Ukraina får 28 stridsflygplan?

UKRAINA. Polen kommer att leverera 28 st MiG-29-jetplan till en USA-bas i Tyskland, varifrån de ska levereras till Ukraina, enligt den polska regeringen.

2st F-16 i mitten. Mig-29 över och under.

Polen ska sedan ersättas med nyare amerikanska F-16 plan.

-Pettersson undrar var Ukraina ska gömma planen? Ställer de planen på utländska baser är det troligt att Ryssland bombar där och kriget utvidgas.

Den polska regeringen ber också andra Nato-länder – ägare av Mig-29-plan – att vidta liknande åtgärder. Det gäller främst länder i forna Warszawapakten. USA underlättar flytten.

I USA verkar planerna okända.

”Vi tror inte att Polens förslag är hållbart”, säger John Kirby, talesperson för Pentagon, i ett uttalande.

USA har tidigare uttryckt oro för att Ryssland skulle tolka en förflyttning av stridsflyg som att USA blir en aktiv part i striderna, något Kirby vidhåller.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ukraina får 28 stridsflygplan?

 1. ja det kan bli obehagligt för putin ? det går ju att plocka i där planen transportera dom montera dom där dom inte syns bestycka dom.
  ukrialna är en före detta del av Sovjetunionen och det borde finnas folk här som flugit dessa flygplan . och den konvoj med stridsfordon som står stil någonstans är ett exstremt lockande mål ??
  så vi går se älvorna är flitigs om nätterna

  1
  2
 2. Polen önskar byta ut sina gamla MiIGs mot bättre,, om än inte mot nya och dyra F35 utan mot gamla beprovade stridsflygplan. av generation fyra. Att göra en rockad, flytta MIGs till amerikansk bas i Tyskland som att sedan överlämna MIGs till Ukraina kommer inte falla Putin i smaken. Det är en eskalering då främmande makt ingriper i konflikten mellan Ryssland och Ukraina,

  Och så var det där med trollen jag måste locka fram dem. Putin är ett monster. Han skall ställa till ansvar för krigsbrott,

  11
  5
  • Orsaken till Polen lämnar sina gamla MIGs är att Ukrainas piloter redan har den utbildningen.

 3. Ukrainaförstöraren Putin behöver en knäpp på näsan i juntabunkern.

  18
  10
 4. Min fundering är, när ska USA och Storbritannien uppfylla sina åtaganden enligt Budapestmemorandumet?

  16
  4
 5. USA vill tydligen med alla medel utvidga kriget så att det når utanför Ukraina, men absolut inte fram till och över USA:s gränser.

  23
  10
  • @Håkan D, Ditt antagande, om det vore så, så innebär det en utvidgning av kriget, att NATO aktiverar försvarsalliansen. Gud förbjude för då kommer någon galning att trycka på fel knapp. Biden försöker till varje pris begränsa konflikten. Den attack de gör mot Putin, som tyvärr också måste drabba det ryska folket är att USA, EU med flera länder framgångsrikt genomför ekonomiska hinder mot Ryssland, Det svider redan i min plånbok och det kommer att svida i amerikanernas plånböcker . Priserna har redan stigit i Sverige under corona ca 10% och samma gäller USA. Det är ett lågt pris vi nu kommer att få betala mot vad Ukrainas folk betalar med sina liv, lidande, och landet materiella förstörelse. Allt’på grund av de ryska generalerna lyder diktatorn Putin.Det behövs en Stauffenberg, men han får inte missa.

   7
   4

Kommentera