Flera myndigheter städades av illegal arbetskraft

INRIKES-KORRUPTION. Över tio myndigheter har anlitat städfirmor som dömts för brott mot utlänningslagen de senaste fem åren, visar en granskning som SVT gjort.

Steget Efter

En av myndigheterna är Statens fastighetsverk som vid flera tillfällen anlitat två olika företag som har dömts för att ha haft personal som saknade arbetstillstånd i Sverige.

Vi kände inte till att dessa bolag dömts mot utlänningslagen men ser naturligtvis allvarligt på dessa uppgifter, säger pressekreterare Åsa Carlberg.

Frågan har aktualiserats efter att en papperslös städerska greps vid statsminister Magdalena Anderssons bostad i december.

-Pettersson säger att offentlig sektor är så upptagna med genustrams och värdegrundsarbete så de glömmer att sopa framför egen dörr. De skickar skattepengar till kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Flera myndigheter städades av illegal arbetskraft

 1. ”-Pettersson säger att offentlig sektor är så upptagna med genustrams och värdegrundsarbete så de glömmer att sopa framför egen dörr.”

  Så är det säkert på många ställen men vi får inte heller glömma bort det byråkratiska monstret LOU, Lagen om offentlig upphandling. De har lett till många oönskade leverantörer och mångdubbla kostnader då alla myndigheter och verk långt ifrån har rätt kompetens.

  13
 2. Det måste väl finnas en djefla tjänsteman som var inblandad i upphandlingen som kunde kontakta Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten eller Kronofogden och kontrollera om det fanns något suspekt i bolagen (domar, obetalda skatter) som skickade in svar på upphandlingen., eller?
  Sanningen är att det finns inget enkelt system att kontollera företag som är med i upphandlingen.
  Hur ska då Ynkeman kontrollera gängkriminaliteten när det är skottsäkra väggar mellan inkopplade statliga myndigheter inte ens dessa klarar av att kontrollera varandra?

  11
 3. Nu slås punktsvetsarens dröm i spillror, han grabbar och deras självständiga tjejer förlorar inkomst och förtjänsten fördröjs ytterligare.

  12

Kommentera