Tjeckisk sångerska lät sig smittas av covid – avled

PANDEMI. Den tjeckiska folksångerskan Hana Horka har avlidit i sviterna av covid-19 efter att medvetet ha låtit sig smittas, rapporterar The Guardian. Hon blev 57 år.

Hana Horka Bild: Hana Horkas Facebook

Horka, sångerska i bandet Asonance, var ovaccinerad och lät sig medvetet smittas av sin make och son, som testade positivt i december. Anledningen var att hon ville ha ett intyg på genomgången infektion för att kunna besöka platser med restriktioner.

Hon bestämde sig för att leva som vanligt med oss och föredrog att få sjukdomen framför att bli vaccinerad, säger hennes son till tjeckisk radio. Sonen skyller hennes död på antivax-rörelsen.

Två dagar innan sin bortgång lade Horka upp ett inlägg i sociala medier där hon skrev: ”Jag överlevde (…) det var intensivt. Nu blir det teater, bastu och en konsert”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Tjeckisk sångerska lät sig smittas av covid – avled

 1. Det handlar helt och hållet vad man utsätter sig för!!!

  Är man fullt vaccinerad, och sen springer på fester och härjar runt som en tok under pandemin, hjälper det inte ett dugg, om man är vaccinerad, eller inte! Det handlar helt enkelt om eget ansvar för sitt liv, och andras.

  En ovaccinerad som sköter sig, kan därför motverka smittan oerhört mycket mer, än en vaccinerad, som helt släpper loss!

 2. Kanske borde de tillägga,att hon hade och hade haft underliggande sjukdomar ! Detta berättade hennes son i ett TV-inlägg i går kväll,som Stenbock råkade se.
  Nåväl vill man göra ett sådant sensationsreportage av en död,passade ju inte detta sakförhållande in !!

  28
  3
  • Men lik f:b hade hon överlevt ett tag till om hon inte fått covid. Covid var ju droppen, eftersom utan covid hade hon inte dött.
   Många människor har kroniska underliggande sjukdomar, måste man rabbla upp dem var gång någon dör av den hemska lunginflammationen som de covidrabbade får.

   2
   1
  • Roger P: tack för din länk. Alltid intressant att ta del av frågeställningar kring c-19. Konklusionen är att högriskpatienter kan behöva injektioner. Övriga bör, i första hand, sköta om sin hälsa och ta de viktiga vitaminer som hjälper kroppen att bekämpa virusinfektioner.

   10
   1
 3. Men hon slapp ju de ”farliga” och ”nödgodkända” vaccinen. Alltid en tröst får man medge.

  28
  7
 4. Hur smart är man om man smittar sig med flit.
  Och dessutom ovaccinerad.
  Hon fick erfara hur det är att leka med elden.
  Valfritt att vaccinera sig, men då får man nog hålla sig isolerad annars
  kan man ju fundera om det är självmordsförsök och i detta fall lyckat.

  26
  15

Kommentera