Varför denna skillnad?

Migrationsverkets Magnus Önnestig förklarade i veckan hur EU:s flyktingdirektiv fungerar. Efter det inslaget fick man en del att fundera över.

Hör inslaget här.

Bland annat får ni höra Önnestig förklara att de ukrainska flyktingarna måste ”uppge ett bra argument och uppvisa ett pass”.

Sätt detta i relation till samma Migrationsverks uppgifter från asylkaoset 2015.

”Under 2015 saknade 81 procent av de 162 877 som sökte asyl i Sverige pass”, skrev SvD och hänvisade till Migrationsverkets uppgifter.

Rätta mig gärna, men har vi inte både läst, hört och sett om asylsökande som uppehållit sig i Sverige med hjälp av falska id-handlingar eller falska identiteter? Har inte många av dem begått brott av olika dignitet efter ankomsten hit?

Läs mer om fusket i GP

17 thoughts on “Varför denna skillnad?

 1. Invandrare blir kränkta av vi tar emot flyktingar från Ukraina! Det säger en hel del om deras värderingar!

 2. Men kanske tid att strama upp reglerna för dem som vistats här i
  många år att dom ska lära sig Svenska, och för att få behålla
  bidragen en begränsad tid vara aktiva på att söka jobb, ingen
  brottslighet, för då åker dom ut, kan man ställa upp direktiv för
  en krigsdrabbat folk, så ska man göra det även för Menafolket
  där merparten bara söker ett arbetsbefriat liv !

  10
 3. Det stora skillnaden ligger i vilka som flyr. Från Ukraina kommer det vita, kristna européer som inte har mycket till övers för socialism. Dessa kommer inte att rösta på sossarna eller andra socialistiska partier.
  Sossarna identifierade tidigt att muslimer, i brist på ett muslimskt parti, röstar rött eftersom då får de bidrag så de slipper integrera sig och assimileras in i majoritetssamhället. Så det har varit ett medvetet val att se till att de som kommer till Sverige är muslimer. Under inbördeskriget i Jugoslavien var det i princip bara bosniaker som fick asyl i Sverige. Trots att det även flydde mängder med kroater och serber från kriget. Detta eftersom både kroater och serber är kristna så skulle de hota den socialdemokratiska makten om de fick rösträtt i Sverige. Bosniakerna är muslimer och därmed med intressanta för sossarna då de har i princip samma grundideal som socialismen – de hatar kristna, de hatar judar och de anser att någon annan ska betala dem.

  15
 4. Ordning och reda är bra!
  Bara det att den måste införas över hela linjen, framförallt mot bidragsmigranterna från Mena.

  Och Nej, den ensamma mamman med små barn kommer INTE skickas tillbaka till Kiev bara för att hon inte har ett pass att visa upp!

  ”Dom som flyr landet men som inte är ukrainska medborgare får samma rättigheter om dom inte kan återvända till sina hemländer”
  Men fundera istället vad detta uttalande (från länken ovan) betyder…

  20
  1
  • Ja och i vanlig ordning tränger dom sig före kvinnor och barn,
   dom säger att dom är studenter som studerar Ukraina, men troligtvis
   är dom insläppta av den dåraktige ledaren i Belarus.

   10
 5. Och ALLT för att se till att skapa permanenta motsättningar i samhället, då har överflödet av den ”ofantliga sektorn” och dess tjänstemän / kvinnor garanterad välavlönad sysselsättning resten av livet !!!!

  42
 6. Fast de som kommit tidigare är ju muslimer, och inte sällan IS-terrorister! Då gäller andra regler!

  51
  2
 7. Jo… konstigt… men det ligger väl i linjen med S islamiseringsförsök… låt oss välkomna vårt broderfolk från Ukraina i tusental och skicka hem muslimerna… så får vi ordning och reda…

  60
  • @ Nizze.
   Av dig ” Flyktingarna från Ukraina är inte muslimer” är till viss del fel uppfattat för över en halv million ukrainare är muslimska tatarer i Ukraina.

   Ukrainska medborgare har ett stort antal olika religioner, Orthodox (includes the Orthodox Church of Ukraine (OCU) and the Ukrainian Orthodox. Moscow Patriarchate (UOC-MP)), Ukrainian Greek Catholic, Roman Catholic, Protestant, Muslims, Jewish, tillika nämns att dem med åsikten att ”välkomna vårt broderfolk från Ukraina i tusental och skicka hem muslimerna” och ”de som kommit tidigare är ju muslimer” respekteras,
   men faktum är.krimtartarerna är muslimer, i antal över 500 000 muslimska krimtatariska ukrainska medborgare som flytt från kriget i Ukraina till närliggande stater och de kommer att med andra ukrainska medborgare oavsett religioner ges rätt till asylstatus i Sverige eller annan EU stat.
   Mvh.

 8. Det är en märklig skillnad. Flyktingarna från Ukraina får tillfälligt uppehållstillstånd i 1 år som kan förlängas till tre år medan syriska migranter fick permanent uppehållstillstånd direkt.

  87
  • Håller med dig fullständigt, men bara för det finns det ingen anledning att göra om sossarnas misstag från 2015.

   Fortsätter detta har vi >10 000 000 ukrainare till Europa varav kanske 1 000 000 till Sverige.
   Utan kontroller på vilka som kommer kan både 2 – 3 000 000 komma till Sverige och påstå sig vara ukrainare, då är Sverige kört…

   Alla som någonsin velat komma till Sverige kommer nu ändå att kunna söka asyl här och alla kommer att få det. Ingen skickas tillbaka någonsin, sedan leva här på bidrag resten av sina liv och samtidigt turista i Ukraina så småningom 2025-.

   Jag ser det komma redan nu, Löfven såg det inte komma…man MÅSTE ha framförhållning!!!

   29
   2

Kommentera