Färre nekas sjukpenning av Försäkringskassan

INRIKES. Det har skett en kraftig minskning av människor som nekas sjukpenning efter sex månaders sjukskrivning, enligt nya siffror från Försäkringskassan. Fram till sista november förra året hade 4 000 personer, eller 11 procent, lämnat sjukförsäkringen på grund av avslag mellan dag 180 och dag 364. Det kan jämföras med 22 000 personer, eller 42 procent under 2020, rapporterar Sveriges Radio.

“Vi tror att det framförallt beror på de lagändringar som har skett under 2021, som innebär att man har sänkt kraven för att kunna få sjukpenning efter att ha varit sjukskriven ett halvår”, säger Terese Östlin, nationell samordnare inom sjukförsäkringen på Försäkringskassan.

-Pettersson behöver inte kommentera mer än vad Sverigedemokraternas Europaparlamentariker Jessica Stegrud gör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Färre nekas sjukpenning av Försäkringskassan

 1. Klientelet har ju ändrats så därför är ökningen helt normal, det lär fortsätta öka så länge nya väljare importeras.

  Jag börjar nu förstå punktsvetsarens profetia, när han sa förtjänsten kommer senare, långt senare än förmodat.

 2. En fullständig katastrof dessa socialdemokrater, varje vecka en ny skandal. Har dessutom placerat ut aktivister i alla kommuner, institutioner och Svenska kyrkan. Inget undantag i underbara Ronneby där svenskarna får lida nu, detta tar minst en generation att rätta till. Den mörkaste tanke är att våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn får ge sig ut i krig, fy fan säger jag.

  22
 3. Hur hanteras de ljugande muslimerna, som ljuger om identitet, var dom kommer ifrån, utbildning och vad de arbetat med. Varför skulle dom inte ljuga om sjukdom?

  21
  • Det gäller inte alla. Dom som inte kommit i arbete kan inte få sjukpenning från Försäkringskassan, då en förutsättning för sjukpenning är att man har en sjukpenninggrundad inkomst, sgi.

Kommentera