5 thoughts on “50 års Jubileum

 1. Vi som är skeptiska till vad skoltrötta tonåringar hävdar och därför kallas för klimatförnekare vill lägga saker och ting till rätta. Vi har aldrig någonsin förnekat att det dels existerar klimat och dels att det ändrar sig över tid. Vi håller däremot inte med om att mänskligheten skulle ha det inflytande som alarmisterna hävdar. Vi vet också att koldioxid inte höjer medeltemperatur.

  Däremot så vet vi att det senast för tusen år sedan var varmare, betydligt varmare. Såpass varmt att nordbor kunde leva på Grönland och till och med besöka den nordamerikanska kontinenten. Senare var de tvungen att överge Grönland på grund av den så sällade lilla istiden. Nu verkar det vara dags för en lite kallare period igen. Så kallade migranter frös ihjäl på Medelhavet och Rhodos har skidföre. Man har till och med öppnat värmestugor där enligt statsmedia.

  10
 2. ”Undergången är nära”, har man påstått, med jämna mellanrum, i hundratals år. Av olika anledningar, men alltid med fanatism i bakgrunden. Det som är farligt, i våra dagar, är att de som sitter i regeringen, har omgivit sig med politiskt utvalda experter.
  Scenariot passar det vacklande vänsterliberala samhället. Man behöver möjligheten att skrämma skiten ur osjälvständigt tänkande människor. I Sverige finns tyvärr gott om sådana!

  13
 3. Det har alltid funnits undergångsprofeter som MP och andra stollar, men ingen har hitintills haft rätt.
  Dagens profeter baserar sina uyyalande på ett eller annat datoriserat program vilket går fort men fel.

  23
 4. Ja Maurice Strong var en kommunistisk olje miljardär från Kanada, lite bipolärt kanske…..

  17
  • Många, om inte de flesta, multimiljardärer är socialister. Kan bero på dåligt samvete över hur de snott ihop sina förmögenheter. Den enda multimiljardär som jag vet inte är socialist är Donald Trump. Det kan bero på att han är verksam i byggbranschen och inte manipulerar med pengar som många multimiljardärer.

   25

Kommentera