Man med grishjärta återhämtar sig bra

SJUKVÅRD. Grishjärtat i amerikanen David Bennett slår fortfarande, sex veckor efter transplantationen, rapporterar Florida Today.

Han är den första att genomgå den banbrytande operationen. På sikt hoppas man att grishjärtan ska kunna ersätta människohjärtan.

Att kroppen ännu inte försökt stöta bort organet är hoppingivande, tycker Michael Olausson, professor vid Göteborgs universitet.

Det verkliga testet blir när patienten är utskriven och återgår till det normala livet, säger han.

-Pettersson säger svinbra men synd om grisen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Man med grishjärta återhämtar sig bra

  1. Inte utan en viss knorr på slutet! 🙂 Fast man undrar ju…hur det känns, om han upplever tillvaron på nåt speciellt vis. Ja, man undrar ju, hur det kan kännas och upplevas! Om det är annorlunda än ett människohjärta på nåt vis? Och kärlek, känner han mer för en sugga idag än tidigare te x, eller är det enbart människokänslor, ÄNDÅ? Lite kusligt är det!

  2. Hade en islam trogen kunnat gå med på en sån här transplantation eller hade det räckt med böner för att bli bra?

    Vetenskap verkar inte vara något för islam trogna

    24
    • Det finns många andra mer lämpliga djurdonatorer för ett muslimhjärta. Men det är väl inte så lämpligt att nämna kan jag tro! Men det finns skällande, skrattande och lianslängande djur, som kanske passar! 😏

      • @
        Historic pig heart recipient was convicted in brutal bar stabbing
        By Natalie O’Neill January 13, 2022
        https://nypost.com/2022/01/13/historic-pig-heart-recipient-was-convicted-in-1988-stabbing/

        Historisk grishjärtamottagare dömdes efter brutal bar knivhuggning
        Av Natalie O’Neill den 13 januari 2022
        Den första mottagaren av grishjärtatransplantationer knivhögg en barbesökare sju gånger i en brutal attack, offrets chockade familj ifrågasätter varför det livräddande organet inte gick till någon mer ”förtjänt”, avslöjar en rapport.
        David Bennett dömdes för knivhugget av Edward Shumaker 1988.

        The Washington Post.
        https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2022/01/13/pig-heart-transplant-stabbing-david-bennett/

        Shumakers förtvivlade syster, Leslie Shumaker Downey, säger att den andra chansen i ett hjärta borde ha gått till någon annan.
        Hennes bror Ed led, säger Downey, ”Förödelsen och i åratal trauma som min familj var tvungen att ta itu med”

        David Bennett dömdes för kniv huggningen av Edward Shumaker 1988, en attack som resulterade i att offret blev totalförlamad rullstolsbunden, innan han fick en stroke och dog.
        Bennett, då 23, attackerade Shumaker när han spelade biljard i Double T Lounge i Hagerstown den 30 april 1988 . Bennett slog Shumaker och högg honom bakifrån upprepade gånger i buken, bröstet och ryggen, enligt domstolsvittnen som citeras av The Washington Post.
        Mvh.

Kommentera