SD vill stoppa fredagsböner – vill hyra Brunnshallarna varje fredag till september

ISLAM. Sverigedemokraterna i Ronneby vill hindra islamiska föreningen att ha fredagsbön i Brunnshallarna i sommar. Partiet har ansökt om tillstånd att vara på plats varje fredag från maj fram till valet i september för att förhindra fredagsbönen, rapporterar Sydöstran, bakom betalvägg.

Bengt Johansson som är Sverigedemokraternas ordförande vill inte att parken ska vara en religiös plats, men ser samtidigt ett problem med att den skulle bli en politisk plats.

”Om Ronnebyborna får välja så tror jag hellre att man har politisk information än böneutrop i Brunnshallarna”, säger Bengt Johansson Sverigedemokraternas ordförande.

Om Ronneby på bloggen…

***

TIDIGARE 2021-03-27. Skrev ”terrorister” om bönefilm från Brunnshallarna

ISLAM. Som en kommentar till filmen från Islamiska kulturföreningens fredagsbön i Brunnshallarna beskrev Ronnebybon deltagarna som ”terrorister som spred gift”. Nu åtalas han för hets mot folkgrupp, skriver SVT.

Det var i september förra året som mannen som är i 35-årsåldern och bosatt i Ronneby kommenterade ett inlägg i sociala medier. Kommentaren gällde en film från fredagsbönen i Brunnsparken och publicerades vid ett tidpunkt det samtidigt rasade en lokal debatt gällande tillståndet för fredagsbönen på den aktuella platsen.

Den nu åtalade mannen, som polisanmäldes av kulturföreningens företrädare, använde i kommentarsfältet formuleringen ”terroristerna”, vilket nu alltså gör att han åtalas för hets mot folkgrupp.

-Pettersson säger att alla muslimer är inte terrorister men de flesta terrorister är muslimer, det är löjligt att myndigheterna lägger resurser på detta…

***

TIDIGARE 2020-08-08. Nu har islam och muslimerna tagit ännu ett steg mot islamisering…

ISLAM. Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till.

Vi har många gånger skrivit om islam och muslimernas steg för steg taktik, nu har det tagit ett steg till. Islamiska kulturföreningen har ansökt och fått tillstånd för religiösa sammankomster i Brunnshallarna belägna i Brunnsparken med hänvisning till rådande pandemi. Ronneby kommun gav grönt ljus till utomhusmoskén och kommenterade den omdebatterade frågan med att de ”inte lägger någon värdering i det”.

-Pettersson undrar över denna flathet och principlöshet från våra myndigheter. Skulle någon annan organisation tillåtas arrangera sammankomster på kommunal mark där endast män var välkomna?

Var är alla vänsterblivna och genustramsare när muslimerna tar steg för steg mot medeltiden med allt vad det innebär för kvinnor och hbtq-personer.

Filmen från Samhällsnytt

 • TIDIGARE 2020-03-01. Islam tar steg för steg, nu uppmanar de oss att lämna vårt land

Läraren Naouel Aissaoui möter politikern Loubna Stensåker Göransson (M) som var med och drev  igenom slöjförbud i Skurups skolor – Jag upplever inte att min slöja går emot Sveriges lagar och värderingar. Men ert beslut går emot Sveriges värderingar och mänskliga rättigheter, säger Naouel Aissaoi när hon träffar sin motdebattör, skriver SVT. Utbildningen vid skolor med ”offentlig huvudman”, det vill säga skolor som drivs av kommuner, ”ska vara icke-konfessionell” alltså fri från religiösa inslag.

-Pettersson ser att muslimerna lägger förslag efter förslag, många verkar obetydliga, men målet är solklart en islamsk stat och våra godtrogna politiker och journalister går på det, böneutrop låter rimligt, vi har ju kyrkklockor, slöja är en baggis, varför ska inte vi få särskild mat, osv…

Ändå står det i koranen att kommer en muslim till ett land där sharialagarna inte gäller ska muslimerna anpassa sig efter det landets lagar och regler. Det kallas Darura och är inget muslimerna vill kännas vid så vi måste påminna dem…

Böneutropen i Växjö fortsätter…

Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! PK-etablissemanget verkar blinda och ser inte islams steg för steg taktik  säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Islam handlar om förtryck och kontroll, av kvinnor, av oliktänkande, av kristna, av judar, av muslimer, av alla. Islam är farligt, facit finns.

