Tusentals väntas demonstrera mot vaccinpass i Stockholm

PANDEMI. -Idag väntas tusentals demonstrera mot användandet av vaccinpass i Stockholm. Enligt ett event på Facebook, Frihetsrörelsen har mer än 18.000 sagt att de tänker närvara. Polisen bedömer att det blir färre än så, och har gett tillstånd för 3.000 demonstranter.

Demonstranterna ska samlas på Norrmalmstorg i centrala Stockholm för vad arrangörerna kallar ”den största frihetsmanifestationen i svensk historia”. Man ska därefter tåga längs Hamngatan upp till Sergels torg.

Drygt 1.000 personer hade på fredagseftermiddagen anmält sig till demonstrationen som hålls i protest mot vaccinpass. Polistillståndet gäller dock bara 3.000 personer med anledning av den centrala platsen.

Inga restriktionerDet finns inga begränsningar för allmänna sammankomster utomhus. Hade man samlats på en äng någonstans så hade man kunnat vara hur många som helst. Begränsningen har att göra med vilken plats man valt, och hade varit likadan innan viruset kom, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

-Pettersson hoppas demonstrationen går att genomföra utan bråk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Tusentals väntas demonstrera mot vaccinpass i Stockholm

 1. Ja, äntligen händer det nåt stort på nyhögersidan, d v s våran sida! Må uppslutningen bli gigantisk!!!

  Vi har fått nog nu av all socialdemokratisk terror och förtryck genom åren!!! Vi har beskurits mer och mer, TILLS NU!

  DET HÄR ÄR JÄTTESTORT!!!

  Hade jag bott i Stockolm, hade jag varit med! Men jag gör mina egna grejer ibland. Så jag gör min insats jag också, ändå!

  LEVE SVERIGE!!! FÖR FRIHETEN!!! OCH ETT FRITT, HUMANT, OCH VETTIGT SVERIGE!!!

  HURRA OCH SKÅL FÖR IDAG!!! 🥳

  9
  2
 2. Ännu en ny variant av covid har nu upptäckts!
  Det är ett barnbarn till omikron och kallas för invisible som har ”upptäckts” i Danmark och är ett avsevärt snällare virus!
  -Om omikron nu gav lindriga eller inga besvär alls, så ligger det nära till hands att anta att invisible ger ännu mildare problem, mest troligt inga alls.
  D.v.s. när man har smittats med invisible så märker man det inte, man kanske t.o.m. blir frisk om man nu var sjuk tidigare?
  -Men det är klrt att vi ska vaccineras ändå för att inte föra ”sjukdomen” vidare…

  Domonstration i all ära, men det som behövs i Sverige är en revolution!
  Vi behöver riktiga, dugliga och ärliga svenskvänliga politiker, dom som nu härskar är raka motsatsen!

  30
  2
  • Corona har nog passerat sitt värstföredatum nu.
   Det stämmer i så fall med teorin att en pandemi inte varar mer än 2 år. Inte ens spanska spanska sjukan trots att det inte fanns något vaccin.

   19
   2
 3. I Stockholm bor det över en miljon invånare, skulle inte hundratusen av dem kunna masa sig ut och säga sin mening??

  36
  4
  • Det bor en miljon i Stockholm. I Storstockholm, alltså med förorter och kranskommuner bor det 2,4 miljoner. Nästan en fjärdedel av Sveriges befolkning.

   9
   2
   • Hade antivaxarna låtit sig vaccineras så hade snart problemet varit över.
    Vaccinpass och munskydd i trånga miljöer en tid till så hade vi kunnat återgå till det normala.
    Omikron verkar vara mer som en vanlig influensa med hjälp av vaccinet.

    2
    11
 4. Polisen kommer använda batonger och pepparsprej, hade det varit polisens gullegrisar antifa och blm så hade allt fått pågå med plundring som avslutning.

  57
  2
  • Jag förutsätter att alla vaccinmotståndare Ej belastar sjukvården när de blir sjuka utan sätter sig i närmaste snödriva och inväntar slutet!

   5
   3
   • Man kan ju inte veta vilka som är vaccinmotståndare men det är en kraftig övervikt på vaccinerade som belastar sjukvården. Just för att väldigt många är vaccinerade och de blir lika sjuka som alla andra. Är du vaccinerad så kan du sätta dig tillsammans med de som inte är det. Det är ingen som helst skillnad.

    5
    1
 5. Hade jag bott i Stockholm hade jag anslutit mig. Tycker det var fel väg att gå med allmän vaccination och pass. Tycker som någon president i Latinamerika, att det är bättre att rusta det kroppsegna försvaret med kost, vitaminer, mineraler, träning och social samvaro.
  Vaccination för riskgrupper och dom som vill.
  Läkemedelsbolagen har någon idé om att de kan utrota viruset om alla vaccinerar sig med ett vaccin som man fortfarande kan bli sjuk fast man tagit? Låter lite konstigt.

  54
  7
 6. Varför inte en demonstration för ett fritt Sverige, alla får göra som de tycker, inga lagar och förordningar bara lita på människors sunda förnuft.
  Vi har ju en längre tid nu varit på väg mot det nya anarkia, Absurdistan.

  12
  32

Kommentera