Slöjförbud prövas i högsta instans

ISLAM. Svenska kommuner har inte laglig rätt att införa slöjförbud i skolan, har tidigare både förvaltningsdomstolen och kammarrätten slagit fast. Nu ska saken prövas på nytt – Högsta förvaltningsdomstolen har beviljat prövningstillstånd, rapporterar Sveriges Radio.

Steget Efter

Staffanstorp har velat införa förbud mot huvudduk för barn i förskola och grundskola upp till och med sjätte klass. I Skurups fall omfattas både personal och elever i förskola och grundskola.

Det är orimligt att i svenska kommunala skolor täcka barnen enligt religiösa seder, som egentligen är för vuxna att ta ställning till. Barn ska inte behöva pådyvlas det eller iklädas den rollen, säger Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorp, till radion.

-Pettersson säger att många, även ministrar, har känt sig manade att kritisera Internationella Engelska skolans klädregler men samma personer är tysta när barn tvingas klä sig enligt medeltida, islamska värderingar…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Slöjförbud prövas i högsta instans

 1. Jag säger ingenting om alla hade rätt att klä sig som de ville I skolan, med vilka symboler och kläder som helst. Om det VAR LIKA FÖR ALLA, och det bedömdes objektivt!

  Men nu är det inte så!!! Vissa beteenden, stilar och symboler har en diskriminerande gräddfil framför andra.

  OCH SÅ FÅR DET BARA INTE VARA!!!

  Alla åsikter och värderingar måste få tillåtas att komma till uttryck i skolan, ELLER OCKSÅ INGA, I FORM AV NÅT!!!

 2. Om man kollar upp i koranen vad slöjan har för funktion så är det endast för att markera att flickan/ kvinnan tillhör en muslim och ska därför inte trakasseras av andra muslimer.
  Så i ett lagstyrt samhälle där alla står under samma lag är hijaben onödig eftersom det är olagligt att trakassera andra människor.

  Den andra versen i koranen som lärda påstår hänvisar till hijaben är att en kvinna ska täcka sin barm för att inte väcka lustar i männen. Det står bara täcka sin barm men islamister säger att detta är hijaben som ska täcka huvudet och draperas över barmen – alltså bryter de egentligen mot sina egna regler när de lägger ord i allahs mun.

  19
 3. Klockren teckning på våra hycklande svenska idiotfeminizter och hjärndöda rödstrumpor….

  25

Kommentera