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

Strand i södra Europa 1970

Beaches 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

Brighton_2016

Behövs fler bevis?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD vill stoppa fredagsböner – vill hyra Brunnshallarna varje fredag till september

 1. Slöja och böneutrop, är lika mycket hets mot folkgrupp som hakkors är.

  För det finns många som har flytt undan detta, denna terror, som det representerar för dem. Många anhöriga som har blivit torterade och mördade i islams namn. Så de vill inte veta av islams yttringar här, att bli påtvingade dem. De lider av det kanske mer än de som har känningar av nazismen, EFTERSOM DET ÄR I REALTID, och inte i ett dunkelt förflutet.

  För VARFÖR skulle muslimer fly till väst, om det inte vore, undan islams terror.

  • För att inte tala om alla de kristna, exempelvis kopter, som flytt undan islams terror och lidande!

 2. Alla jag sett på stan som som kallar sig flyktingar har en stor mobil med sig. Det går att ställa in påminnelser för olika tider och hela veckan framåt så att det inte är någon som missar tiden för bön när dom är ute på stan. Och alla vet väl hur telefonen fungerar. Det var ju viktigare än pass och ID-handlingar att få med sig för många. Så varför måste det sen ropas ut i högtalare över stan, kanske flera gånger om dagen i framtiden, när det är dags för bön. Och varför jämförs det med kyrkklockor. Dom ringer till mässan på Söndagar och när det är begravningar. Har kristna lättare att komma ihåg tider eller varför är det skillnad. Då kan man ju fråga sig hur ofta kyrkklockor får ringa i ett muslimskt land. Får det ens finnas kristna församlingar där. Jag menar med tanke på mänskliga rättigheter som muslimer gärna åberopar när dom inte får som dom vill.

 3. Man ska inte jämföra Böneutrop med Klockringning i kyrkan, böneutropen har bara
  som uppgift att sammankalla till bön, men klockringning har flera andra syften, bland
  annat så ringer man i klockorna när en människa är död, inför en begravning, när
  två människor ska gifta sig, konfirmation, men även inför en mässa o.sv. Dessutom
  är klockringning vackert, vilket man inte kan säga om böneutrop

  17
 4. Kommunen skall kräva av hyresgästen att alla skall få tillträde både kvinnor och män.
  Vad Jimmie säger håller jag med om till 100%, hoppas innerligt att det kommer att ske i vårt land före min död, då kan jag lugnt somna in.

  32
 5. Bit för bit ska vi få lämna ifrån oss våra kulturarv och vår religion.När man banar väg för islams utbredning i ett kristet land så godtar man att demokratin krymper.Islam godtar inga andra religioner än sin egen så att leva och bo tillsammans skapar bara konflikter som tänkande moderna människor borde förstå…..T.o.m alla världfrånvända politiker i vårt land.

  54
 6. Helt rätt !! Det ska inte vara något muslimskt gapande och skrikande i Sverige.
  Prova och ens ta med en vanlig bibel till ett muslimskt land.
  Då blir man antingen arresterad eller avrättad.
  Förbjud muslimska böneutrop i Sverige, och i våra kyrkor ska dom inte in.
  Islam är en vedervärdig religon som ex ger utrymme för kvinnomisshandel
  det borde väl vara skäl nog att förbjuda eländet i Sverige 2022 eller ?
  Miljöpartiet verkar vara för sånt här men dom är ju sjuka i alla åsikter och beslut.

  56
 7. Men om SD:s hyresansökan icke beviljas så kommer här ett annat förslag : Anordna en organiserad Hundpromenad varje gång som muhammed börjar bröla. Hundar som gläfser och skäller så länge som de är kopplade, kan väl ingen myndighet förbjuda. Att rasta hunden har väl alltid varit tillåtet.

  58
 8. Visar på klarsynthet och mod.
  Om flera politiker vågade sig på realpolitik som verkligen visar vad de står i samhället .
  Så här ser politiskt civilcurage ut .

  55

Kommentera