Johansson (S) ska granska skadestånden efter drygt sju år…

VALET 2022. Jämkningsregeln kommer att granskas. Det meddelar justitieminister Morgan Johansson (S) efter fallet där en våldtäktsdömd fått 840.000 kronor i ersättning. – Jag har bett våra tjänstemän att inleda en översyn, uppger Johansson (S), enligt SVT.

Nyheten om den dömde våldtäktsmannens skadestånd skapade starka reaktioner under sensommaren 2021. Våldtäktsmannen fick resning, övertygade rätten att han var minderårig och fick ett skadestånd på 840.000 kronor. Nu har Uppdrag granskning avslöjat att mannens syriska pass har en giltighetstid som inte stämmer med den ålder han själv påstår att han har.

Enligt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är det stötande att den nuvarande lagstiftningen kan få dessa konsekvenser. – Vi kommer att lägga förslag i mars om att kraftigt höja skadestånden till brottsoffer, och öka möjligheterna att utmäta gärningsmäns skadestånd.

Det kommer att rätta till en del av problemet, uppger Johansson. – Det här fallet är unikt och har beslutats av JK. Regeringen kan inte överpröva det beslutet. Däremot kan vi se över den jämkningsregel som finns. Det är inte rimligt att brottsdömda ska kunna få full ersättning i alla lägen. Jag har bett våra tjänstemän att inleda en sådan översyn.

-Pettersson säger att Morgan är en justitieminister som är som sämst. Han har haft drygt sju år på sig och reagerar först samma dag som problemet påtalas i SVT. Alliansen hade också åtta år på sig.

Om våldtäktsaraben Damir Ali-Ali på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Johansson (S) ska granska skadestånden efter drygt sju år…

  • JUST PRECIS!!!

   TÄNK VAD MYCKET GOTT SMASKIGT DET KOMMER ATT KOMMA NU I VÅR, från sosseregeringen, som kommer att ryckas utan i och med den första höstbudgeten i oktober!!!

   • …om de, om de nu mot all förmodan, skulle vinna valet. VILKET VI VERKLIGEN FÅR HOPPAS INTE SKER!!!

 1. Mållgan vilar sig i form och kommer bli en yster och sprallig pensionär, förhoppningsvis redan i september.

 2. Svårt att få något uträttat bland så många som befolkar regeringsarkivet, om ens höjd över golvet är runt 160.
  Alla har hört talas om honom men få har fått syn på kraken.

 3. Finns det ingen som funderat över vad Damir Al-Ali har kostat totalt under sin vistelse i Sverige, men svetsaren tror att han blir lönsam lite längre fram. Vi får nog aldrig se facit.

  15
 4. SVT styr sossarna, och större delen av allmänheten tror att makten utgår ifrån folket, märks framför allt vid valen.

  30
 5. ja det är självklart efter valet !!! det betyder att man svamlar fram till valet sen skiter man i det. det är den politik som sosialdemokraterna för .man påstår saker som är viktiga för val boskapen men man länker absolut inte tänker genomföra något efter valet..
  det vanliga gick ni på det era idioter.

  28
  1

Kommentera