49 gånger högre risk för ovaccinerade äldre

PANDEMI. Den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC har släppt nya siffror över risken att tvingas till sjukvård till följd av covid-19. Bland personer över 65 är risken 49 gånger högre för den som inte vaccinerats, jämfört med den som tagit tre sprutor, rapporterar Washington Post.

Livet på IVA på Södertälje sjukhus under Coronakrisen 2020. Karin Königsson läkare arbetar med patienter inne på IVA i Södertälje. 2020-04-28 Foto: Staffan Löwsted

Överlag visar siffrorna från CDC stora skillnader mellan vaccinerade och ovaccinerade vad gäller risken att läggas in på sjukhus efter att ha smittats med covid-19.

För personer som är 65 år och äldre är risken hela 49 gånger högre att hamna på sjukhus om personen är ovaccinerad, jämfört med en person som tagit alla tre sprutorna, visar siffrorna enligt Washington Post.

Även för personer mellan 50 och 64 år var skillnaden betydande. Då handlar det om en 44 gånger förhöjd risk.

Smittskyddsmyndigheten CDC hade vidare i sin undersökning som pågått från oktober till december 2021 tittat närmare på effekterna av boostervaccineringen. De kunde se att en person över 65 som fått två doser, oavsett slag, hade 17 gånger högre risk att hamna på sjukhus än de som fått tre doser.

Samtidigt som de nya siffrorna presenterats syns i Sverige en rekordökning av smittan i de aktuella åldergrupperna. Under årets två första veckor har antalet fall ökat med 100 procent bland personer som bor på särskilt boende, Säbo, eller har hemtjänst.

Ett ökat insjuknande bland de allra sköraste kommer leda till ett ökat inflöde i hälso- och sjukvården. Vi ska inte tro att vi kan hålla de här verksamheterna utanför den här vågen, kommenterade Thomas Lindén, avdelningschef, Socialstyrelsen under torsdagens pressträff. I Sverige har ungefär 78 procent av alla över 60 år fått en tredje dos vaccin.

-Pettersson vill i all ödmjukhet påpeka för bloggens covid-19 experter att det hjälper inte med Ivermektin, inte i Indien, inte någon annanstans även om ni skickar tusen länkar till. Kolla upp dessa länkar i stället. Kolla upp de länkar och personer som påstår att vaccinet är farligare än vaccinet.

Antivaccinaktivister är anhängare av de som en gång var religiösa fundamentalister och halvkändisar. Grundlösa rädslor för vacciner har varit en drivkraft bland de cirka 20 procent av amerikanska vuxna som har vägrat några av de mest effektiva läkemedlen i mänsklighetens historia: mRNA-vaccinerna som utvecklats mot coronaviruset av Pfizer, tillsammans med den tyska partnern BioNTech och Moderna, skriver Washington Post.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “49 gånger högre risk för ovaccinerade äldre

 1. Tack för Din censur Pettersson.
  Covid inlägg är förbjudna på Din site ser jag -om dom innehåller fakta och sanning vill säga!
  Fakta skall döljas med lögner och stenhård censur, precis som med ansiktsboken, tvitter, google, SVT och allt vad dom kallar sig!
  Samma vämjeliga vänstervridna avskräde alltihop och dit har nu även Du Pettersson sällat Dig!
  Du förvånar mig!
  Är Du den som Du utger Dig för att vara, eller inte?
  Vilken sida står Du på egentligen?
  Vänligen
  Janne

  20
  5
 2. ”Och dom ska vi väl lita på, eller hur?”

  Inte så länge du saknar trovärdiga källor med direktlänkar!

  ”Lycka till Ni som tagit sprutan”

  Känner mig trygg med mina två doser; ska snart ta nr 3

  ”Lycka till Ni som tagit sprutan, jag hoppas innerligt att jag har fel, men dessvärre så tror jag inte att Ni går någon speciellt ljus framtid till mötes!”

  Har hittills inte haft några biverkningar av vaccinet, varken jag eller sambon. Så din krystade och tomma medkänsla behövs inte.

  Obs! Jag är inte för vaccin tvång, om du nu skulle få det för dig. Vaccin ska vara frivilligt.

  3
  3
 3. ”Pettersson har tagit vaccin…….”

