Ryssland har nu 127.000 soldater vid gränsen

UTRIKES. Den ryska militära upprustningen vid gränsen mot Ukraina är nu ”nästan fullständig”. Det uppger det ukrainska försvarsdepartementet i en rapport som delats med CNN.

Ryssland har nästan omringat Ukraina med trupper på Krim, i Moldavien, Belarus, Azovska sjön och efter ryska gränsen.

Marktrupperna vid gränsen utgörs nu av 106 000 soldater, enligt rapporten.

”Sammanräknat med de marina och luftburna trupperna är det totala antalet över 127 000 soldater”,  skriver departementet.

I rapporten anklagas Ryssland för att ”försöka splittra och försvaga EU och Nato”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland har nu 127.000 soldater vid gränsen

 1. Jag har föreslagit att försvaret ska jämföra hur många svenskar som blivit dödade eller skadade av ryssar vs muslimer från Mellanöstern. Vi kommer då att finna att det är i princip ingen som blivit dödad eller skadad av ryssar, men oerhört många som blivit skadade och dödade av muslimer från Mellanöstern. Sätt in trupperna i förorterna istället för på Gotland.

  7
  1
 2. President Biden sade på sin presskonferens, nu på CNN ikväll, att han försöker ena olika länder i NATO, som har vitt skilda åsikter om krisen i Ukraina och hur NATO skall agera där. Han ansåg också att NATO:s svar skulle bero på omfattningen av en eventuell rysk åtgärd i Ukraina samt talade om huvudsakligen ekonomiska sanktioner och verkade angelägen att undvika en eskalerande militär konflikt. En stor del av pressträffen handlade om inrikes problem i USA, t.ex. covid19-pandemin.

  7
  2
 3. Handlar bara att flytta focus från se nitton när dett inte fungerar längre, taktik i vanlig ordning.

  Ingen vill ha krig oavsett, totalt meninglöst idag.

  Bara mina fem öre.

  14
  1
 4. Pettersson var inte oroad. I Ukraina finns det USA: s styrkor så ta det lugnt. ” Världens räddare” på plats…Samt Sverige också har sina militärer där

  22
  2
  • Instämmer, tsaren kommer att springa på pumpen, förhoppningsvis kommer ryska folket därefter resa sig och skicka diktaturen och dess hantlangare till Gulag.

   10
   23
  • Maja1 har sett din artikel på flera ställen men jag ser inga stridsutrustade soldater och inga tunga vapen. Skulle USA vara på plats beredda på krig så skulle det synas i svensk, amerikansk och all världens tv med flygvapen osv.

   9
   5
   • Tittar du bara på bilderna, Pettersson? Läs vad det står efter artikeln om USA:s olika baser i Ukraina.
    Och snälla du, när och var ”syns i svensk TV” att USA är ”beredda på krig … med vapen”?
    Enligt svensk TV är USA värdens polis, samvete och räddare.
    Kommer du ihåg när en gråtande syrisk kvinna i hijab i en intervju till TV4 sa att hon fick lämna sitt hemstad Raqqa och sa att skyldig till det är ”Amrika” (Amerika på arabiska)?
    I textöversättning av TV4 stod det att ”det var Rysslands och Irans fel”. Visst var det arabisktalande boende i Sverige upprörda och TV4: s sida på Facebook drunknade i deras komments…
    Ett tydligt exempel hur svenska media brister i sin beskrivning av verkligheten utifrån egna agendor

    8
    1
   • Det här härligt att du vet vad som är sanning Maja. Synd att KGB-mannens grannar och halva ryska folket inte håller med. Putin är en diktator som krossat oliktänkande, stängt fria medier och manipulerat lagar samt omger sig med ett gäng ja-sägare och ryssarna kommer att bli lidande.

    Jag tittar inte bara på bilderna.

    7
    8

Kommentera