”Putins bäste vän” är för sanktioner mot Ryssland

UTRIKES. Ungerns premiärminister Viktor Orbán säger till BBC att han stödjer EU:s alla sanktioner mot Ryssland. – Nu är inte tiden att verka lustig, det här är en tid för att enas. Det är ett krig och vi måste få tillbaka situationen som rådde innan kriget och återställa freden, säger Orbán till BBC.

Vladimir Putin och Viktor Orbán. Bild: Ungerns presidentkansli

Enligt kanalen har Orbán har många gånger tidigare beskrivits som Putins bäste vän i EU.

Under dagen har Orbán försäkrat EU om att Ungern inte kommer blockera några sanktioner mot Ryssland.

-Pettersson tror inte herr Putin kommer att stanna vid Ukraina, Belarus har han redan i praktiken, sedan fortsätter drömmarna västerut. Det är märkligt, för inget annat land hotar Ryssland i Europa…

Järnridån delade Europa efter 2:a världskriget tills den upplöstes 1989-1991. Är det Vladimir Putins dröm?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “”Putins bäste vän” är för sanktioner mot Ryssland

 1. Egentligen var det ytterst förvånande att ryssen anföll Ukraina pga att politiskt gick sgs allt ryssens väg, EU och NATO splittrade och sprickorna bara ökade, USA svagt lett och splittrat och i otakt med Europa.

  Nu iom angreppet har EU visat upp en enad front, sprickorna i NATO mer eller mindre försvunna, enbart USAs svaga ledning oförändrad. Tom Tyskland har morskat upp sig och satt sig på tvären mot ryssen.

  Orban har egentligen fått mycket oförtjänt skit främst för att han inte dansar efter de Goda Människornas pipa och det som gör att de ser honom som fan själv reinkarnerad är att Orban ser efter Ungerns bästa och är vald genom genuint demokratiska val.

  Btw, jag kände en ungrare ( död nu ) som flydde -56 till väst. Han hade en sund inställning till livet:

  Marken där en rysse beträtt skulle besås med salt …..

  Han hade verkligen goda skäl för sin åsikt.

  13
  1
 2. Det finns massor av psykopater i världen, de som aspirerar på ledarpositioner skall stoppas av folket innan de makten tar.
  Just nu är en av dem ledare i Ryssland.

  16
  3
 3. Victor Orban är i mångt och mycket en förståndig person. Han vet naturligtvis att galningen i Kreml kommer att gå vidare om det går lätt för honom i Ukraina.
  Nu är det sanningens minut för EU att hela unionen står upp för ett eliminerande av en galning som inte har funnits i Europa sedan Hitler och Stalins tid.

  29
  5

Kommentera