Magdalena Andersson: Andra länder får ta ansvar för ukrainska flyktingar

FLYKTINGAR & INVANDRING. Går Ryssland in i Ukraina antas det leda till att stora skaror med flyktingar söker sig från landet. Amnesty International varnar för en humanitär katastrof. Men Sverige kommer inte att vara ett stort mottagarland, enligt statsminister Magdalena Andersson (S). Hon anser att ansvaret ligger på andra länder, enligt Dagens Nyheter.

Ukraina har runt 44 miljoner invånare. Hur många som lämnar landet vid en eventuell rysk invasion är oklart. Men människorättsorganisationen Amnesty International varnar för en humanitär katastrof.

Det är skrämmande att föreställa sig vilken omfattning flyktingkrisen kan nå i händelse av att fientligheterna i Ukraina eskalerar. Det kommer att bli en världsomfattande humanitär katastrof med miljontals flyktingar som söker skydd i angränsande europeiska länder, säger Amnestys generalsekreterare Agnès Callamard i ett pressmeddelande.

Enligt Ukrainas regering har utvecklingen sedan 2014-2015, då Ryssland annekterade Krim och stridigheterna i Donetsk och Luhansk började, medfört att nästan 1,5 miljoner ukrainare fått lämna sina hem och nu räknas som internflyktingar i landet.

-Pettersson hade för några år sedan en affärsbekant i Polen, han skrattade gott åt Sveriges invandringspolitik och sa att Polen tagit emot en miljon ukrainare som arbetar medan Sverige tagit emot en miljon muslimer som inte arbetar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Magdalena Andersson: Andra länder får ta ansvar för ukrainska flyktingar

 1. Det tjatades om 2015 när regeringen släppte in över 150000 tusen där dom flesta var muslimer och det värsta var att det fanns islamister som gömde sig i denna grupp det fanns många som påpekade detta och responsen för detta blev från regeringens håll att påstå att dessa kriterier är rasister och NAZISTER, men en sak som jag minns var att det inte fanns boende till alla som kom och regeringen gick ut och uppmanade svenska folket att öppna sina hem för att ta emot flyktingar.
  DET SOM JAG VILL KOMMA TILL ÄR ATT JAG ÄR MER ÄN BEREDD ATT TA EMOT FLYKTINGAR FRÅN UKRAINA OCH ANLEDNINGEN TILL DETTA ÄR ATT DOM FRÅN UKRAINA HAR MER ELLER MINDRE SAMMA KULTUR SOM VI SVENSKA HAR SÅ JAG STÅR MED ÖPPNA ARMAR FÖR FLYKTINGAR FRÅN UKRAINA.

 2. Anledningen är kanske att det finns/fanns svenskar i Ukraina?

  Om vi ska ha kvar asylrätten, och det tycker jag, är det hög tid att räckviddsbegränsa den till grannländer och grannländers grannländer. Polen är ett grannland och Ukraina ett grannland till Polen så det skulle öppna för asylmottagande från Ukraina. Asyl är också en tillfällig lösning på ett tillfälligt problem så permanent uppehållstillstånd och medborgarskap skulle inte komma ifråga. Sedan är det alltid fråga om numerärer. Skulle det komma 10 miljoner ukrainare så går det naturligtvis inte. Inte ens 5 miljoner eller 500 000 för den delen. Vi ska inte ha ett nytt 2015 även om de flesta ukrainare nog uppför sig bättre.

  8
  1
 3. Det är klart att Sverige inte kan ta emot flyktingar från Ukraina. Hit får det bara komma flyktingar från Sveriges grannländer Afghanistan och Somalia. Kan slinka med någon från Iran och Irak också. Men dom är ju också som grannländer till Sverige. Länder så långt bort som Ukraina kan vi inte ta ansvar för.

  23
 4. Maggans agerande påvisar bara att den hittills förda asylpolitiken har varit ett medvetet val för att öka mängden muslimer i det svenska samhället eftersom socialister vet att i brist på islamiska partier röstar muslimer rött för att få så mycket bidrag som möjligt.

