S-politiker döms för flera våldtäkter

BROTTSLIGHET. En S-politiker, Jomark Polintan, i Filipstad döms till tre år och fyra månaders fängelse för våldtäkt mot en kvinna, rapporterar Värmlands Folkblad.

Jomark Polintan (S)

Polintan döms för två av de sju våldtäkter han stod åtalad för.

Mannen greps i september förra året och har hela tiden nekat till anklagelserna och hävdat att allt skett i samförstånd. Enligt åtalet uppdagades det hela när kvinnan berättade om våldtäkterna för sin chef.

-Pettersson noterar att Polintan kom billigt undan. Åklagaren hade yrkat på 8 års fängelse.

Värmlands Tingsrätt

TIDIGARE 2022-01-03. S-politiker åtalas misstänkt för flera våldtäkter

BROTTSLIGHET. Den S-politiker, Jomark Polintan, i Filipstad, Värmland som tidigt i höstas häktades misstänkt för flera våldtäkter kommer att åtalas för våldtäkt i mer än ett fall säger åklagaren i ärendet, Rebecca Hällgren.

Hur många fall jag åtalar honom för har jag inte bestämt än, säger Hällgren.

Åklagaren väntas väcka åtal senast onsdag nästa vecka. Våldtäkterna ska ha skett under två års tid och S-politikern nekar till brott. Två andra män har misstänkts för våldtäkt mot samma målsägande men de förundersökningarna har lagts ned i brist på bevis.

***

TIDIGARE 2021-09-20. S-politiker häktad misstänkt för flera våldtäkter

BROTTSLIGHET. Den socialdemokratiske politikern, Jomark Haniel Polintan, född 1992 och boende i Nykroppa, Filipstads kommun, har häktats misstänkt för flera våldtäkter. Polintan har haft en hög position inom Socialdemokraterna i Värmland, men tvingas nu lämna sina uppdrag.

Polintan greps i slutet på förra veckan och under helgen genomfördes, förutom teknisk undersökning, även förhör med inblandade. Under måndagen såg åklagare Rebecca Hällgren till att mannen häktades.

Åklagaren begär honom häktad misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegranden, för ett flertal våldtäkter. Enligt Rebecca Hällgren så ska brotten ha utförts mot samma kvinna och vid flera tillfällen under loppet av två år.

Jag begär honom häktad för flera fall av våldtäkt. Det avser en tid om ungefär två år, från den 15 september 2019 till den 16 september i år, säger Rebecca Hällgren.

Enligt häktningen finns bland annat risk att S-politikern undanröjer bevis och fortsätter sin brottsliga verksamhet. S-politikern nekar, via sin advokat, Bertil Moreau, till anklagelserna.

Värmlands Tingsrätt Målnummer B 4624-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S-politiker döms för flera våldtäkter

 1. Har inte läst något om detta i Aftonbladet.
  Betyder det att det är sanktionerat och följer värdegrunden?

 2. Tjatigt om alla ”toppolitiker” som begår brott. Vi har tusentals politiker och tur är det. I alla partier finns sådana.

  3
  17
  • Rädd, du har tydligen inte förstått att ”Topp-politiker” är ironi med media som började med detta när SD kom in i riksdagen. Då räckte det med att vara SD-sympatisör och göra något dumt för att bli utnämnd till SD-TOPP.

   11

Kommentera