Tre invandrare åtalas för mordförsök i Linköping

VÅLDSVÅGEN. Ung man skadeskjuten i Linköping skrev vi på bloggen den 15 september 2021. Idag har åtal väckts mot tre personer som misstänks för mordförsök samma dag i stadsdelen Ryd i Linköping.

Steget Efter. Justitieminister Morgan Johansson (S) ha suttit på samma stol sedan 3 oktober 2014 och hela tiden lovat att knäcka gängen.

Tre män i åldrarna 19-25 år åtalas för mordförsöket som skedde utomhus i Ryd den 15 september 2021. I samband med händelsen blev en man i 20-årsåldern skjuten i huvudet. Mannen klarade sig utan livshotande skador vilket åklagaren bedömer var en ren tillfällighet. De tre männen åtalas för att ha begått gärningen tillsammans och i samförstånd. Männen åtalas även för grovt olaga hot mot ytterligare en man som befann sig i närheten vid skjutningen.

Vad gäller motiv till gärningen har vi inte kunnat dra några säkra slutsatser. Min uppfattning är dock att utredningen visat att inblandade personer rör sig i en miljö som kan kopplas till kriminella grupperingar, säger kammaråklagare Emma Högström som är förundersökningsledare.

Bevisningen består bland annat av en kortare film som säkrats efter att ett vittne filmat med sin mobiltelefon. Filmsekvensen har jämförts mot övervakningsfilmer som säkrats från Ryds centrum. Ett stort antal vittnesförhör har hållits under förundersökningen och ett relativt stort antal vittnen kommer att höras i samband med rättegången.

Utredningen har bedrivits med noggrannhet och uthållighet. Nästa steg i processen är att låta tingsrätten pröva åtalet, avslutar kammaråklagare Emma Högström.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 3794-21.

Rättegången inleds preliminärt under vecka 5.

-Pettersson säger att de tre misstänkta är:

 • Abdulkadir Ali Bashi Salad, född 2001, medborgare i Somalia och Sverige.
 • Ye Hu Di Ye Hu Di, född 2002, medborgare i Myanmar.
 • Sirwan Feili, född 1996.

Ur åtalet: Sirwan Feili, Ye Hu Di Ye Hu Di och Abdulkadir Ali Bashi Salad har tillsammans och i samförstånd försökt döda Sabir Mohamud genom att med skjutvapen på nära håll skjuta Sabir Mohamud i huvudet. Av våldet har Sabir Mohamud åsamkats en skottskada som gått genom båda kinderna. Därtill har
en skottkanal uppstått vilken medfört frakturer vid näshålan och överkäkshålorna. Gärningen har varit livsfarlig. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund
av tillfälliga omständigheter. Ye Hu Di Ye Hu Di har varit den som avfyrat skjutvapnet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tre invandrare åtalas för mordförsök i Linköping

 1. Snyggt namn på brottsling ev ” immigrant/ flykting”
  Yehudi Yehudi ,Jehud Jehud kunde lika gärna varit jihad jihad kollar invandrarverket namnens betydelse ?
  Nästa namn på listan Yo pi dah Yo pi doh !!

  • Ja Stenbock beundrar Petterssons enorma konst,att kunna tyda och skriva ner dessa exotiska namn.
   Tror han idag slår alla tidigare rekord med Hojo so bo to do !! Tänka sig att någon lyckas ta sig till avlägsna Abzurdien,ända borta från ”Maynamar” på undersidan av Klotet.
   Ett land som få visste finns….. 😉

 2. Ynkeman skulle ju utvisa 80 000 tvåbenta skithögar om året. Skulle vara intressant att veta hur många det verkligen blev 2021 och hur många nya det späddes på med.

  26
 3. Snart är de frisläppta och får en stor ersättning från staten dvs skattepengar som du och jag betalat in.

  Det svenska rättssystemet är ett hån mot de som vill göra rätt för sig och en tillgång för rövarna som är här pga inbjudan av S+MP+C+V. Tänk på det när du röstar 2022 i september

  28
 4. Och man kan inte utvisa folk till Burma, det hade varit emot hans mänskliga rättigheter så vi lär få dras med även denne.

  28
  • Alla kriminella som åberopar mänskliga rättigheter och personlig integritet borde först och främst tänka på att det är de som bryter mot mänskliga rättigheter och integritet när de våldtar, knivhugger, skjuter m.m. Men å andra sidan vad kan man begära av primitiva varelser som invandrar vårt land. Det är så enkelt att påstå att man är förföljd i hemlandet och att det strider mot hans mänskliga rättigheter. Är vi så blinda och naiva ?

   25
   • maar!
    Klart och tydligt har du förklarat att dessa huliganer skall straffas med utvisning.
    Deras gärning visar att de inte har i civiliserade länder att göra.

    18

Kommentera