Regeringen har tappat kontrollen fullständigt

INVANDRING. Över 10000 personer med utvisningsbeslut efterlystes 2021. Det beror på att regeringen har tappat kontrollen, menar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.– Det är helt fel, säger migrationsminister Anders Ygeman (S), rapporterar SVT.

När en efterlyst kvinna med ett avvisningsbeslut, som jobbade som städerska i Sverige, frihetsberövades vid statsministerns hem tog debatten om det svenska skuggsamhället fart igen.

Kvinnan är en av många som stannat kvar i Sverige trots avvisningsbeslut. 2021 anmäldes över 10000 personer som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd som avvikna och efterlysta av polisen.

Det handlar om fall där Migrationsverket gjort bedömningen att en polisinsats behövs för att verkställa utvisningen. Trots politiska löften om att fler utvisningar ska verkställas har siffrorna legat på samma nivåer i flera år. Sedan 2017 har Migrationsverket överlämnat omkring 17000 avvisningsärenden per år till polisen – och varje år har över 10.000 personer blivit efterlysta.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktar kritik mot regeringen. – Regeringen inte gjort någonting för att förbättra situationen, tvärtom, man har tappat kontrollen fullständigt. Det är väldigt allvarligt, säger SD-ledaren i Aktuellt.

Åkesson menar att polisen behöver bättre möjligheter att kontrollera om personer har laglig rätt att vistas i Sverige. – Man har inte gett polisen de resurser och de befogenheter man behöver för att göra till exempel inre utlänningskontroller, säger Jimmie Åkesson.

-Pettersson menar att Åkesson (SD) harr fel. Regeringen har inte tappat kontrollen fullständigt, man har aldrig haft någon kontroll…

Intervju med Jimmie Åkesson | Vad ska man göra med migranter som inte vill bli en del av Sverige?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Regeringen har tappat kontrollen fullständigt


 1. te å bårja me, varför inte ist för att mata råttorna med ena handen, sedan schasa bort skadedjuren med den 2:a kardan… förbannat märkligt beteende av en å samma person … inte så märkligt att rådisarna blir skitzofrena å inte vet vilken fossing de skall stå på!

  2
  1
 2. Håller inte med om de tappat kontrollen, för de har aldrig haft någon hum ens om styrning av Riket.

 3. Dyngmannen stod ju själv för några år sedan och påstod att 80 000 skulle utvisas
  Men frågan uppstår ju då Hur många personer är det i verkligheten?
  När det finns personer som har dussintals identiteter och även rösträtt för dessa

  27
 4. Ynkeman bemötte inte Åkesson, utan talade om annat och hänvisade till andra länder. Korkat eller smart? En total folkräkning är ett måste.

  28
  1
 5. ”Sedan 2017 har Migrationsverket överlämnat omkring 17000 avvisningsärenden per år till polisen – och varje år har över 10.000 personer blivit efterlysta.” Alltså, 10 000 per år efterlysta. Kan man då förmoda att det nu totalt är 50 000 avvikna sedan 2017?

  25
 6. Ut på stan med alla skrivbordspoliser och stoppa patrasket och fråga ”papieren bitte”.
  Finns det inga så inmurning och utvisning genom båt, kör skräpet till hemlandet, sätt på dom en flytväst och dumpa av dessa på natten så de kan simma iland och få uppleva det verkliga livet med att bygga upp det hål som de lämnat.
  Har personen flera identiteter genom fingeravtryckskoll så ska den straffas för alla och inte bara en, sen blir det båt efter välförordnat arbete med slägga i något stenbrott inget jobb, ingen mat, simpelt.

  22
 7. Tappat kontrollen.
  Skitsnack.
  En del av den socialdemokratiska strategin .
  Den får vi tacka Stenevi, Dadgostar , Lööf och Löfven för .
  Värdegrunden you know .

  37
 8. Tänk om bara ett par partiledare till kunde se så klart på problemen som Åkesson, då skulle det gå fortare att rädda vårt land.
  Men det är fegisar som tror att de då tappar röster, partiet före vårt land, är helt fel tankesätt.

  51
 9. Jämför Dan Eliassons begråtna uttalande om de stackars traumatiserade våldtäktsmännen och Ygemans bakvända resonemang om att tiotals tusen försvunna människor inte är ”tappad kontroll” så förstår en att Ygeman agerar efter queerteoretiska normer. Lägg sedan till ygemans läckage av svenska hemligheter samt att han blev belönad med en ny roll i regeringen för det!

  26

Kommentera