Syrier döms till 16 år och utvisning för knivmord

BROTTSLIGHET. Varbergs tingsrätt, målnummer B 1068-21, har idag dömt Hafez Al Ahmad Kalo, född 1992 och medborgare i Syrien till 16 års fängelse och utvisning på livstid för mord och ringa narkotikabrott.

Hafez Al Ahmad Kalo. Foto: Polisen

Flera larm ringdes in till SOS kom strax efter klockan 19 kvällen den 28 april 2021. – Det är någon som blivit knivhuggen här vid brofästet, Tullbron, sa en av inringarna och konstaterade: – Det ser inte bra ut.

Kom snabbt, snabbt, snabbt, sa en annan inringare.

En av de första poliserna på plats vittnar om att han såg en man – det var en av offrets bröder – sitta hukad och trycka sina händer och ett tyg mot skärsåret på offrets hals. Mannen blev sittande så tills ambulans kom till platsen. Den knivskurne, en man i 25-årsåldern, avled kort senare på sjukhus av skadan.

Hafez Al Ahmad Kalo, 30, kunde snabbt pekas ut som misstänkt för dådet. Han ringde själv SOS Alarm två timmar efter knivdådet och uppgav att han hade blivit misshandlad av tre personer, att han hade blivit skadad i huvudet och ville prata med polisen.

Samtalet mellan Hafez Al Ahmad Kalo och larmoperatörerna fortsätter under en längre stund – tills dess att insatsstyrkan tagit sig till den aktuella adressen och går in i bostaden och griper honom.

Al Ahmad Kalo kom senare att åtalas för knivmordet. Han åtalades också för försök till grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak mot de tre andra personer som också befann sig vid brottsplatsen. Enligt misstankarna hade han försökt skada dem och hotat med att döda dem om de kontaktade polis.

Själv nekar han till brott. I förhör menar han att det är han själv som attackerats – och han pratar om att det handlar om en ”komplott mot honom” och en konspiration.

Han har nekat från dag ett. Han har överhuvudtaget inte gjort det här. Han har tidigt varit på platsen när det hände, men han hade ingen kniv och han har överhuvudtaget inte varit beväpnad vid tillfället, har mannens försvarare Jan Ahlström tidigare sagt.

Hafez Al Ahmad Kalos kniv. Foto: Polisen

Den mördade hette Saker Hejazi, övriga inblandade Okab Hejazi, Ahmed Hijazi och Mohammad
Noor Aldin Askef.

På Hafez Al Ahmad Kalos Snapchat-konto har det på kvällen den 28 april 2021
hittats två bilder som består av en svart bakgrund och vit text. På den ena bilden står
det (översatt från arabiska till svenska) ”Ni är för många som samlas mot mig. Ni
som är shia jag ska visa er ni som är horans syster.”

-Pettersson tycker…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Syrier döms till 16 år och utvisning för knivmord

  1. Och som vanligt blev det verkställighetshinder och den utvisade blev ”administrativt utvisad” och går fri inom kort. Det vore intressant att veta hur många utvisningar som faktiskt leder till att personen lämnar Sverige (om vi bortser från utvisade norrmän,danskar och liknande som ju faktiskt skickas hem)

    22

Kommentera