Ryssland skyller upptrappning på Sverige

UTRIKES. Ryssland skyller den eskalerande spänningen i Europa på väst, enligt ryska nyhetsbyrån Interfax. Vladimir Putins presstalesperson säger att bland annat Sveriges aktivitet i Östersjön är bevis på det. – Det är inte vi som är anledningen, säger Dmitrij Peskov. Försvarsmaktens insatschef, generallöjtnant Michael Claesson, om läget i Europa: – Sammantaget är situationen ganska allvarlig, utan att peka ut en direkt nära förestående attack, enligt Expressen.

När jag använder Googles översättning så blir första stycken så här: INTERFAX.RU – Estlands begäran att stärka Natos närvaro på dess territorium och Sveriges aktivitet i Östersjön tyder på att det är västvärlden, och inte Ryssland, som eskalerar spänningen i Europa, sa presidentens pressekreterare Dmitrij Peskov…

Att Estland bett om att få fler Nato-soldater till sitt land – och Sveriges aktivitet i Östersjön – talar för att det i själva verket är väst som står för den allt mer allvarliga situationen i Europa, säger Peskov, enligt Interfax.

När det gäller Estlands begäran, och så vidare, att placera ytterligare kontingenter på sitt territorium är just det ett bevis på grunden av våra farhågor. Och det är bevis på att vi inte är anledningen till den upptrappade stämningen, säger Dmitrij Peskov.

Ryssland har de senaste månaderna mobiliserat 100 000 soldater längs gränsen med Ukraina och ställt krav på Nato och USA, bland annat om att militäralliansen inte ska expandera. Samtidigt har Ryssland hotat med ”militärtekniska åtgärder”.

-Pettersson säger att ryssarna har nog rätt. Det måste vara Estland och Sverige som är det stora hotet från Sverige…

Filmen nedan påstås visa ryska förband från östra distriktet med militärförband på väg genom Belarus. Länderna Ryssland och Belarus talar om en gemensam övning, men…

Ryssland har nästan omringat Ukraina med trupper på Krim, i Moldavien, Belarus och efter ryska gränsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ryssland skyller upptrappning på Sverige

 1. Pettersson när exakt blir det Aftonbladet en trovärdig källa för dig? Eller bara när deras agenda passar in i dina egna värdbilder?
  Var någonstans sa Ryssland någonting om Sverige?
  Väntar med spänningen på svaret….

  7
  4
  • Aftonbladet?

   När jag använder Google översättning så blir första stycken så här:

   INTERFAX.RU – Estlands begäran att stärka Natos närvaro på dess territorium och Sveriges aktivitet i Östersjön tyder på att det är västvärlden, och inte Ryssland, som eskalerar spänningen i Europa, sa presidentens pressekreterare Dmitrij Peskov.

   Men du som kan språket och kulturen menar kanske att man inte ska lita på ryska källor…

   5
   1
 2. I kallkällan https://www.interfax.ru/world/815826 finns absolut ingenting om Sverige. Läs själva mha google-översättning (jag läser förstås på ryska).
  En fråga ska ställas: Varför hätsar upp Aftonbladet sina läsare mot Ryssland? Vad har man för agenda? Varför hittar man på? Eller behandlar Aftonbladet svenska folket som idioter som litar blint på vad det står utan att orka/bli kapabel kontrollera att det verkligen står någonting om Sverige i källan som AF hänvisar till?

  7
  3
  • Москва. 17 января. INTERFAX.RU – Просьба Эстонии усилить присутствие НАТО на ее территории и активность Швеции на Балтике говорит о том, что именно Запад, а не Россия, нагнетают напряженность в Европе, заявил пресс-секретарь президента Дмитрий Песков.

   Taggar:
   НАТО = Nato
   США = USA
   Эстония = Estland
   Швеция = Sverige
   Дмитрий Песков = Dmitry Peskov
   Украина = Ukraina
   Йенс Столтенберг = Jens Stoltenberg

   Tror du verkligen att du och lättkränkte Peter Kostin är dom enda som kan ryska här på bloggen?

 3. Ser att Pettersson sväljer MSM:s rubriker. Var har någon ryskt talesperson ens *nämnt* Sverige?

  • När jag använder Google översättning så blir första stycken så här:

   INTERFAX.RU – Estlands begäran att stärka Natos närvaro på dess territorium och Sveriges aktivitet i Östersjön tyder på att det är västvärlden, och inte Ryssland, som eskalerar spänningen i Europa, sa presidentens pressekreterare Dmitrij Peskov.

   Men man kanske inte ska lita på ryska källor…

   2
   1
 4. Om ryssarna vill inta Sverige, så kan de göra som muslimerna, gå via migrationsverket.
  ryssarna säger bl.a Sveriges aktiviteter i Östersjön visar att Sverige är ett hot löjligt, Sverige har inte de resurser som behövs, trots att dom suger ut sin befolkning. Apropå hot, så var både Aftonbladet och Expressen eniga om att de ryska krigsbåtarna i Östersjön skulle invadera Gotland. Så både Ryssland och Sverige är lika jäkla larviga. Sverige har knappas något som kan vara av intresse för Ryssland och tanken att Sverige skulle utgöra ett hot är i det närmaste löjeväckande. Men det går åt helvete för Sverige, så då uppfinner man ett ”hot” och får alla svenskar att glömma dyr el, dyra drivmedel, en skola i för fall, en sjukvård som inte klarar att vårda osv.

  18
  2
  • Peter du kan ju ryska. Var någonstans i källa som Aftonbladet hänvisar till står någonting OM SVERIGE?

   5
   2
 5. Ja, vi känner igen demagogin från Sovjets upptrappning inför deras anfall på Finland 1939.
  De må ha bytt namn igen, men metodiken är den samma från Kreml.

  4
  14
 6. Det största hotet mot vårt land är inte Ryssland.Hade dom haft ett militärt intresse av Moder Svea så hade dom tagit över på en vecka med tanke på vårt ringa försvar för länge sedan.Nej,det stora hotet mot vår existens har vi redan inom landets gränser.Så rösta vid nästa val på ett parti som vill oss väl och som inte bara trycker ner oss på alla möjliga sätt och vis……

  27
  1
  • Allt intresse för Ryssland går ut på att ta bort fokuset från svenska misslyckanden.

 7. Att Sverige flyttade en bataljon till Gotland verkar ha skrämt skiten ur Putte. Ryssarna kommer inte att se någon annan utväg en kapitulation när hemvärnet i Slite drar igång sin vårloppis.

  21
  1
 8. Tacksamt för Sossarna och propagandamedia att flytta fokus från inbördeskriget i Sverige till vårt grannland Ryssland.
  Vi kan räkna hur många som blivit skadade eller dödade av Ryssland och hur många tusentals människor som skadats eller dödats i inbördeskriget i Sverige av muslimer.
  Skaka hand med Putin och kom överens om det ni bråkar om, vad det nu är. Och ta hem alla styrkor från Mali, Afghanistan, Gotland, mm och sätt in dem i förorten och Skåne.

  30
  1

Kommentera