LO vill inte prata om att de bara tillåter ett parti

INRIKES. LO vill inte bemöta det faktum att de konsekvent utesluter medlemmar som röstar på ”fel” partier. Istället väljer de att lägga fram direkt felaktiga påståenden. I ett svar från en rad Socialdemokratiska LO-arbetare framförs en rad argument för varför just Socialdemokraterna skulle vara det bästa partiet för löntagarna.

Inte någonstans i texten väljer skribenterna dock att bemöta själva sakfrågan, nämligen att LO konsekvent utesluter medlemmar som röstar på ”fel” partier, skriver Magnus Persson, arbetsmarknadspolitisk talesperson (SD) på Aftonbladet Debatt.

Magnus Persson SD, skärmdump Twitter

Sverigedemokraterna har konsekvent och flertalet gånger verkat för och varit högljudda kring stärkta rättigheter för svenska löntagare. Att vårt parti “gång på gång” skulle ha lagt fram förslag för att motverka dessa är direkt felaktigt.

De återkommande anklagelserna om “bjudmiddagar från näringslivet” är även det ett påhitt från Socialdemokraternas propagandamaskin och saknar helt substans.

Det är vårt engagemang i arbetsrättsfrågor vi tagit utgångspunkt i när vi, som exempel, lade fram förslaget om att förlänga preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott. Detta röstade Socialdemokraterna nej till – trots ett kongressbeslut från LO om att de ska driva frågan.

Det handlar om att LO:s utgångspunkt bör vara att verka för stärkta rättigheter och en tryggare arbetsmiljö för alla Sveriges löntagare, oavsett partibok.

Det enda vi begär är att alla LO-medlemmar behandlas lika och tillåts vara en del av fackens verksamhet på samma villkor som de som röstar på (S).

Att denna hållning – att alla medlemmar ska behandlas lika – är så pass tabubelagd inom LO säger mer om organisationens värderingar än vad skribenterna lyckades med i sitt svar.

LO:s ordförande, Susanna Gideonsson, svarar på varför LO inte vill samarbeta med Sverigedemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “LO vill inte prata om att de bara tillåter ett parti

 1. Så här fungerar vänsterns floskler om mångfald, öppenhet och inkludering i praktiken.
  De vill styra och kontrollera alla och de som tycker olika, ska krossas brutalt.
  Konstigt att inte alla ser det uppenbara hatet vänstern bär på. De är det enda verkliga hotet mot demokratin och öppenheten.

  23
 2. Från Pär Ströms Videokanal; samhällsdebattören Hans Li Egnell på Facebook:

  ”Sverige har en migrationspolitik för en värld utan gränser, en försvarspolitik för en värld utan militära konflikter och en kriminalpolitik för en svunnen 91:an Karlsson-värld där alla lyfte på hatten och sa ’Goddag, länsman’.

  Nu fan räcker det – det är hög tid att kasta ut oduglingarna från maktens boningar! Vi måste få ett styre som verkar i folkets intresse!”

  33
 3. Sossarna och LO med Aftonbladet som parti, fackförbund och propagandamaskin.
  De håller Sverige i ett järngrepp och de flesta fattar inte vilken diktatorisk makt de har över oss!

  42
 4. Det blir lite bisarrt när det enda partiet som tolereras för arbetare som är fack-medlemmar är ett parti som bara bryr sig om maximerad invandring och MP-flum och struntar fullständigt i arbetare. Bryr sig en sådan fack-förening om sina arbetar-medlemmar?

  47
 5. Är det en han eller hon, eller ett troll ?

  På utseendet och rösten att döma, kan man tvivla på saken.

  25
 6. LO är egoismens högborg, i Socialdemokratisk anda handlar med andras plånböcker
  oavsett dom vill eller inte.
  Klagar medlemmar och vill gå ur kalkas dom osolidariska.
  LO är maffian och ögontjänarorganisationen nr 1
  Ni som tillhör LO kollektivet gå ur elände, ni är lurade och förda bakom ljuset.
  Det är andra som lever på era pengar och det är fackpamparna.
  Socialdemokratin har alltid varit hycklarnas gäng.

  63
 7. Nja. De internationella socialisterna (S),
  I-nazisterna, skiljer sig inte mot de övriga, de med stort Z på annat sätt än läpparnas bekännelse för den judiska diasporan.
  Här finns förtjusningen över det, hittills, stora stödet från Islam och de bidragsberoende. Därför vill de inte, i praktiken, vända på dessa stenar.
  De enda grus de silar är de som benämns SD men även AFS. Där är det fritt att döma, utesluta och hata.
  Socialdemokraterna skall omedelbart stryka ordledet demokraterna.

  48
  • Jag har bekanta som jag vet röstar på S, det intressanta är när man kommer in på samtal om politik så är de helt klart SD are, problemet blir intressant när man påpekar att det de säger är SD politik då kommer det roliga när de försöker att svär sig fria och menar med själ och hjärta att de är Sossar.

   43
   • Vi som fortfarande kommer ihåg 1960-talet ser väldigt stora likheter mellan den politik som SD vill driva och sossarnas politik under Erlander. Sedan kom 68-vänstern, kulturmarxismen och Palme. Till och med högerpartiet bytte politik och namn då.

    10
 8. Nu är det konstaterat, man måste vara idiot om man är socialdemokrat. Vad har vinster i välfärden med värdegrund att göra? Då måste alla partier utom de socialistiska och kommunistiska partierna, vara de med fel värdegrund.
  Socialist=idiot.

  53
  1
 9. LO vill inte bemöta det faktum att de konsekvent utesluter medlemmar som röstar på ”fel” partier. Självklart LO är ju Socialdemokrater / Kommunister så varför skulle de acceptera något annat av sina medlemmar ????

  57

Kommentera