Hysteri – Ryssland har inga planer på attack

UTRIKES. Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov avfärdar västvärldens reaktion på Rysslands mobilisering vid Ukrainas gräns som ”hysteri” och säger att Ryssland inte har några planer på att attackera sitt grannland, skriver Bloomberg efter Lavrovs presskonferens om mötet med USA:s utrikesminister Antony Blinken i Genève.

Sergej Lavrov, den Ryska Federationens utrikesminister.

Lavrov säger även att USA har lovat ett skriftligt svar på Rysslands ”säkerhetsförslag” under nästa vecka. På sin egen presskonferens bekräftade sedan Blinken att USA ska skicka skriftliga ”idéer” till Ryssland under kommande vecka.

Ryssland vill att Nato ska garantera att försvarsalliansen inte stärker sin närvaro i östra Europa – krav som Nato har avfärdat som helt orealistiska.

-Pettersson säger att Ryssland skulle inte gå in i Krim heller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Hysteri – Ryssland har inga planer på attack

 1. kan man inte kasta ut den miljon ryssar som finns i Baltikum.
  enligt den jordnötsodlade presidenten i usa så fick inte balterna göra det. så varför skulle Ukrainare onte få kasta ut ryssarna?

  detta verkar bli en bra marknad att sälja vapen på!

 2. Hysteri. Det tror jag också!

  Rysskräcken, är endast till för att gynna vapenindustrin! Att skyla över den inre skiten, genom att fokusera på en yttre fiende!

  Klassiskt!

  På det sättet mobiliserar man medborgarna mot en fiktiv yttre fiende, så vi glömmer de inre problemen, som Europas PK-regimer åsamkats oss.

  Tänk bara på Hitler och Churchill. Båda ville ha krig, för att klara den inre skivan och dölja problemen. Men för Putin skulle det kosta alldeles för mycket politiskt!

  13
  2
 3. Rusland har länge varit Sveriges antagonist, även bortsett från vår i historien grundande nation.

  Som olikartade bröder som slåss om makten kanske.

  Jämför med Danmark, som vi har världsrekord i antalet krig med.

  Nu är vi dock såta vänner igen, för vår likhet och brist på rivalitet..

  Jag föredrar dock Norrmän som är mer lika.

 4. Jag funderar på varför så många kommentatorer här är ryssvänliga.
  Jag har svårt att tro att det är svenskar!
  Och är det svenskar så kanske det är äldre män från 68,många av dem lyfte kommunismen och sänkte demokratin.

  4
  21
 5. Min mormor som kom från Roslagen, Väddö osv. hade en panisk skräck för Ryssen som brände ned många byar och Norrtälje.

  9
  3
 6. Ja och det var inte Finland som startade kriget mot Sovjet, ändå fick Finnarna avträda
  Karelen och andra områden, samt att betala stora skadestånd till Sovjet, så gör man
  om man är ett stort land?

  18
  4
 7. Många av oss är uppvuxna med ”rysskräck”. Det är inte en fördom utan en erfarenhet.

  9
  27
 8. Och min mormor, som var från Karelen och fick 24 timmar på sig med farfar och då tre barn att lämna hemmet, sa alltid till oss barnbarn, lita inte på ryssen, en ryss är en ryss även om man steker han i smör.
  Farfar stred mot ryssen och sårade bara nån vecka före freden, och levde ända till 1977 hade en annan visdom som vi barn präntades med, ha aldrig något med zigenare att göra. Dom två visdomarna har jag levt efter och även lärt mina grabbar.

  36
  10
  • Det är ryska statsapparaten som väcker bekymmer, inte ryssar som individer. Ryssar på individnivå är tvärtom oerhört gästvänliga och hjälpsamma. På individnivå är aversionen mot väst inte lika stor som vår motsvarande mot ryssarna. Flertalet ryssar har inget emot västvärlden, inte ens emot amerikaner tex. Vet detta då jag rest en del i Sovjetunionen på 1980-talet. Misstron ska riktas mot Ryska staten, inte mot befolkningen.

   31
   5
   • Så du menar att den ryska statsapparaten i dag är densamma som 1980-talet?
    På 1980-talet var det bara utvalda svenska kommunister som kunde resa i Sovjetunionen, men under bevakning, så man måste ju fråga hur fan du kunde resa runt där om du inte själv var välkänd kommunist?

    Stämmer att ryssarna än i dag är vänliga och hjälpsamma även mot västerlänningar men då är det på samma nivå som de bemöter barn och förståndshandikappade. Det kallas empati.

    5
    9
   • ”På 1980-talet var det bara utvalda svenska kommunister som kunde resa i Sovjetunionen,”

    Jag har t.o.m. åkt till Sovjetunionen på skolresa. Herregud, måste hela gruppen på 40-50 elever ha varit kommunister. Man hade kontroller vi in och utresa, måste deklarera valuta och förbrukad valuta vid utresa. Det var rigorösa kontroller för alla, även oss icke-kommunister. En klasskompis på gymnasiet som kom från Kroatien kallade Breznev mördare. Dom vände ut och in på hans och rumskompisens sovrum. Vilken okunskap du har Sisu. Kallas normalt fördomar. Tpy vad man kan förvänta sig av gammelkommunistiska bloggtroll som dig.

    12
    4
   • ”På 1980-talet var det bara utvalda svenska kommunister som kunde resa i Sovjetunionen, men under bevakning,”
    Var det vara svenska kommunister som var publik från utlandet på Moskva-OS 1980 då? Eller?
    Dock så var det tvärtom, att resa ut från Sovjetunionen var bara högt uppsatta kommunister som fick göra.
    Bra du presenterar dig som ett barn och förståndshandikappad Sisu?