  Om ett krig i Ukraina skulle bryta ut skulle det inte komma några muslimer från detta land utan kristna, vita ukrainare som inte tycker om socialister. Ergo enkelt val för Maggan, stäng gränsen vi vill inte ha dem då de inte kommer att rösta på Partiet och med gällande svensk lag skulle dessa vita kristna ukrainare få svenskt medborgarskap innan valet 2026 vilket skulle vara en katastrof för Partiet.

  27
 5. Absolut inga från mena, möjligen några från ukraina. Vi ska enbart skicka ut skit, inte importera!

  25
 6. Hellre 150 000 från Ukraina än hälften så många från MENA !
  Men uppenbarligen är det ”bestämt” att Sverige skall bli Europas första MENA-land…

  28
  1
 7. Ja, ukrainska flyktingar (som alltså är riktiga flyktingar) kan förväntas arbeta och försörja sig och alltså inte är beroende av socialbidrag och därmed rösta på sossarna. Därför är de inte välkomna av sossarnas till skillnad invandrare som inte försörjer sig själva och därför förväntas rösta på sossarna.

  30
 8. Hörde i MDR´s nyheter att Polen o. Tjeckien står beredda att taga emot vardera 1 miljon,om det skulle uppstå en flykt-välle….
  Vore bra mycket bättre om Ukraina kunde befria sig från deras Oligarker,och söka leva ett demokratiskt ärligt liv.Riktigt som några skrivit,det finns många duktiga tyvärr också otaliga kriminella i landet.
  Vad betr.de stora mängder som flyr från östra delen av landet in till Ryssland,(talas om mer än 50.000) förklarades också att detta berodde på.”Att man kände rädsla för det landet,man nu flyr till” !!!!!
  Ja möjligheterna är många men svåra,att förklara ting på politiskt ”korrekta” sätt.!

  11
  1
 9. Skillnaden mellan Polen och Swerabia är att invällarna i Swerabia röstar på den regering som vräker ut bidrag på dem, flyktingarna i Polen planerar att återvända.

  38
 10. Ukraina har både en vacker och arbetsför befolkning, till skillnad från dem som kommer från Mellanöstern. Släng ut en miljon muslimer så vi får plats med en milon ukrainare. Då kanske det äntligen blir någon ordning på Sverige.

  57
 11. Jag tycker att vi måste begränsa ev flyktinginvandring. Utom från de nordiska länderna, om det skulle behövas.

  21
  3
 12. Om vi nu för diskussionens skull antar att Ryssland faktiskt går in i Ukraina så tror inte jag på några extrema flyktingvågor.
  Under Donbasskriget 2014 rörde sig civilbefolkningen inom området, man flyttade till lugna delar av landet eller så tog man sig över gränsen till Ryssland.
  Lär bli samma utfall den här gången också.
  Låste att utbrytarrepublikerna var redo att sända 700000 kvinnor, gamla och barn till Ryssland nu, men då av rädsla för ett ukrainska anfall.

  30
  4
 13. De har väl kopplingar till svenska vikingar som for i österled? Dessutom har de blå-gula färger.

  56
 14. Men Polen ställer gladeligen upp och tar emot kristna äkta flyktingar som gärna jobbar på direkten.

  78
 15. Men den halva miljon Afghaner som det sägs vara på kurs mot Europa då
  Magdalena? Dom ska väl Sveriges skattebetalare livnära, för det verkar
  aldrig va några hinder när dom kommer från den regionen, här åker ju
  till och med Sverige ner och hämtar hem sådana som sysslat med terror??

  88
 16. Att Magdalena är Cynisk visste vi ju redan. Men att hon hade såna kvaliteter som att dessutom vara SYNSK, var en rejäl överraskning. För hon verkar ju redan ha listat ut att ukrainare på flykt är en svårflörtad hoper valboskap åt såsse-partiet. Dom kanske är SD:are hela högen…? Huu…

  76
 17. Klart som tusan. Européer med utbildning och förstånd, tillhör inte socialdemokraternas väljare. Enbart okunniga analfabeter med medeltida värderingar, passar in i valboskaps fållan.

  99
 18. Vad är det för fel på folk från Ukraina,? Har dom fel religion eller fel hudfärg? Är dom inte nog skäggiga eller finns det risk att dom vill jobba? Förtydliga Statsministern!

  91
 19. Det stora problemet med eventuella flyktingar från Ukraina är att de är kristna samt kommer inte från MENA.

  96

Kommentera