  Helt ok att ta ett vaccin. Så har även Baguetten gjort. Frågan är då vad ett vaccin är? Ett vaccin är ett framtaget avdödat virus från den stam det ska skyddas från. Vaccinet ska skydda mot sjukdom och smitta.
  C-19 vaccinet skyddar inte mot smitta och sjukdom men, enligt rapporter, från en allvarlig sjukdom.
  Vem vill inte leva?
  Enligt de allra senaste rapporterna från dödsregistret i England så förlorar männen sju veckor av sitt liv och kvinnorna 3-4 dagar. De smittade blir i genomsnitt 82.5 år.
  I Sverige idag, efter all invandring, blir män 81 år och kvinnor 84 år.

  12
  3
 4. Go and fuck yourself Pettersson , som alltid har Pettersson hävdat att opartisk nyhets rapportering är bra . Vad hände med din opartiska nyhetsrapportering ? Tyvärr har Petterssons rapportering blivit allt annat än opartisk i vaccin frågan . Det Riktigt lågt Pettersson

  58
  15
  • ”Vad hände med din opartiska nyhetsrapportering”

   Bloggen är en privat hemsida, utan krav på opartiskhet. Det är inte lågt av Pettersson att ha en åsikt och anföra pålitliga källor för sin åsikt. Vad som är lågt är att insinuera saker och ting utan att visa säkra källor på det. Kapisch?

   12
   39
   • Vilka ”pålitliga” källor. Det är få myndighetskontrollerade (inhemska som utländska) källor som är pålitliga vad gäller Covid, klimat, Ukrainabräken, Syrienkriget (för att nämna några).

    8
    2
   • Att bloggen är privat är så sin sak, att Pettersson har varit så gott som opartisk i dom flesta saker är en annan sak men när det kommer till vaccinet så har Pettersson varit så partisk som det överhuvudtaget går att bli. Men det fina med det är att Pettersson är i sin fulla rätt att vara det och att säga precis va han vill och det samma gäller för dom som tycker annat. Så kapisch på dig med, dude.

  • Johnny!
   Långt från Johnny be good, du borde för alltid bli utesluten från denna blogg.
   Du begär dessutom det omöjliga av Pettersson även om han slutar gå kan han ej utföra vad du uppmanar honom att göra.

   7
   30
 5. Ja, fundamentalism är otrevligt både religiös och annan.
  Vore intressant att förstå vad som gör vissa till fundamentalister, kan det vara medfött och eller spelar miljön en roll?

  14
  3
 6. Jag har såklart märkt att Pettersson är vaccin tillhängare och det tycker jag är helt topp, inte för att jag litar på vaccinen men för at Pettersson säger va han tycker och tycker det han vill.
  Jag för min del är inte på långa vägar någon vaccin motståndare men denna vaccinen vägrar jag ta. Helt enkel av dom orsaker som att svenska regeringen har under hela pandemin ljugit om båda vaccinen och dess värkan och bivärkan, dom har ljugit (och ljuger fortfarande) om vem som sprider smittan, vem som ligger på sjukhus endast pga Covid19, att dom påstår det endast är högerextrema som inte vill vaccinera sig (det kanske är så i deras ögon då dom anser att alla till höger om vensterextremisterna är högerextremister), dom förbjuder utskrivning av verksamma mediciner och dom vill införa restriktioner för dom som inte är vaccinerade. Jag gillar inte när någon försöker tvinga mig att göra något som inte är hälsosamt och jag litar definitivt inte på dagens svenska kommunistregering, när dessa kommunister på död och liv vill att alla skall göra något (för sitt egna bästa??), ja då vet man att det ligger en hund begraven och att det inte är för vårat bästa detta görs.
  Enligt all info så är dom som smittar andra mest nu, vaccinerade och det är flera vaccinerade än ovaccinerade som uppsöker sjukvården pga Covid19. Skall jag ta en vaccin som tydligen inte skyddar dom vaccinerade och som gör att jag smittar andra i än större grad än om jag inte är vaccinerad?
  Och om det nu är som kommunisterna säger, att du är skyddad om du är vaccinerad, då behöver dom väl inte vara rädd för mig som är ovaccinerad, dom är ju skyddade.
  Detta bli ett langt inlägg men i grund och botten orsakad av. Stark misstro emot denna svenska katastrofregering, stark misstro mot globalisternas värkliga agenda, och berättigat misstro till mörkande och ljugande ang vaccinen samt ”min kropp, mitt besut”.
  Och jag tycker kanske att Pettersson använder lite fel refrenser ved att använda USAs Covid statistik, med tanke på att USAs ”Tegnell” Dr Fauci deltog i och var med och sponsrade studier på detta virus i detta laboratorie i Wuhan, detta till trots för Fauci och hans organitation fick direkt order från regeringen att lägga ner detta då det ansågs vara för farligt. Dr Fauci sket i detta och fortsatte ändå och resultatet vet vi ju, inte konstigt att han försökte förneka att viruset kom från ett laboratorie, med hans hjälp. Och sånna dårer skall vi lita på??