    9
    1
   • @Mange
    Att du ”rest en del i Sovjetunionen på 1980-talet” är ju trams.
    Din skolresa var som du själv skriver detaljstyrd och ni blev transporterade till förutbestämda boenden utan att ens kunna få kontakt med allmänheten.

    Ni gjorde en resa till och från Sovjetunionen men inte inne i Sovjetunionen. Där var ni bara kollin utan talan och rörlighet som allt annat resgods.
    Det kallar inte jag att resa.

    I dagens Ryssland är det, med ett visa, fritt att bestämma själv hur, när och vart man vill resa inom RF.

    @Tompa
    OS80-publiken var mindre isolerade än Mange för de kunde gå mellan hotellet, arenan och öltältet.

    4
    3
   • Det var väldigt lätt för alla att resa till Moskva eller S:t Petersburg på 80-talet. Däremot var det mycket svårare att resa vart som helst på landsbygden i Ryssland.

   • ”Att du ”rest en del i Sovjetunionen på 1980-talet” är ju trams.
    Din skolresa var som du själv skriver detaljstyrd och ni blev transporterade till förutbestämda boenden utan att ens kunna få kontakt med allmänheten.”

    Stämmer inte heller. Detaljstyrningen gäller vid in och utresa. Vi var fria att åka runt Leningrad, Moskva och Kiev på egen hand. Ingen behövde följa gruppen program. Att promenera genom bostadsområden i Leningrad för att komma till hotellet, då man åkt fel trådbuss, är en bättre beskrivning av verkligheten än ditt kommunistiska Putinfjäsk. Oppositionella kontrolleras än idag, fängslas eller tystas ner. Har du varit i Sovjetunionen/Ryssland har du bara varit där i drömmen.

    4
    2
 9. Och USA skulle låtit Hawaii varit ifred. Krim har tillhört Ryssland sedan 1700-talet. Sedan gav fyllot Chrusjtjov halvön till Ukraina eftersom han var övertygad om att det kommunistiska sovjet aaldrig skulle falla. Så vem halvön tillhör är samma sak som samerna. Är fjällen samisk egendom eller svensk? Det fanns människor i Sverige när isen hade töat bort och det gick att komma in i landet från norr. Samerna är inga urinnevånare utan invandrare

  46
  6
  • Och Königsberg hade varit tyskt i närmare 700 år när Sovjet ockuperade och annekterade det efter att de kastat ut alla tyskar från området.
   Antar att Ukraina får göra samma sak, kasta ut alla ryssar, i de östra landsdelarna och Krimhalvön för att slippa tjafset med Ryssland.

   12
   18
   • Ser du ingen skillnad med att vinna territorium i krig eller att ge bort till sin egen hemrepublik ( som ukrainare Khrustjev gjorde med Krim)?
    Vem ska” kasta ut alla ryssar” från Krim där bara 10% av invånarna är ukrainskspråkiga och 77% är ryskspråkiga?
    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Krim
    Att ” kasta ut alla ryssar” från Östra Ukraina är det som man har försökt göra i 7-8 år nu.

    27
    3
   • Ryssarna kastade ut Krimtartarer och andra från Krim. De kastade ut svenskarna från Ösel och Dagö där de bott i 600 år. Tolv miljoner tyskar från östra Europa där de bott i hundratals år. Finnarna från Karelen och Ingermanland osv.

    För övrigt sa Rysslands utrikesminister idag (TV4 kl 19) att väst har hundratals militära instruktörer i Ukraina, han nämnde inget om några stridande förband och hundratals är inte så många i det är sammanhanget.

    12
    5
   • ”Vem ska” kasta ut alla ryssar” från Krim där bara 10% av invånarna är ukrainskspråkiga och 77% är ryskspråkiga?”
    Det fanns inga rysktalande i Königsberg när Sovjet tyckte det var en bra idé att kasta ut alla tyskar som bott där i århundraden.
    Samma sak som de gjorde med finländarna och andra områden som de ockuperade.

    Så det blir väl den ukrainska armén som får göra det efter att Ryssland fått storstryk i den kommande konflikten för att stävja framtida konflikter i området eftersom Ryssland påvisar gång efter annan att det går inte att ha ryska medborgare boende i ett gränsland till Ryssland för då kommer Kreml att använda detta för att skapa konflikter i landet.

    16
    13
   • ”Och Königsberg hade varit tyskt i närmare 700 år när Sovjet ockuperade och annekterade det efter att de kastat ut alla tyskar från området.”

    Königsberg tillföll Ryssland genom Potsdamavtalet 1945. Ingen ockupation, utan än idag folkrättsligt tillåten rysk besittning. Om Potsdamöverenskommelsen inte gäller, så kan vi sätta andra fredöverenskommelser ur spel också, tex. Roskildeavtalet, så Skåne vänder tillbaka till Danmark. Då får vi snart börja rita om hela världskartan.

    Ryska statsledningen må vara skit, men rätt ska vara rätt.

    25
    6
   • Antar att du också anklagar Polen och Litauen för etnisk rensning av f.d Ostpreusen då även dom har delar av det territoriet numera?
    Dessutom borde väl Ukraina lämna tillbaka Galicien till Polen, Transkarpatien till Ungern och Norra Bukovina till Rumänien?
    För inte är det väl bara Ryssland som ska lämna tillbaka i krig vunna landsdelar?

    23
    1

Kommentera