på en presskonferens att den ryske presidenten Vladimir Putin verkar fast besluten om att fortsätta på sin sin ”hemska väg oavsett vad det kostar”.
Men en sak är säker: Ukraina kommer aldrig att bli en seger för Putin, säger Biden.

Förutom att kritisera Ryssland och Putin berömde han även det ukrainska folket.

Ni har inspirerat världen med ert mod, patriotism och er beslutsamhet att leva fritt, säger Biden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “USA förbjuder rysk olja, gas och energi

 1. ja varskall jänkarna hitta sin olja o oman katar börjar den sina i iran så sjuter man på jänkarna ? ja är det jänkare som då smuglar olja till usa fär att sen sälja som amrikansk olja värfen ser anorlunda ut tock vare Miljöpartiet om inte annat

 2. Hmmm… Energipriserna kommer att gå igenom taket och Ryssland kommer att kunna ta högre pris av dem som fortfarande köper eller tvingas köpa rysk energi så i slutändan blir detta föga mer än läpparnas bekännelse. Detta kommer att drabba vanliga människor i Ryssland och annorstädes, inte Biden och andra kleptokrater som drivit igenom detta.

  7
  5
 3. Mac Donald stanger 847 stycken McD`s i Ryssland, 83% är inte franchise, Jag gillar inte snabbmat men närsta gång när jag ser en McD-skylt kommer jag svänga in och äta, Detta för stt stödja McD så gör det enda rätta, total bojkott mot Ryssland.
  Dock finns en utväg för den ryska totalitära regimen, De konfiskerar alla McD och säger till personalen; jobba, servera som vanligt annars får ni 15 års fängelse. Men kunderna kommer ändå att utebli, En liten viskning blir det körsång över hela Ryssland. #StandWithUkraine,
  Det ryska folket har inget otalt med Ukraina. De kan inte beskylllas för de illdåd som begås i Ukraina. Putin är inte vald genom demokratiska val!

  10
  14
  • @ mig och @Kungen, Jag förstår inte det här, Vi får tummen ned , Jag leder med 6 – 5 i detta ögonblick.
   – Ja men snälla ni troll, gå in på McD. antingen gillar ni eller så ogillar ni snabbmat. Det är er sak vad som är en smaksak, det lägger jag mig inte i.
   – Dock tycker jag det är trist om ni vänster röda trollar för att visa att ni är dumma som Gillar att Putin har invanderat Ukraina.
   – Kievs borgmästare säger att ryska styrkor är monster, som förstör stora bostadsområden med vaccumbomber,
   – Om ni är röda kommunister som gillar Putin säger jag; “Go home” till tyrannen.

   6
   4
 4. Nu väntar vi på att alla andra gör samma sak. Att det ska ta sån jävla tid. Putin ska stoppas från alla håll på alla sätt

  11
  12
 5. Mycket bra av Amerika att stoppa alla inköp av ryska energiprodukter.
  Men fan så pinsamt av sossekärringen att kräva hjälp från Eu utan Nato medlemskap.
  Typiskt Socialdemokraterna, att sko sig på andra har man alltid gjort och tycks fortsätta
  med också.
  Man skäms att vara svensk med denna bedrövliga snålregering.
  Räta in er i ledet och sök Nato medlemskap omedelbart, och visa Ryssland att vi är
  orädda, trots tant Peter Hultqvist som såg livrädd/ gråtfärdig ut igår i tv.
  Lämna över militärärendet till ÖB Michael Byden han vet vad som gäller.
  Han är ingen simpel vapenvägrare som Hultqvist, han är fd. stridspilot det är skillnad
  det.
  Och statsminister Magdalena Andersson ska vi inte tala om, helt fel i alla sammanhang.
  Surkärringar blir ingen rädd för, man blir bara förbannad när man ser dom och hör dom.

  21
  9
  • Magdalena Andersson kräver inte hjälp av EU. Sveriges och Finlands statsministrar har skrivit ett gemensamt brev med en påminnelse om Lissabonfördraget som alla EU:s 27 medlemmar skrivit på.

   ”Om en medlemsstat skulle utsättas för ett väpnat angrepp på sitt territorium, är de övriga medlemsstaterna skyldiga att ge den medlemsstaten stöd och bistånd med alla till buds stående medel […]”

   7
   3
   • Och ikväll meddelade SD-ledaren Jimmy Åkesson att han anser att Sverige i nuläget INTE skall söka inträde i NATO. Så då finns ingen riksdagsmajoritet för svenskt NATO-inträde för närvarande.

    7
    3

Kommentera