Deras barn mördades – Järvaföräldrarnas krav på politikerna

INVANDRING. Föräldrar från Järva som mist sina barn i gatuvåldet kallade till möte med riksdagspolitiker för att ställa krav. På plats var bland annat Liban Warsame vars son mördats, rapporterar SVT. Järva-området består av stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Kista, Husby, Akalla med flera. De flesta av dagens stadsdelar har namn efter gårdar som fanns på Järvafältet. Järvafältet har varit bebott sedan vikingatiden, vilket flera runstenar och gravlämningar vittnar om.

Det var under onsdagseftermiddagen som ett tjugotal föräldrar från Järvaområdet hade samlats i Folkets Hus i Rinkeby. Den gemensamma nämnaren är att de alla har mist sina barn i gängskjutningar, och nu har de fått nog.

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi och Liberalernas gruppledare i riksdagen Johan Pehrson var där för att höra om föräldrarnas krav.

Rättssystemet är föråldrat. Det måste ändras, säger Liban Warsame. Rättssystemet måste ändras så de som begår brott känner att det inte är lönsamt.

-Pettersson säger att det är troligen inget inget Märta Stenevi (MP) jublar åt. När föräldrarna till de mördade barnen inte skyller på socioekonomiska effekter utan vill ha hårdare straff spricker en 40 år gammal teori.

Själv misstänker jag att föräldrarna har ett stort ansvar med utebliven uppfostran och att politikerna importerat för många dysfunktionella människor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Deras barn mördades – Järvaföräldrarnas krav på politikerna

 1. Inga kan klandra samhället för att barnen ej fått en bra uppfostran.
  Vad föräldrar däremot kan kräva av samhället är att det finns ett rättsväsende med poliser och straffsatser så att de kriminella verkligen tänker till noga innan brott begås.

  Att vi allt sedan 1970 talet låtit liberalism och humanism helt spåra ur är politikers och medias fel.

  27
 2. Och när deras barn rånar och pissar på andras barn är det tvärtyst.
  Då gäller värdrgrunden

  38
 3. Det är skandal att bara MP och liberalerna går på sådana möten med invandrare bekymrade över det dödliga våldet i förorterna. Från dessa partier får de inget gensvar alls.

  20
 4. Invandrare kan alltså klaga inför politikerna om våldet från invandrare mot sina barn.
  Vita svenskar är rasister om de klagar över invandrares våld mot sina barn.
  Och jag som trodde att Sverige var jämställt. Vita svenskar skulle heller aldrig få plats i svt för att få klaga om invandrares våld mot sina barn.
  Anledningen är att svt vill framställa invandrare som offer för invandrarvåld och att de på samma sätt som vita klagar över våld. Dvs svt vill ställa de som skapat våldet i Sverige på samma sida som de som är drabbade av våldet.

  36
 5. Nu älter Regeringen om att sätta åt privata skolor, precis som om det bara
  är ett ägareproblem att Sverige har skitdålig undervisning, fjäskandet för
  Islam gör nog större skada i undervisningen, med allt anpassande till deras
  kulturer som har kommit hit.

  42
 6. Problemet är inte isolerat. Det finns i alla delar av landet. Överallt är det för många invandrare från dysfunktionella kulturer och massinvandringen fortsätter.

  59
 7. Såg att Nyans kritiserade KD, bra.
  Det är bra om de religiösa är splittrade, men jag tror att de är överens om att samhället skall stödja deras pastorer och imamer.
  Det var MP som lobbade för privata skolor, de tänkte sig Waldorf skolor och liknande försvinnande få.
  Numera bidrar samhället med skolpeng till religiösa skolor. Skolorna påstår att de är neutrala i religiösa frågor , jaha varför då ha en religiös skola.

  23
  4
 8. Detta är ett isolerat problem i invandrarområden, skapat av invandrare, offer
  invandrare, betalare för notan svenska skattebetalare.
  Vad politikerna ska göra åt problemet är att utvisas dessa problem till deras hemländer.
  Vi har nog med kostnader ändå, och våra skattepengar ska gå till pensionärer skola
  sjukvård för svenska människor som byggt upp vårt fosterland.

  66
  1

Kommentera