S: ”Bara tomt snack – vem ska betala för kärnkraften?”

VALET 2022. Fyra partiledare kräver utveckling av kärnkraften, skrev vi på bloggen igår. Idag sågar energiminister Khashayar Farmanbar (S) M-KD-SD-L-förslaget för att utveckla kärnkraften. – Det går inte att lura Sveriges medborgare och elkonsumenter att kärnkraften är den magiska lösningen på allt, säger han till TT.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) gillar vindkraft men inte i hans egen kommun. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

De fyra partierna vill bland annat ta fram ett regelverk för ny kärnkraft och snabba på tillståndsprocessen för nya reaktorer. Farmanbar tycker att oppositionen pratar för lite om ”de astronomiska summor” som krävs för att bygga ut kärnkraften.

I nästa budget vill de fyra partierna tillsätta resurser till Strålsäkerhets­myndigheten för att ta fram ett regelverk för ny kärnkraft och ett snabb­spår för att acceptera typ­godkännanden av reaktorer, system och komponenter från länder jämförbara med Sverige.

De fyra partierna vill också avskaffa förbudet mot att bygga reaktorer på andra platser än vid de befintliga och tillåta byggandet av fler än tio reaktorer i kommersiell drift.

De pratar gärna om kärnkraft, men inte ett enda ord om finansieringen. Vem ska betala detta? Pengarna på bordet, annars är det bara tomt snack, säger Farmanbar.

-Pettersson säger att när det gäller tomt snack ska nog Farmanbar och hans partikollegor vara tysta. Jag har inte sett att Farmanbar har visat några pengar för vem som ska betala för när alla tusentals vindkraftsverk är slutt och det ska saneras efter dem. Sedan verkar det inte som Farmanbar vet att det just nu byggs 55 nya kärnkraftverk i Europa.

Om staten ska betala så finns det pengar. Vattenfall hade en vinst på runt 50 miljarder år 2021, biståndet kostar 50 miljarder per år, EU, FN, Coronafonden, invandringen osv. pengar finns…

För en vecka sedan lovade S 1000 kronor extra till dem med lägst pensioner. Reformen ska kosta drygt 9 miljarder. Varifrån pengarna ska komma vet inte sossarna. Det ska redovisas senare…

Pengarna på bordet! Annars är det bara tomt snack…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “S: ”Bara tomt snack – vem ska betala för kärnkraften?”

 1. Den invandrade politikern vet att saker och ting är vad man säger att det är. Och den som beskriver en sak på kraftfullaste sättet blir den som bestämmer hur lyssnarna ska se på saken. Med välformulerade budskap lurar man befolkningen.
  Han vill självklart spara alla nyinvesteringar för att ge pengar till sina invandrade medborgare!

 2. Tror sossarna att de ska kunna lura väljare med en sådan minister, så mycket valfläsk finns inte.

  12
 3. Men 10.000 gymnasieungdomar får tillfällig asyl för xx antal miljarder på en kafferast..

  10
 4. Den mannens mentala kapacitet räcker till i det sunkiga landet han kommer ifrån. Inte här. Han ska överhuvudtaget inte vara här. Patetiskt ”att höra löss hosta, speciellt om de har trånga bröst”.

  15
 5. Wallenbergarnas valspråk är sedan 1931: ”Esse non videri” – ”Att verka utan att synas”.
  Familjen kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP genom deras bank- och industriimperium.

  Utan att synas har de i Sverige haft ett dominerande inflytande över näringslivet i mer än ett sekel samt kunnat styra politiker i önskad rikting.
  Per definition är Wallenbergarna därmed oligarker?

  Khashayar Farmanbar har alltså inte den blekaste aning om hur näringslivet i Sverige fungerar/har fungerat och bevisar sig helt okunnig med frågan: ”Vem ska betala detta? Pengarna på bordet, annars är det bara tomt snack”

  Han kan räkna med en påhälsning med ett erbjudande han aldrig kan neka till för när Jacob Wallenberg så synligt visar intresse för att i framtiden finansiera nya kärnkraftverk i Sverige är det dags att stuva om i aktieportföljen.

  https://www.tn.se/ekonomi/wallenberg-oppnar-for-ny-karnkraft-maste-titta-pa-det/

  13
 6. Socialister är per definition idioter.
  Khashayar bevisar detta varje gång han öppnar käften.

  21
 7. Lura i säger dåren. Han och sina gelikar har lyckats med att lura i en stor del av det svenska folket att vindmöllor och elbilar är framtiden.

  24
 8. Vi har ingen brist på pengar. Det finns massor att dra ner på. Oavsett vad det kostar är det bäst att bygga ny kärnkraft. Vi ska vara självförsörjande på el oavsett väder. Riv alla vindsnurror och dumpa dom i havet. Vi ska ha vattenkraft och kärnkraft. Inget jävla dinkytoys som funkar bara när det blåser……

  23
 9. Den individen rycker jag inte om..
  Värkar inte finnas många hjärnceller där vad jag tror..
  Hur många medborgarskap har individen?
  Har han något annat en Svenskt ska han inte få sitta i Svensk regering anser jag .

  27
 10. Möjligt att det kanske kommer att investeras om det blir olagligt att ”straffbeskatta kärnkraften” och att framperspektivet för denna fossilfria energiform förlängs åtminstone 100 år.

  37
 11. Den mannen år inte ha ansvaret för landets energiförsörjning. Han tycks inte begripa några sammanhang på nationell nivå.

  44
 12. Prata kan han men det är nog allt.

  (S) är ju ett pratkvarnsparti och det ser vi nu när INGA stenar vänds

  48
 13. Jävlar jag blir så förbannad .Alla invandrar pengar som dåren och hans anhang har slösat bort, är inte det astronomiska summor så säg???Nej nu ska packet bort i Sept.!
  Gör energin och invandringen till huvud valfrågor så är det klart.

  59
  • Vi elkonsumenter.
   Staten tjänade 10 miljarder i december på de extremt höga elpriserna. Så nu när de ska vara generösa med 6 miljarder i bidrag till de som betalat in skatten så kommer de fortfarande att tjänat 4 miljarder av våra beskattade pengar.

 14. Man borde fläta till den där ordentligt så han vaknar ur sin törnrosadröm/ljug, om han inte fattar, gör om proceduren……
  Man förstår varför han blev vald som e-fåne.

  49

Kommentera