Varför mobbas handikappade och barn?

IDROTT. Ryska och belarusiska idrottare portas från Paralympics. Beskedet är en helomsvängning. Internationella paralympiska kommittén har fått kraftig kritik för gårdagens beslut att tillåta idrottarna att delta under neutral flagg. Paralympiska vinterspelen i Peking inleds på lördag med öppningsceremoni på fredag.

-Pettersson tycker att det går till överdrift när handikappade och barn mobbas. De är inga monster och inga representanter för den ryska och belarusiska regeringen.

Det finns betydligt fler språk som borde bojkottas. Kanske alla, barn i Sverige ska lära sig svenska men i första hand de från diktaturer som kinesiska, somaliska, arabiska och tigrinja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Varför mobbas handikappade och barn?

 1. Kent Ekeroth skriver om masspsykosen. https://samnytt.se/ekeroth-alltid-nara-till-hysteri/ Det som pågår just nu från många håll mot vanliga ryssar är ren och skär mobbing. Man använder samma retoriska grepp som den nazityska ledningen använde mot mindre önskvärda grupper. Tyvärr verkar det som många vanliga svenskar har lika dålig impulskontroll som en genomsnittlig MENA:it. Argumentationen ligger på dagisnivå. Med samma argument skulle då samtliga här närvarande vara direkt ansvariga för den svenska regeringens beslut trots att högst troligt ingen här har röstat på S, MP, V, C eller L.

  Sedan är det tyvärr så att de som inte vill oss väl passar på att flytta fram sina positioner. En av anledningar till att Ryssland är så hatar av dem är att de helt enkelt vägrat underordna sig den nya världsordningen. Den som gjort att så många hänger här och utrycker frustration. De i Bryssel är inte våra vänner. Tvärt om de kryper allt närmare inpå våra kroppar med sina utopiska dumheter. Tyvärr har de många i sina ledband och många som jag hyst den allra högsta respekt för visar sig gå i federalistiskt koppel.

  Man kan vara emot våld och den nya världsordningen samtidigt och bara för att man visar på det ytterst ociviliserade uppträdandet betyder inte det att man sanktionerar övergrepp på andra länder. Det gäller Rysslands invasion av Ukraina såväl som USA:s bombningar av Serbien, Syrien och Libyen bara för att nämna några länder där de orsakat kaos och lidande.

  1
  1
 2. Det är lite skillnad mellan de grupperna.
  I paralympics representerar de stoppade idrottarna Ryssland och Belarus. De ska inte få ge ära och berömmelse till sina länder. Att slopa barnens sagostund är ett rejält klavertramp. Riktigt uselt. Undrar om det inte är lite fake bakom den delen? Det kanske var uteblivna sagostunder som danade Pluttrik när han var liten pojke.

  4
  3
  • I går beslutade Internationella Paraolympiska Kommittén om att ryska och belarusiska idrottare skulle få tävla under neutral flagg. Efter efter starka påtryckningar beslutade IPC att helt utestänga dessa nationer.

   Jag tycker det är fel. Kina får arrangera OS och Paralympics trots deras brist på mänskliga rättigheter, hot om krig och ockupation av Tibet. Eritrea, Nordkorea, Iran och andra vidriga länder tillåts deltaga.

   11
   2
 3. Och paralympics-tävlingarna i snedsegling för diktatorer med storhetsvansinne ställs in då den enda deltagaren portats.

  5
  2
 4. Alla som har en bekant i Ryssland som ni kan kommunicera med,
  tala om för Han/henne att Ryssland förlorat 9000 soldater i Belarus,
  och inte femhundra som deras proppaganda apparat försöker inbilla
  folket! Folket där behöver få veta hur många Ryska grabbar som inte
  kommer hem igen!

  12
  7
 5. Paralympier är vuxna och vanliga människor med olika funktionsnedsättningar.
  Dom vill behandlas som oss alla andra och skall självklart behandlas lika.

  Därför utestängs självklart ryssar och belarusier även från dessa tävlingar.
  Inget konstigt med det !!!

  Däremot att ställa in barnens sagostund känns ju lite weird, minst sagt !!!

  11
  10
 6. Men här är allt bra hurra hurra, eller hur ? Jädrans gnölande och gnällande vad dem gör och inte gör , Se för fan till att det här landet fungerar istället men då håller ni tyst,

  20
  3
 7. Mobbas handikappade annorlunda än andra barn?
  Vi skall naturligtvis mobbas lika.

  17
  3
 8. Ja, det är motbjudande att gå efter vanliga ryssar. De är inga dåliga människor, i alla fall inte de från väst om Ural
  Problemet är dock att Putin använder eventuella segrar för propaganda.
  Att gå efter ryskspråkiga barn i Sverige är motbjudande.

  29
  5
 9. Det här är priset ryssarna får betala, för man har en president som är sjuk i huvudet.
  Vad ska man säga om de ukrainska barnen då
  skulle tro dom skulle acceptera det mesta för att
  få överleva.
  Det är självklart hemskt att stänga ute handikappade barn, men en seger för ryssarna
  om dom får delta.
  Och nu ska ryssarna dag för dag malas ner tills
  Idioten Putin blir krossad på alla vis.

  22
  23

Kommentera