Välkomna, Hizbollah på IS

TERRORISM. Hizbollah, ”guds parti” är en shiamuslimsk milisgrupp i Libanon som följer en shia-ideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini, ledaren för den islamiska revolutionen i Iran. Hizbollah är officiellt listad som en terrororganisation av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Tyskland, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen. Sverige har dock inte klassat Hizbollah som en terrororganisation. Hizbollah tar emot vapen, utbildning och ekonomiskt stöd från Iran.

Libanons armé och terrorgruppen Hizbollah har släppt propagandafilmer där de stoltserar med sina alpina färdigheter, möjligen inspirerande av av vinter-OS.

Iran-stödda Hizbollah såg ivriga ut att visa att de inte avskräcktes av det senaste kraftiga snöfallet i en tvåminutersproduktion som släpptes sent på tisdagen och som snart började trendiga på sociala medier.

Hizbollah-krigare, som har bytt ut sina vanliga uniformer mot helvit snökamouflageutrustning, ses träna på skidor och snöskotrar.

Övningarna, som enligt videon ägde rum nära Libanons södra gräns mot Israel, använde Davidsstjärnor för målträning. Ibland siktade beväpnade män uppenbarligen också på sina kamrater, som oförklarligt stod bredvid målen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Välkomna, Hizbollah på IS

  1. Jag skulle vilja se de vanliga soldaterna och inte dessa inhyrda statister…
    Vanligt folk ifrån MENA VET jag anser att plastsandaler utan strumpor och fusk-adidas byxor är lämplig vinterklädsel..
    När det är lite kallt hänger samtliga av Göteborgs arbetslediga MENA:iter i Nordstans ”värmestuga”

    Undrar förresten om de klistrat dit BMW-märken på snöskotrarna ?

    18
  2. Min högst personliga åsikt är att muslimer är ett mycket större bekymmer för Sverige än Ryssland. Kanske vår muslimvänliga regering är av en annan uppfattning.

    37
  3. ”Ibland siktade beväpnade män uppenbarligen också på sina kamrater, som oförklarligt stod bredvid målen.”
    Kan de inte släppa en bloopersvideo där man får se lite vådabekämpning vid skarpskyttet.

    19
    • I syrienkriget gjorde faktiskt Hizbollah viktiga insatser i kriget mot islamisterna.
      Det var så att även kristna libaneser stred där under Hizbollahs fana.
      Hizbollah är en stark militär organisation, jag garanterar att även Israel som annars är militärt skickliga dom också inte gärna går i strid mot den libanesiska milisen.

      6
      7
      • Israels enda problem vid en eventuell insats mot Hizbollah är att den milisen precis som alla andra muslimska ”krigare” gömmer sig bakom kvinnor och barn när det börjar bli allvar vilket gör det svårt att undvika civila dödsoffer .

        12
    • De har slalomskidor på sig och skjuter i nedförsbacke.
      Soldater åker alltid längdskidor. Ser ingen lift i närheten.

      • Bra iakttagelseförmåga😊 och för varje nedförsbacke brukar det också vara en uppförd dito. De hade ju inte heller stavar. Att kasta av sig skidorna och springa med sådana pjäxor är inte lätt. De missade en hel del i filmen

Kommentera