Ukrainare åker gratis med SL

INVANDRING. Personer med ukrainskt pass får nu åka gratis i Stockholms kollektivtrafik. – Regionen vill stötta alla de som nu flyr undan kriget i Ukraina, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden i Region Stockholm.

Hur länge passen kommer att gälla som biljett är oklart.

Foto: Mikael Andersson

-Pettersson säger att fördelen är att andra “flyktingar” nästan alltid har “tappat” sina pass och id-handlingar så de kan inte kräva samma sak. Nackdelen är ett de ukrainare som är här för att arbeta eller studera slipper betala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukrainare åker gratis med SL

 1. Som vanligt så tror svenska politiker att dom som kommer hit blir medellösa så fort dom landar med flygplanet dom rest hit med eller kliver av båten dom åkt hit med.

  Då skall plötsligt allt va gratis.

  Säger dom sedan det magiska ordet ”Asylum” då blir även mat och bostad gratis + att dom får dagpenning. Detta oavsett hur mycket pengar dom äger/smycken dom har på sig etc.

  Så jävla trött på den svenska naiviteten !!!

  17
 2. De sköt ner två ryska plan.
  1.Det verkar som piloterna tar onödiga risker.
  2.de har slut på robotstyrda. De har gått åt i Syrien. Därför måste de handstyras och då flyger man närmre för att träffa.
  Stor risk att själv bli prickad

  15
  5
 3. Mer Tysklandsnytt. Vapnen de skickade kom fram till fronten igår.
  Ny laddning,ursäkta ordvitsen,lastas nu. De är handhållna sovjetiska luftvärnsraketer från gamla DDR. Ukrainarna har nog frågat om dem. De kan hantera dem redan sedan förut. 2700stycken i första omgången åker nu. Logistiken verkar fungera bättre än för ryssarna…

  19
  7
 4. De lackade en yacht i Hamburg och fixade annan destination. De tog även och beslagtog en på varvet. Värde 600miljoner euro.
  I Palma manifestation igår. En ryska var med. Sa här får jag demonstrera i alla fall.
  Alla drar sitt strå till stacken.
  De jagas nu som fredkösa villebråd. Som en bannbulla.

  18
  7

Kommentera