Gazprom stryper gasleveranser till Europa

EKONOMI & ENERGI. Rysslands statliga energijätte Gazprom har strypt gasleveranser till Europa, uppgav EU-kommissionens vice chefstalesperson Dana Spinant på fredagen, rapporterar Direkt, bakom betalvägg.

Dana Spinant, EU

Företaget Gazprom, med ryska staten som huvudägare, verkar inte tillämpa kommersiell logik, utan gör ett politiskt val när man vrider åt gaskranen, lägger Spinant till.

Trots att gaspriserna skjuter i höjden i Europa har Gazprom inte ökat leveranserna, vilket vore normalt agerande av ett företag, säger Dana Spinant.

-Pettersson säger, gas är inte affärer utan politik och på lång sikt är det dåligt för det ryska folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Gazprom stryper gasleveranser till Europa

 1. Problemets ursprung är troligen beroende av vissa/alla? EU länders försök till att ta kontroll över betalningarna för levererad gas. Har en vän till en vän som var under lång patentstrid med Volkswagen. Denne vann till sist målet, erhöll ett rejält skadestånd från VW, där pengarna sattes in på ett konto inom EU, med förbehållet att de endast fick användas för privat konsumtion, alltså ej kunde användas till kommersiell projekt finansiering.

 2. Detta visar ju att naiva politiker utan förmåga till konsekvenstänk även finns på andra håll än i Sverige

  12
 3. Skulle Tyskland ge godkännande till NS2 ledningen då skulle också gasen flöda där.
  Det har dock Joe Biden öppet förklarat att så inte kommer att ske, precis som Maria Zakharova i veckan förklarade att Tyskland inte är en självständig nation, att dom står under USA:s kontroll.
  Det är där problemet ligger.

  18
  5
 4. Egentligen bra att ryssen stryper gasleveranserna, det lär EU hur huvudlöst den gröna drömmen är att förverkliga på det vis som sker i Europa. Låt tänderna klappra någon vecka eller två, så kanske det kommer litet förnuft in i bilden. Kanske ryssen faktiskt gör EU en tjänst istället för en björntjänst.

  49
  • Merkelregimen slöt ett avtal med djävulen och stängde kärnkraften. Tanken väcks, om inte hennes förflutna i DDR:s kommunistparti, haft inflytande på beslutet. Nu har ryssen styrmedel för politiska påtryckningar. Putin skrattar sig fördärvad!

   39
  • Ja det borde lära Europeerna mer än så, till exempel att ett avtal med Ryssland
   mycket väl kan vara helt värdelöst.

   13
   9
   • Ryssland har väl avtal med Tyskland om en mängd gas, avtal är till att följas,
    men vill inte Ryssland sälja gas, så får dom väl behålla den själva!

    2
    1

Kommentera