59 personer har fått ersättning för vaccinskador

VACCIN. Av 928 bedömda fall av misstänkta vaccinskador har 59 hittills fått ersättning av Svenska läkemedelsförsäkringen. I fyra fall rör det sig om dödsfall, skriver Läkemedelsvärlden. Kravet för att få ersättning från läkemedelsförsäkringen är att man haft besvär i mer än 30 dagar efter vaccinering mot covid-19 och att skadorna med övervägande sannolikhet bedömts bero på vaccinet.

I slutet av januari hade Svenska läkemedelsförsäkringen utrett 928 anmälningar varav de flesta handlat om övergående besvär som till exempel feber och huvudvärk.

Bland anmälningarna fanns även fall av hjärtmuskelinflammation, låga nivåer av blodplättar samt fyra dödsfall. 869 anmälningar har avslagits och 1 076 anmälningar har ännu inte utretts.

De fall som fått ersättning är jämnt fördelade över de olika covid-19-vacciner som används i Sverige.

Skillnaden mellan läkemedelsförsäkringen och Läkemedelsverket är att verket utreder biverkningar, medan läkemedelsförsäkringen jobbar med försäkringsskador.

Om läkemedelsförsäkringen har avböjt ersättning går det att överklaga ärendet till Läkemedelsskadenämnden.

Folkhälsomyndigheten

Inrapporterade misstänkta biverkningar – coronavacciner (Läkemedelsverket.se)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “59 personer har fått ersättning för vaccinskador

 1. Hur kan det vara möjligt att folk dör av biverkningar från det s.k vaccinet. Det är ju helt ofarligt. Det är väl bara ovaccinerade som dör av viruset. Kan det vara så att FHM inte vet vad de talar om?

  14
 2. Det är lite kul detta. 409.722.583 personer har drabbats av COVID-19 varav 2.397.330 i Sverige. Av dessa har 5.807.408 avlidit av eller med COVID-19 varav 16.501 i Sverige. Observera av eller med. När det gäller vaccinet existerar inga av eller med utan det är strikt sådana som kan bevisas har avlidit på grund av vaccinet.

  Det finns med andra ord dubbla standarder som är grundpelaren i dubbelmoral. Jag är inte generellt motståndare till vaccin. Vaccin har räddat miljoner om inte miljarder människor. Det jag är motståndare till är politikernas maktbegär och läkemedelsindustrin kåthet på pengar. Det måste alltid finnas ett moraliskt och ekonomiskt ställningstagande.

  Ta mässling som exempel. Jag är tämligen säker på att både Pettersson och undertecknad haft mässlingen. Risken att avlida uppges vara 0,2% men påverkas också av faktorer såsom undernäring. I Europa med trekvarts miljard innevånare dog färre än 30 år 2017. I Europa föds mellan 5 och 10 miljoner varje år. Vi utsätter alltså dessa för onödiga risker.

  Kolesterol är ett annat exempel. Innan ett amerikanskt läkemedelsföretag fick en kolesterolmedicin godkänd var (och är) kolesterol inget problem. Kroppens blodkärl har glatta ytor som normalt är opåverkade. Först när skada på dessa uppkommer kan kolesterolet täppa till blodkärlen. Blodkärlens glatta ytor skadas bland annat av fria radikaler som i sin tur bekämpas med antioxidanter. Härsket omättat eller fleromättat fett skadar inte bara blodkärl utan även celler. Härsket omättat animaliskt fett är svårt att få i sig då enbart lukten får dig att kasta upp.

  Vår kropp är inställd på den kost som jägarsamhället erbjöd och klarar fetter bättre än socker på grund av detta. När någon hysterisk person utan grundläggande kunskaper inledde ett fälttåg mot fetterna som kom dessa att ersättas av socker. Detta orsakade istället ett fetnaepidemi och det obegåvade svaret blev sockerersättningar som ytterligare spädde på epidemin. En svensk läkare, Annika Dahlqvist, insåg sambandet blev hon mobbad av godhetsknarkarna i Föreningen Vetenskap och Folkbildning.

  23
  3
  • Statistik är statistik och i många fall ingen direkt sanning. När det gäller antalet smittade här i landet och säkert även i världen finns säkerligen ett stort mörkertal. Jag är nog inte ensam om att ha varit förkyld med flera av de för coviden kända symptom och som inte har testat mig.
   I bland undrar man om inte folk är klenare idag. När även jag växte upp tillhörde mässlingen en av de sjukdomar man som barn skulle ha. Då var det inte tal om någon vaccinering. Fick man den som barn var man sen immun mot att få den som vuxen, sas det då.

 3. Jag tycker Pettersson skulle extraknäcka som läkemedelskonsulent. Det är en lönsam business.

  23
  2
  • Jag vet inte hur mkt tid du har lagt ner på att gräva, lyssna & läsa om detta experiment.
   Men ni pro-experiment verkar tro att alla ramlar ihop och dör direkt, så är inte fallet.

   Ditt immunförsvar planas ut efter varje spruta och de har kommit fram till att många kommer att få mjukdelscancer,HIV, hjärtmuskelproblem, sterilitet, impotens,demens och en rad andra sjukdomar.
   Nu uppmanas alla som tagit tre injektioner att testas för HIV i England, de har stora kampanjer.
   Frågan är om dessa test är lika otillförlitliga som PCR-testet? Ingen som vet idag.

   23
   3
  • Centurion, är övertygad om att du är medveten om att av alla dessa 16.000 som dött så är den primära dödsorsaken i många fall inte covid-19.
   Vi får ju inte heller glömma alla dessa (hur många det nu var?) som dog pga att sjukvården prioriterade bort dem pga den eftersatta sjukvård vi har.
   Vem vinner på att grupper ställd emot varandra. Det största problemet är inte om folk har vaccinerar sig eller inte, utan brist på en väl fungerande sjukvård. Och är politikernas val att spendera mångmiljardbelopp på olika stödåtgärder, sprutor och tester mm väl valda åtgärder. Är själv osäker på detta. Pengarna hade säkert behövts bättre innom sjukvården.

Kommentera