  73
  4
  • Pettersson har tagit vaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund, influensa, TBE (fästing) och kanske några fler som jag inte minns samt tre stycken mot covid-19. Jag har dock inte hört att någon ljuger om covidvaccinet, däremot sägs det ibland att det är osäkert.

   mRNA-coronavaccinen grundar sig på en teknik som utvecklats sedan 1990-talet och är väl utprovat.

   12
   62
   • Pettersson, du får läsa på lite mer gällande RNA.
    RNA har det forskats om sedan mitten av 60-talet
    Det finns fyra olika RNA terapier, den som pfizer och moderna använder har aldrig tidigare varit godkänd, har gjorts flera försökt att få mRNA behandlingar godkända under åren men alla har blivit nekade på grund av att forskarna inte vet långtidsbiverkningarna på grund av förändringarna som sker i cellernas proteiner.

    De olika terapierna
    1. Antisense RNA, sex godkända behandlingar första 1998, senast 2019
    2. Small interfering RNA, två godkända behandlingar 2018 och 2019
    3. RNA aptamers, en godkänd behandling 2004
    4. Messenger RNA, en godkänd behandling, 2020 utan någon längre test faser och snabbgodkänd.

    https://en.wikipedia.org/wiki/RNA
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7250668/

    22
    1
   • mRNA är definitivt INTE väl utprovat. Vilket annat ”s k vaccin” bygger i så fall på denna teknik. Jag vill veta så att jag eller mina släktingar inte behöver utsätta oss för sådana gifter? Vi vet säkert att om utprovningen av ett nytt preparat går perfekt, så tar det åtminstone 10-12 år innan preparatet kan släppas. Går det dåligt, så kan det dröja dubbla tiden innan det släpps.

    Jag gissar att Pettersson kapats av Nya Psykförsvaret på ett eller annat sätt och tvingas på kommunistiskt sätt lyda makten.

    Psykförsvaret startar alltså helt inkompetent och trodde tydligen inte att deras angrepp på yttrandefrihet i samband med Antidemonstrationerna mot vaccinpass” skulle avslöjas. Polisen ljuger som vanligt om deltagare. De stora MSM/Public service ljuger likaså. En enkel undersökning i sociala medier visar att det garanterat var 6000-10000 som deltog. Men massor av deltagare blev heller aldrig räknade p g a vissa enkla trick från myndigheterna. Kom också ihåg att det var demonstrationer på flera andra orter och att även där har sannolikt antalet deltagare dolts.

    När svenska myndigheter under Psykförsvarets tryck börjar ljuga och det är enkelt att avslöja, så måste de räkna med att detta blir den tändande gnistan för motstånd mot en massa andra missförhållanden i samhället. Korruptionen är idag så massiv i Sverige att vi lätt får ett Khazanskt tillstånd.

    15
    1
   • I msm media står att 8000-9000 deltog i demonstrationen mot covidpass. Är det fel?

    Den enda sjukdom som utrotats med vaccin är smittkoppor.

    Är alla andra vacciner odugliga eller är de bättre än vaccinet?

    mRNA är utvecklad sedan början på 1990-talet. Det finns information för dig och dina släktingar att ta till er men det är frivilligt och var och en kan välja alternativet.

    2
    7
   • Inte hört att någon ljuger om covidvaccinet?? Var har Pettersson varit dom senaste två åren?? Och visst, mRNA tekniken utvecklas på 1990 talet MEN av någon konstig anledning blev forskaren som kom på mRNA tekniken blockerad på sociala medier när han berättade om mRNA och även dess dåliga sidor. Men det är ju klart, vänsterextremisterna som tyvärr styr största delen av media vet ju så klart mera om mRNA än va mRNAs uppfinnare vet.
    Och frågan är ju om det skall räknas som lögn om man förtiger sanningen. I Norge har det till nu varit nära 52 000 fall av biverkningar av covidvaccinet och även om ett flertal sportsstjärnor har dött av vaccinet så hålls det tyst om detta också, detta kaller jag LÖGN men Pettersson kanske är av en annan uppfattning???
    Tystnads och censurkultur är lögn och inget annat. Stoppa lögnerna och stoppa kommunisterna.

