”Vi måste säkerställa att Putin misslyckas – kriget kan pågå i flera år”

UKRAINA. Kriget kommer att hålla på i månader, om inte år, säger Storbritanniens biträdande premiärminister Dominic Raab under en intervju med Sky News.

Dominic Raab

”Storbritanniens och våra allierades uppdrag är att säkerställa att Putin misslyckas i Ukraina och det kommer att ta lite tid. Vi pratar om månader, om inte år, och därför måste vi visa upp strategisk uthållighet.”

Raab tar även upp att han inte tror att det finns några strategier Putin inte skulle kunna ta till, och drar paralleller till hur Ryssland agerade under kriget i Syrien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “”Vi måste säkerställa att Putin misslyckas – kriget kan pågå i flera år”

 1. Tycker ” Niklas R ” inte ska tillrättavisa Johan A på det vis han gör . Argumentera för din sak istället . Det du gör påminner om våra politikers sätt att hantera oss medborgare här i landet . Inget illa menat i övrigt .
  Mvh Sjöström

  5
  1
  • Efter något tjogtal inlägg med tillrättavisningar av samma korkade argument och propagandaskräp så tröttnar man och tar den korta versionen. Frågor på det?

 2. Det militära uppdraget i Ukraina är med till visshet gränsande sannolikhet slutfört innan sommaren.

  3
  4
 3. Det blir intressant hur Putin med sin oligarkjunta skall ta sig ur detta. Han får smaka på sin egen övergreppsmedicin, fast i sanktionsform. Tumskruven dras åt. Hur ensam blir han?

  11
  4
 4. Det är oroväckande att KINA INTE tar ställning mot ryssarnas mördande i Ukraina.

  En möjlighet till passiviteten från Kina kan vara att de vill försvaga Ryssland så de kan utvidga sitt eget territorium i östra Sibirien. Ryssland kan omöjligt försvara hela landet med den militära inkompetens vi nu ser i Ukraina. Om Kina vore fredsälskande hade de enkelt kunnat hjälpa Väst världen genom sanktioner mot Ryssland. Då hade kriget redan varit över.

  18
  4
  • Varför skulle Kina vara intresserade av Sibirien som till stora delar är en kall obefolkad ödemark när de kan ekonomiskt dominerande i världen? Att rikta sanktioner mot Ryssland utan att Kina är med på tåget är att skjuta sig i foten.

   Kina var för inte alltför länge sedan på väg att gå om USA ekonomiskt. Sedan kom Trump och satte stopp för det. Nu har man en lallande idiot i Vita huset som är helt i händerna på ”The Deep State” och både USA och det amerikanska folket har backat enormt ekonomiskt inte minst tack vare det kinesiska viruset som härjat vilt.

   Kineserna är troligen mer än glada att all uppmärksamhet riktas på Ryssland så att de kan göra vad de vill i skymundan Att de då skulle ta sin hand från Ryssland är mindre troligt. Troligt är dock att de expanderar sin ekonomi i Ryssland med västvärlden backar totalt.

   7
   2
   • Kina får svårt att expandera sin ekonomi utan västvärlden och västvärlden allierade.

    Ryssland är för litet ekonomiskt och Afrika är Afrika…

    7
    3
 5. Putin måste bort, liksom Socialdemokraterna världen över!!!

  Ja sa ju att Biden skulle hetsa Putin till ett storkrig, vilket han gjorde!!! Trump skulle ha hindrat detta vansinne, med diplomatin!

  Det är socialismen, kommunismen, socialdemokratin och nazismen (inkl. folkförintarPutin) är roten till allt ont i världen!!!

  27
  4
 6. Ryssland försöker övertala kina angående bankkorten i Ryssland.
  Ger kina efter väntar samma sanktioner för dom, stödjer kina idioter som mördar barn
  så ska dom ha samma behandling som Ryssland.
  Kommunisterna är oberäkneliga och dumma i huvudet och det gäller alla länder med
  Kommunister vid makten.

  34
  6
  • Putinister, kommunister, socialister eller socialdemokrater!!! Samma röta och skit!!!

   32
   3
  • Hela västs attityd mot Kina är ett stort hyckleri så jag tvivlar om det kommer att bli några sanktioner mot de. Kina visste om att Ryssland planerades invadera Ukraina och bad de att vänta tills OS – som aldrig borde ha funnits i Kina – var över. Ryssland har troligen getts någon slags stöd för Kinas kommande invasion av Taiwan i gengäld för Kinas stöd för Ukrainainvasionen. Så nu blir världsordningen styrt av ett nytt ”östblock”, den här gången med Kina som största makthavare med Ryssland som tillgångsreserv – Kina vill ju ha tillgång till Sibiriens tillgångar – och stödblock mot väst-Europa. Iran spelar någon slags roll, vilken är oklart. Indien hänger mellan ”öst” och ”väst” som vanligt, det gjorde de med i kalla kriget.

   31
   1
 7. Ryssland använder samma strategi i Ukraina, som de övat in i så framgångsrikt i Syrien. Därför framrycker de så relativt sakta.

  29
  5
  • Ryssland hade inte marktrupper i Syrien.
   De rycker inte fram för att de kan inte eftersom ukrainarna stoppat dem. Så nu faller de tillbaka på generellt bombardemang av tätorter medan de väntar på nya förstärkningar, bränsle, mat och utrustning.

   26
   9
  • Vad som sker i Ukraina är en kopia på den strategi som användes i Syrien där Ryssland stoppade IS framfart och stabiliserade situationen. Det gjordes inte genom att bomba landet sönder och samman som den ”goda” sidan brukar göra, utan genom att ringa in stridande förband och ge dom en chans att ge sig.

   Element från väst har sedan det som bara kan liknas vid en kupp 2014, stött de ukrainska extremistregimens attacker på den rysktagande delen av befolkningen i öster, vilket har lett till tusentals döda civila och 100’000 tals flyktingarna. Dett är något som västliga medier inte har skrivit något om sedan starten, antagligen för att det ska se ut som att Ryssland gick in i Ukraina utan anledning.

   Alexander Mercouris på The Duran förklarar på ett bra sätt vad som händer och varför .

   Vi bör ha fokus på hur våra egna regeringar och medier beter sig i denna konflikt.

   https://youtu.be/xsh9V8UxenI

   26
   12

Kommentera