S, MP och V kallar till pressträff – höjda pensioner väntas

VALET 2022. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S), Vänsterpartiet ledare Nooshi Dadgostar och Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kommer klockan 14 under måndagen att hålla en pressträff.

Jeander om valfläsk

I november förra året – strax innan Magdalena Andersson tillträdde som statsminister – nådde Socialdemokraterna tillsammans med V och MP en överenskommelse om att höja pensionerna.

Enligt Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar skulle det innebära ”höjda pensioner med 1 000 kronor mer i månaden” för de pensionärer som har det sämst ställt. Centerpartiet har ifrågasatt förslaget.

-Pettersson säger att det är val den 11 september 2022 och jag vet inte hur många gånger jag hört Ardalan Shekarabi prata om högre pensioner, varför inte koppla minipensionerna till socialförsäkringsministerns lön på 142.000 kronor i månaden. Jag skulle vara nöjd med 10 procent av Ardalans lön, netto.

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “S, MP och V kallar till pressträff – höjda pensioner väntas

 1. Och hur många av dessa med låg pension är utlänningar som aldrig jobbat i Sverige? Kravet på höjd pension borde vara att man jobbat iallafall 20 år här.

 2. Jamenvafaan….. skall dom ha min röst får det bli 6-10 tusen mer i månaden.. sug på den!

  Annars får det vara, har redan glömt förslaget.

  Förresten…. det räcker inte. Vi har mer krav om det mesta. Allt skall uppfyllas.

 3. Det man kan reta upp sig på är ju att de som kommer hit får vara med och dela på en kaka som varken de eller deras föräldrar varit med och byggt upp. De som tar hit sina föräldrar och andra anhöriga borde själva få stå för försörjningen av dessa.

 4. grebom5. Tummen ner måste vara en person som aldrig har bidragit till det allmänna och lever på bidrag.

 5. tro inte för mycket det står dom sämst stälda .. vilka är det ?? jihadister änklingar eller är det bara politiker dom är sämst stälda .vem gör bedömningen mp dom avgicg ju då där förloras det stort som nu måste kompenseras

 6. I en fungerande rättsstat hade Ardalan Shekarabi aldrig kommit in i vårt fosterland.

  31
  1
  • Precis. Familjen fick ett utvisningsbeslut men gick under jorden ett antal år , varefter de ansökte igen och fick sina uppehållstillstånd.

 7. Dags att återbetala de SEK 258 miljarder som lånades ur AP-fonderna och SEK 100 miljarder som lånades ur Änkepensionsfonden. Tillsammans med räntor från mitten av 1990-talet så torde det bli över SEK 1 000 miljarder för staten att återbetala till fonderna.
  När återbetalningarna gjorts så kan pensionerna höjas rejält för Sveriges alla fattigpensionärer.
  Sverige har för närvarande Nordens lägsta pensioner..

  52
  1
 8. Alla som har jobbat i 30 år borde få minst 15000:- skattefritt i månaden.
  Ju färre arbetade år desto mindre pension såtillvida det inte är en kvinna, född i Sverige med minst två barn som arbetat i minst 20 år.

  Att som nu få pension eller andra bidrag utan att ha tillfört vårt gemensamma samhälle något av värde, måste begränsas till ett minimum.

  50
  1
  • En vädjan till den som ansvarar för tummen ner. Vänligen motivera vad som är fel i min synpunkt istället för som ett trotsigt barn meddela “tycker inte om.”
   Får jag en bra motivering så kanske jag ändrar åsikt.

Kommentera