Mastercard och Visa stoppar betalkort i Ryssland

UTRIKES. Både Mastercard och Visa stoppar användningen av betalkort utfärdade av ryska banker, rapporterar flera medier. Det kommer inte heller att gå att använda bolagens betalkort som är utfärdade utomlands i ryska butiker eller uttagsautomater.

Vi är tvungna att agera efter Rysslands oprovocerade invasion av Ukraina och de oacceptabla händelser vi tagit del av, säger Visas Al Kelly enligt Bloomberg.

Ryska banken Sberbank säger dock att betalkorten Visa och Mastercard som utfärdats genom dem inte kommer påverkas av stoppet.

-Pettersson säger att redan när Ryssland invaderade Krim år 2014 infördes restriktioner av med betalkorten, då talade Putin om att utveckla ett inhemskt kortsystem. Om det gjorts vet jag ej.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Mastercard och Visa stoppar betalkort i Ryssland

 1. I Ukraina kämpar man för livet och barnen.
  Medan svinet i Kreml kämpar för att hålla igång ekonomin i Ryssland
  Krossa Ryssland ekonomiskt kommer bli verklighet snart.
  Och det är det minsta man kan göra mot brott mot mänskligheten.
  Fegisen Putin ner en tuff vecka framför sig.

  17
  2

Kommentera