Putins tjetjenske general och bögmördare dödad i Ukraina

UKRAINA. Ukrainska styrkor dödade den tjetjenske generalen Magomed Tushayev på lördagen på Antonov International Airport (GML) nordväst om Kiev. Tushayev är ansvarig för tortyr och mord på HBTQ-individer i den till stor del muslimska regionen Tjetjenien i Ryssland.

Magomed Tushayev. Bild: Wikipedia

Den ukrainska väpnade styrkan bekräftade hans död och skrev i en tweet att ”Magomed Tushayev, ledare för det 141 motoriserade regementet av det tjetjenska nationalgardet, dödades!.”

Illia Ponomarenko, en försvarsreporter för The Kyiv Independent , twittrade: ”Magomed Tushayev, en av Ramzan Kadyrovs främsta krigsherrar, har dödats i aktion i Hostomel. Ukrainas elit Alpha Group ska enligt uppgift slåss mot tjetjener på flygfältet.”

Peter Tatchell, en brittisk HBTQ+-aktivist och människorättsaktivist, sa till The Jerusalem Post att ”Även om jag aldrig gläds åt dödandet av någon, betyder hans död en massmördare mindre på fri fot. De som lever efter svärdet bör inte bli förvånade om de dör av svärdet. Detta kommer att innebära att han inte längre kan bortföra, tortera och döda tjetjenska hbt-personer och dissidenter, vilket är bra.”

Läs mer på The Jerusalem Post…

-Fint folk Putin har i armén säger Pettersson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Putins tjetjenske general och bögmördare dödad i Ukraina

  1. Jag undrar verkligen vad flyktingar från Ukraina kommer att säga om Sverige när de ser hur många just ”Tjetjener” det finns och springer omkring lösa i Sverige…

    Då jag själv har varit i Ukraina så kan jag tala om att jag ser fler ”Tjetjener” i valfritt köpcentra i Stockholm, Göteborg eller Malmö än vad jag såg i Kyiv…

Kommentera