Exxon drar sig ur Ryssland

RYSSLAND. Exxon Mobil Corporation är ett av världens största företag, med en omsättning på över 1.750 miljarder kronor. Den amerikanska energijätten Exxon Mobile drar sig ur Ryssland, meddelar bolaget i ett uttalande på Twitter. Exxon driver gas- och oljeutvinningsanläggningen Sahalin-1, bestående av tre oljefält i Ochotska havet i öst, genom ett internationellt konsortium. Avvecklingen sker i nära samarbete med de övriga bolagen, enligt Exxon.

Sakhalin 1-projektet beräknas innehålla cirka 2,3 miljarder fat olja och 17,1 biljoner kubikfot (Tcf) i utvinningsbara reserver. Bild: Exxon Mobil

Bolaget meddelar även att man inte kommer att göra nya investeringar i Ryssland. Även Apple meddelar att man stoppar all försäljning i Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Exxon drar sig ur Ryssland

 1. Tiden är inte på paria-Putins sida. Hans dagar är räknade. Normala människor vill inte ha krig. Avståndet till verkligheten ökar hela tiden. Hur gick det för Hitler?

  10
  6
 2. Problemet är att när Putin står med ryggen mot väggen så kan det sluta illa, förmodligen kommer Kina blanda sig i och då blir det inte så roligt för oss. Förhandlingarna måste fortsätta och få ett slut på detta. Men nu har man fått blodad tand och vill knäcka Ryssland. Så sammantaggade som man är nu visar att detta har planerats i förväg.

 3. Det här är bara början på på rysslakten.
  Fantastiskt bra start efter en vecka bara.
  Sanktionerna nu uppgår till biljoner.
  Ge det här några månader så är dom körda.
  Och vi vill se mer sanktioner och tuffare tills
  Putin ligger platt.
  Hatet lär eskalera dag för dag i Ryssland.

  15
  9

Kommentera