   • Vilken forskare kom på mRNA-tekniken? Vad jag vet var det ett helt team och en av dem är kritisk och den personen är långt ifrån blockerad på sociala medier. Tvärtom hans teorier sprids i mängder.

    Biverkningar rapporteras det helt öppet om i Sverige, Norge och på andra håll.

    Av de idrottare som dött har jag kollat några och deras död går inte att koppla till vaccinet även om de varit vaccinerade.

    Om en ung person dör, vilket tyvärr händer då och då och media inte skyller på vaccinet så är det inte lögn utan det är dom som kommer med obekräftade påståenden som ljuger.

    När en stor del av befolkningen är vaccinerad så slutar inte folk dö av olika orsaker och det är inte vaccinets fel.

    Vaccinet är långt ifrån 100-procentigt men bättre än alternativet.

  • John!
   Skulle du neka att lägga in dig på sjukhus om du blev smittad?
   Att du har stark misstro till våra svenska regeringar förstår jag fuller väl,
   Om det finns fler vaccinerade än ovaccinerade så är det inte alls märkligt att de sprider smittan, men om de ovaccinerade hade tagit vaccinet så är det bättre skyddade för allvarliga följder.
   Vet du vad, du skulle tänka mer än tycka och lära dig skillnaden mellan verk och värk.

   6
   30
  • Sveriges agerande har inget med medicinska behandlingar att göra. Totala sjukvården har idag nått u-landsnivå vad gäller resurser. Personalen är fortsatt välutbildad, men t ex har inget annat land i Europa så få vårdplatser som Sverige (5 per 100000). Antalet IVA är också lägst i Europa. Sverige är idag ”ökänt” för lögnaktig resp manipulerad myndighetsstatistik. Dess värre är samtidigt massor av IVA-platser upptagna av skottskadade, som skall erhålla återställande operationer. En skottskadad drar allt mellan 1 resp 25 operationer där vanligen ett antal dygn på IVA följer.

   Samtidigt använder Sverige preparat mot en virusinfektion, som genererar FLER smittade resp insjuknade. Detta när det finns behandlingar som tar kål på smittspridning resp botar infektionen.

   VARFÖR VILL SVENSKA POLITIKER MÖRDA SINA EGNA GRÄSRÖTTER!

   12
   2
 7. Ja Pettersson nu kommer bloggen att spricka av alla länkar från ”experter” som du får till dig.
  Om man tar ivermectin så slipper man inälvsparasiter, loppor och löss kanske.
  Om man tar ett glas koncentrerad c-vitamin, en näve med d-vitamin och en spade zink varje dag så lär man också vara skyddad mot covid enligt världens samlade experter här på bloggen.
  Gå och vaccinera er i stället för att demonstrera era puckon.

  8
  80
  • ”Kommentera gärna, håll god ton, var artig,”

   Ovanstående är ett utdrag från kommentarsreglerna för bloggen. Möjligen är sign Kent undantagen, svårt att veta. Jag överlåter ät Pettersson att avgöra saken.

   2

   27
   1
   • Kent är ett undantag. Han representerar den absoluta sanningen. Den måste få stå oemotsagd.Ifrågasätt inte vetenskapen. Debattera inte vetenskapen. Lyssna på politikerna.
    Lyd!

    17
    1
  • Låt mig, för yttrandefrihetens skull, återigen visa följande:

   17 371 döda i England och Wales under 2020 och hela UK under 2021 enligt deras dödsregister.
   Medelålder för de coviddöda är 82.3 till 82.5 år.
   Motsvarar några veckors skillnad mot en normal livslängd.
   Kanske inte i Sverige då invandrarna förkortat vår livslängd med ett par år.
   Oavsett kommer ni alla att dö. Inget undantag.
   I England sju veckor minus för män. Tre till fyra dagar för kvinnor.
   Om nu inte engelsk befolkning skiljer sig markant från den svenska.
   Fish and chips kanske är nyttigare än stekt strömming och potatismos. Fakta, kära läsare, fakta.

   John Campbell.
   https://youtu.be/9UHvwWWcjYw

   12
   2

Kommentera