LO satsar 50 miljoner för att S ska vinna valet

FACKLIG DEMOKRATI. LO rekordsatsar för att Socialdemokraterna ska vinna valet i höst – trots att hälften av medlemmarna röstar på andra partier. 30 miljoner kronor går direkt till valkampanjen och därtill läggs ytterligare tiotals miljoner på utbildningar och samtal. – Vi behöver ha en starkare socialdemokrati, säger LO-basen Susanna Gideonsson, enligt Dagens Nyheter.

Här står Sverigedemokraterna utanför socialdemokraternas klassiska lokal på Sveavägen 68 i augusti 2015. Det kanske är dags för S att flytta till något mindre… Foto: SD

Som grundplåt till valkampanjen avsätter LO 30 miljoner kronor. Det är lika mycket som i senaste valet. Skillnaden i år är att LO dessutom gör en stor utbildningssatsning på 20 miljoner kronor och investerar i en programvara för att kunna nå alla medlemmar på telefon. Sammanlagt blir det den hittills största satsningen som LO gjort för att hjälpa Socialdemokraterna i valrörelsen.

– S är det enda parti som har kraften och viljan att genomföra reformer som vanligt folk behöver. Vi ska nå fler i den här valrörelsen än i förra. Vi ska ringa mer än en halv miljon människor för att ha ett samtal om politikens innehåll, säger Susanna Gideonsson.

Bland LO-medlemmarna är S klart största parti, enligt den senaste partisympatiundersökningen från SCB. Men såväl Moderaterna som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna lockar också många LO-väljare.

-Pettersson undrar vilka som styr och vadd LO är missnöjda med som inte S och MP har kunnat åtgärda sedan de fick makten den 3 oktober 2014…Jag är stolt för att jag lämnade LO 1971, för att facket utan att fråga tvångsanslöt alla fackanslutna till Socialdemokraterna.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson sitter också som suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott och är partisk i målet…

LO:s ordförande Susanna Gideonsson är suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott, frågan är om damen arbetar för LO:s medlemmar eller för Socialdemokraterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “LO satsar 50 miljoner för att S ska vinna valet

 1. Kommer storföretagen sponsra SD med miljardbelopp?ja det ryktas
  om det,då kan sozzzarna skita i byxorna och stänga ner trollfabrikerna.

 2. Sossar, kommunister, miljöfascister, radikalfeminister och andra kleptomaner, alltså det man gott kan kalla för det politiska avfallet som förorenar hela samhället, från stat och kommun och ner till bidragsmarinerade svenskhatarföreningar; dom driver sin politik med andras pengar! Varför skulle deras tidigare väljarbas göra annorlunda?

  17
 3. Utbildningen kommer att bestå av retorisk teknik i hur man övertygar om vad som är rätt, och s fall spelar det ingen roll om det är rätt bara det övertygar!

  17
 4. Man trodde att LO lärt sig sedan tidigare val att S fullständigt skiter i arbetare och fack-anslutna.
  Men så verkar inte fallet.
  Bedrövligt att se hur LO kastar bort medlemmarnas pengar på det här sättet.

  23
 5. Konstigt…. står det i stadgarna att man får ge bidrag till vissa politiska partier och vissa är då dom son några i styrelsen anser. Ni som inte är sossar: Lämna LO ! Sjunkande skepp ska lämnas i tid !
  Med så många hål som LO har i skrovet så ingen idé att länspumpa med fackavgifter för sjunker redan nu och ytspänningen kommer inte räcka för att hålla sig flytande.

  24
 6. ”S är det enda parti som har kraften och viljan att genomföra reformer som vanligt folk behöver.” Säger LO bossen Susanna G.

  Men vad hon menar är: ”det är bara vi som kan starta nya bidragsformer och därmed ge arbete åt sossar som behöver arvodesbefattningar.”

  Bidrag, bidrar till att folk förslöas tappar intresse för sitt eget väl och ve, låter staten (sossarna) fösa dem som en skock kor viljelöst mot slaktbänken där de möts av halalslaktare.

  Svenskar vakna! Det har under lång tid varit fara å färde men nu i år är det blodigt allvar.
  Det är förmodligen den sista chans vi har att rädda något av vårt forntida arv, om inte återstår bara mångkultur och barbari.

  17
 7. Nej….. Susanna Gideonsson, Sverige behöver inte mera ”socialdemokrati” som betyder att demokratin styrs av socialdemokraterna och deras lydpartiers intressen.

  Sverige behöver mer DEMOKRATI.
  Skall det var så jävla svårt att förstå retoriken?

  23
 8. Skamligt vad arbetarnas representanter kan luras att säga ja till.

  Slår vad om att varje medlem i facket ej fått någon förfrågan om lämpligheten med att stötta sossarna.

  Nej de är opportunisterna , ja-sägarna som låter det ske i den krets som sitter närmast makten.

  15
 9. Lung sossar ni kommer att vinna valet ännu en gång tack vare importen från Afrika o Mellanöstern det är klart att dom röstar på ett parti som ger dom livslång försörning utan att arbeta…..

