Dagens tankeställare 63

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 63

Det sägs att en människa ser rött när hon blir alldeles rasande. Dessvärre har det gått inflation i uttrycket och numera kan det betyda allt från lite ilska eller irritation till ideologiskt avståndstagande.

Själv har jag sett rött två gånger i mitt liv och jag kan säga att det är en högst konkret förnimmelse där ett blodrött skynke sakta sänker sig för synen, samtidigt som man fylls av ett skrämmande ursinne, ett tvång att slå och sparka och slita knytnävsstora köttbitar från motståndarens kropp.

Undrar vad det är som händer i hjärnan under ett sånt anfall. Måste vara samma som vikingarnas bärsärkagång eller malajernas sätt att löpa amok. En kompis arbetade i tiderna i olika delar av svarta Afrika och berättade att också där kunde somliga av lokalbefolkningen plötsligt drabbas av liknande raseriutbrott. Ett fenomen som sakteligen dör ut allt efter som människan blir mer civiliserad?

Rune Holmström

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Dagens tankeställare 63

  1. Vänsterpartiet är ju ”rött”, nu är det inte mitt parti.
    Men jag tycker att de skärpt sig!!

Kommentera