Covid-19 slutar vara en allmänfarlig sjukdom

PANDEMI. Från april ska covid-19 inte längre klassas som en allmänfarlig sjukdom, föreslår regeringen, då slopas också pandemilagen.

Lena Hallengren (S) Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Anmälningsplikt ska dock gälla för covid-19 inom vården och omsorgen.

Förslagen finns i en proposition som regeringen nu lämnar till riksdagen. Avskaffandet är dock inte en följd av att riksdagen i ett tillkännagivande bett regeringen slopa lagen, enligt socialminister Lena Hallengren (S).

Vår bedömning är att det är möjligt att avskaffa lagen. Om vi hade bedömt att det inte var det hade vi tagit en ny diskussion med riksdagen, säger Hallengren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Covid-19 slutar vara en allmänfarlig sjukdom

 1. Den ”gudomliga” regeringen ”föreslår” att pandemin är borta! Halleluja!

  Problemet är bara det, att de bestämde när vi skulle ha den också! Och hur många som skulle mördas i den! Främst äldre! Men det var väl en del i deras ”gudomliga” politik antar jag??? Halleluja!

 2. Vaccinera dig måste du göra annars blir du sparkad från jobbet. Du tvingas ta sprutor mot en sjuka dig inte är samhällsfarlig.

  17
  1
 3. Medan du har distraherats av Rysslands invasion, släppte den brittiska regeringen en rapport som bekräftar att de fullt vaccinerade nu står för 9 av 10 Covid-19-dödsfall i England

  28
 4. Nu gäller det att se upp!
  Ligger förslag om att rösta om grundlagsändring så att det i framtiden inte behövs några riksdagsbeslut om långtgående pandemirestriktioner.
  Kommer i vanlig ordning att smygas igenom före valet, utan debatt, sedan en omröstning efter valet.
  Sedan gäller det bara att lägga locket på så att det inte blir en valfråga.

  26
  • Märkligt att vissa förslag, som sossarna själva vill driva kan gå blixtsnabbt emedan andra som t ex att tjänstemannaansvaret ska återinföras har legat i långbänk i årtionden.

   25
 5. Hade aldrig hänt om inte Ryssland invaderat Ukraina. Fanns inte en chans i helvetet att sossarna hade släppt den makten om de inte hade en större kris att hänga upp sitt drama på.

  46
 6. Har aldrig varit så det är bara löjligt
  Allt fler börja dö nu av sprutans, men det är så dags

  53
  2
  • Precis, bara i år har 25000 dött på grund av sprutan vilket är långt mer än de som dött av förkylningen corona.

   43
   3

Kommentera