  21
 10. Ännu en partiboksonanerande sosselakej, vad annat att vänta
  Det stinker o luktar illa om sörjan

  28
 11. Ni ska ge fan i medlemmarnas pengar erat tjuvpack och styrelsen ska
  avgå och ordföranden är totalt oduglig och borde spärras in,en trojan.

  29
 12. ”Krossa maffian, krossa LO”. Det är en lämplig valslogan, för ett demokratiskt parti. Svinen skänker konfiskerade pengar till vårt lands förstörare. Helt i linje med socialdemokratisk tradition, alltså andra människors pengar. Att slå undan benen på dessa parasiterande, övergödda politruker, är första prioritet, vid maktskifte.

  35
 13. Som i USA den med största kampanjkassan vinner valet.
  Sossarnas partiprogram struntar de flesta i, de väljer efter bästa reklamen och löftena förstås.

  Att tänka sig att problem skall bli lösta är omöjligt eftersom sossarna inte erkänner att det finns stora problem.
  De verkar sitta med armarna i kors och väntar på den stora vinsten som punktsvetsaren siade om och förlitar sig på sina själsfränder och deras röster.
  Men i år kanske de väljer Nyans, om nu imamer och klanledare förordar det.

  28
 14. Eftersom det enligt svensk lag bara är facken som får förhandla med arbetsgivarna (den svenska modellen) så ska lagen ändras så att alla fackföreningar måste vara opolitiska och endast jobba för sina medlemmars bästa.
  En fackförening får inte stödja eller finansiera ekonomiskt ett eller flera politiska partier varken öppet eller dolt.
  En fackförening kan driva opinion men den får inte gynna något politiskt parti. En fackförening får inte ha några stadgar eller regler som gynnar eller missgynnar något politiskt parti eller annan organisation.

  Alternativt gör vi om lagen så att arbetsgivarna kan förhandla med de personer som majoriteten av de anställda säger representerar dem vid förhandlingarna.

  36
 15. Förr var LO medlemmarna med automatik anslutna till det socialdemokratiska partiet. Idag är de inte det, men man kan ju ändå undra eftersom en del av deras fackavgifter faktiskt går till sossarna. Bara hoppas att medlemmarna är medvetna om detta. Åtminstone de som nu inte röstar S.

  35
 16. 50 mille och några lägenheter till ledningen (egentligen öronmärkta för fattiga änkor) är inget för att få sitta vid syltkrukorna

  36
 17. ja om man skall bryta det sossialdemokraterna skspat då måste man öka mångfalden innom fackförening ! det måste ginnas konkurans melkan olika fackförbund som då sksllknytas till den höget vänsterskalan som faktiskt finns. ch på då sätt den risk hantering som ingen i dag får betalt för faken måste knytas till olika partin med konkurans med läner och avtal anars lämnar produktionen landet bara.
  så sf borde skaffa egna fackförening som då konkurerar med dom sossialistiska med löner och avtal samt produktionen

  13
 18. Jag hoppas att jag tillhör den halva miljonen som ska ringas upp.Då kommer jag att läsa lusen av dom för dessa påtryckningsmetoder som är en ren och skär påverkansoperation.Ringa upp folk som värsta telefonförsäljare !! . Vilket simpelt röstfiske……

  46
  • När dom kräken ber dig rösta S kan du ju slänga Gideonssons muppsvenska i örat på dom: ”Det kan du bara ta och fetglömma!!!”

 19. Är alla i LO kollektivet Socialdemokrater ? Om inte vad tycker icke sossarna om
  det tilltaget med medlemmarnas pengar ?
  Återigen Socialdemokraternas självgodhet med andras pengar, något som är
  vardag för en sossarna att handla med andras plånböcker.
  Skulle inte tro att det går att köpa en valseger efter 8 misslyckade år.
  Folket vill se förändring nu, och då måste sverigedemokraterna vara med.
  Och vart tog Magdalenas stenvändningar vägen, skjutningarna verkar snarare tillta
  nu, redan 5-6 skjutna i år, går nog mot nya rekord i invandrarkriget 2022.

  46
 20. Hoppas dom frågar medlemmarna först. Alla medlemmar är ju faktiskt INTE sossar. Detta är mygel på högsta nivå

  41
 21. Allmänna Arvsfondens Enhetschef Hans Andersson svarar på ett kritiskt inlägg
  för att dom vräkt en miljon över en tvivelaktig somalisk förening:
  ”att vi som biståndsgivare tycker att dom uppfyllde kraven???
  Det är inte A.A som är biståndsgivare, utan avlidna Svenskar som saknar arvingar,
  ni är satta att förvalta dessa medel, inte att smeta ut dem på sammanslutningar
  som fått kritik för bristande demokratiska värderingar. Det var säkert heller inte
  givarnas mening när dom trodde att man kubde lita på en statligt företag.

  men överallt har regeringen stoppat in gamla sossar med ”rätt” värdegrund, därför
  behöver vi ett nytt styre utan Sossar för att bli av dom som istörst utsträckning
  gynnar utländska intressen på Svenskens bekostnad!

  53
 22. Va! Bara 50 mille? Börjar medlemmarnas avgifter att tryta? Kom igen nu LO. Öppna plånboken. Minst 100 miljoner behövs för att indoktrinera ”arbetarna”.

  41

Kommentera