USA och Polen vill förse Ukraina med sovjetiska plan

UKRAINA. Polen och USA jobbar på att få fram sovjetiska stridsflygplan till Ukraina i landets kamp mot de ryska styrkorna, rapporterar amerikanska medier.

Mig-29, väljs för att Ukraina har piloter utbildade på ryska plan.

Beskedet kommer efter att USA:s president Joe Biden suttit i samtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Både republikanska och demokratiska politiker ställer sig bakom ett sådant stöd.

Upplägget som man nu undersöker går ut på att Polen skulle donera sina gamla MiG-plan till Ukraina, och att polackerna sedan köper in amerikanska F-16-plan.

F-16

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “USA och Polen vill förse Ukraina med sovjetiska plan

 1. ja ser verkar lämpligt ryssarna har ju sålt dessa till sina medlöpare

  vad förvånad putin blir när Sovjeiska stridsflyg bombar putin och Ryssland bomder kan man köpa på spott marknaden

 2. Så det blir Stalin mot Putin nu då??? Kan gå!!! Förhoppningsvis!!!

 3. Militärindustriella komplexet finns alltid, men nu och innan det är försent är det small arms som gäller. UAW, stora drönare finns redan och de är mycket effektiva. Sannolikt har konvojen påväg mot Kiev stoppats av UAWs och antitanksvapen i skydd av att ukrainare har lokalkännedom.
  Nu kommer de tre trollen – varning 😉

  #StandWithUkraine

  9
  3
 4. Bra affär för Polen, de har redan idag några divisioner med F-16 C.
  Nackdelen med Mig-29 och SU-22 som jag misstänker blir de plan som Ukraina får är att de är inte optimerade för modern krigföring eftersom de har inga datalänksystem i sig utan de är baserad på gammal sovjetisk doktrin av att de skulle ledas in i striderna av stridsledningscentraler med god politisk skolning.
  Med andra ord, de har inte några bra system som ger piloten en överblicksbild av situationen och som ger den direktinformation från andra system på skärmarna i cockpiten över läget med IFF, vänliga och fientliga grupperingar, med mera. Typ de system som finns i alla moderna stridsflyg sedan 80-talet och framåt.

  9
  2
  • Då denna ”affär” redan är offentlig nyhet är det skrammel. Dessutom om den blir av, uppfattar mr Poop affären som ett NATO deltagande vilket, tyvärr tyvärr.gånger måste undvikas så att poopen inte trycker på knapoen många gånger. Bättre han trycker på Aeroflots flotta damers tuttar. Ni har säkert sett rysk propagandan där POOPen sitter vid ett stort bord ovh dinerar och charmerar. Mer behöver inte sägas hur farlig han är. Snarare är ”afffären” avsedd för väst som ”fejk” info. Föreslår FEPRO pro=poropaganda.

   2
   2
 5. Det jag läser här är ”Business” på högsta nivå? ”Upplägget som man nu undersöker går ut på att Polen skulle donera sina gamla MiG-plan till Ukraina, och att polackerna sedan köper in amerikanska F-16-plan”. Jag hoppas verkligen att Polen får en bra rabatt på köpet, samt att F-16 planer är av senaste uppgradering!

  15

Kommentera