S: det är ett misslyckande att det inte sker fler kontroller

ARBETSKRAFTSINVANDRING. Riskerna är små för den som utnyttjar illegal arbetskraft, visar Expressens granskning. Företagare som ertappas kommer nästan alltid undan med dagsböter. Straffavgifterna som döms ut är kaffepengar för storföretagen.

Samtidigt är det få av de papperslösa som hittas – och polisens inre utlänningskontroller har minskat med 80 procent på tio år.

Det är klart att det är ett misslyckande att det inte sker fler kontroller, säger migrationsminister Anders Ygeman.

-Pettersson undrar vem som har ansvaret för att det är för få kontroller och att migrationen har varit för stor? S har haft makten sedan 3 oktober 2014, och Anders Ygeman har under den tiden varit inrikesminister, energiminister och migrationsminister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “S: det är ett misslyckande att det inte sker fler kontroller

 1. Företagsboten ska vara 360 000;- per anställd och år.
  VDn ska få ett bötesbelopp mellan 250 000 och 750 000;-.

 2. Sjölvklart att det inte blir särskillt många ”inspektioner”, när brottsligheten är kopplad bl a till LO, Fackförbund och i synnerhet ”invandrarföretag”. I princip till Socialdemokratin.

  13
 3. Hela socialdemokratin är ett misslyckande! Ygeman med flera är mänskliga jättefloppar. Skulle vilja läsa en historiebok från år 2100. Hundra på att Löfvendynastin kommer att framställas som den svenska demokratins absoluta bottennapp. Frågor kommer att ställas, om varför dessa fullständigt odugliga, fuskande och handlingsförlamade, mentalt handikappade kom till makten och varför folket inte med kraft tog makten ifrån dem.

  14
 4. Tror inte han Dr-ygeman kan få fram orsaken till att så få kontroller sker, och om någon enstaka utförs så får naturligtvis företaget veta tidpunkt i förväg.

  Dessutom blir förmodligen företaget debiterat en tusenlapp, det kostar ju att få ut en kontrollant.
  Det blir restid, skyddskläder, penna och papper för att inte tala om risktillägg, alla företag är inte svenskägda.

  Vissa gånger kanske blåljuspersonal krävs.

  Det är så knävla jobbigt, så vi slutar inspektera, vi gör en databeräkning typ miljö/klimat mall istället.
  Det kan aldrig bli fel!

  23
 5. Stenarna är för tunga att vända på för pratkvarnarna i (S)

  Enklare att jaga svenska pensionärer än allah medeltidsmänniskor

  39

Kommentera