”Ryssland kan attackera när som helst”

UTRIKES.USA tror att Ryssland kan attackera Ukraina ”när som helst”. Det säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki på en presskonferens. – Det är en extremt farlig situation, säger hon.

Ryska Imperiet har vuxit enormt genom århundradena, tillfälliga bakslag men sedan, vill de ha nya buffertzoner…

Ryssland har skickat militära trupper från östra delen av landet till Belarus för försvarsövningar. Enligt den ryska biträdande försvarsministern Aleksandr Fomin kommer man bland annat att öva på ett gemensamt svar på ”externa hot” mot de båda länderna.

Ukraina har varnat för att Ryssland skulle kunna genomföra en ny attack från olika platser, bland annat Belarus. Under fredagen kommer USA:s utrikesminister Antony Blinken och hans ryske motsvarighet Sergej Lavrov att mötas i Genève för nya samtal om det spända säkerhetsläget.

Ryssland har steg för steg tömt sin ambassad i Ukrainas huvudstad Kiev på personal, rapporterar New York Times.
Källor uppger för tidningen att omkring 50 personer, inklusive anhöriga till ambassadpersonal, har bussats ut ur landet i januari. Även personal på två av Rysslands konsulat har uppmanats att lämna Ukraina.
Det är oklart hur man ska tolka draget att ta hem personal. Tidningen har talat med ukrainska och amerikanska källor som säger att det kan vara ett tecken på att Ryssland planerar att snart gå in i Ukraina. Men man tillägger att det också kan röra sig om ett spel från Vladimir Putins sida.

-Pettersson menar att Ryssland är ett av historiens största imperialister och kolonisatörer men jag undrar om Putin är beredd att starta krig, men han kommer inte att få igenom sina krav…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Ryssland kan attackera när som helst”

 1. Vad skulle de västliga vänsterregimerna göra utan Rysskräcken, Covid och Klimaträdslan???

  Jo, de skulle gå under!!! För har man inget fabricerat yttre hot, så har man INGENTING att komma med!!! ABSOLUT INGENTING!!! ANNAT ÄN TOTAL TOMHET, OCH INNEHÅLLSLÖSHET!!!

  För dessa tre rädslor och sträcker, är de STÖRSTA konspirationsteorier av ALLA vi har idag. Allt annat är en morgonbris vid en jämförelse!

  Covid finns, ja! Men är skapat och gött av de som vill förgöra vår vänliga grund. De vill härska, genom att söndra, förstöra och indirekt mörda människor!

  FÖR DETTA ÄR DEN VÄSTLIGA SOCIALDEMOKRATIN!!!

  20
  5
 2. jen psaki har inte yttrat ett enda sant ord sedan hon började jobba för idioten sleepy joe, tror knappast hon börjat komma med sanningar nu.

  17
  2

 3. …tror ni Putin är så korkad, säker ni kommer få fel härvidlag !
  går ngn på detta, snacka isf om ”jack pott” för Putin…iaf har
  Putte gjort sig till åtlöje, vilket borde bli slutresultat av hela
  komedin skall ni få se!…stackars, stackars Putte!

  3
  1
 4. Inte om politik, men beträffande geografin, – på kartbilden ovanför framstår det Ryska Imperiet dubbelt så stort som Afrika, när det i själva verket motsvarar hälften av Afrikas yta. Se bilder:

  Ryssland som det avbildas på de flesta kartor:
  https://thumbor.granitemedia.com/map-of-russia/RPPZXwQr1SUnKiwuEq3-wohvsFw=/800×599/filters:format(webp):quality(80)/granite-web-prod/81/22/8122712f68f346fdbe92a9fbe5ac8896.jpeg

  Rysslands storlek i verkligheten:
  https://thumbor.granitemedia.com/true-size-of-russia-size-compared-to-africa/K33EKB4cVWJfbdGWido-ySYpCZo=/800×601/filters:format(webp):quality(80)/granite-web-prod/4b/9d/4b9d17d825924669b25fb2e9373da7ae.jpeg

  (Bilderna är hämtade från sajten ”The True Size of These Countries Will Blow Your Mind”, som visar olika länders verkliga storlek och som beskriver hur länder med läge nära Nordpolen har fått en förvrängd kartbild, – vilket gör att t.ex. Ryssland verkar ännu mer enormt än vad det faktiskt är, men som ändå är imponerande med nästan dubbla Kanadas storlek)

  16
 5. Jaa, Pettersson. De har ju skandinaviskt påbrå. Vikingar från Östersjöområdet.

  Se bara hur det gick när de for i Västerled ända till USA. Sedan följde andra européer efter och hur det inte gått för ursprungsbefolkningen där.

  Jag tycker att Ruserna (Ryssland) har ett gott påbrå och ett arv värt att försvara 🙂 🙂

  Ps jag trodde att det skulle börja handla om hotet från drönarna som helt plötsligt svärmar och vi skulle släppa ryssarna ett tag, men det är väl Putin som är ansvarig där också. Å så ska det regna imorgon 🙁 Ds
  God natt och sov gott

  21
  3
 6. Pettersson tror MSM blint. Putin är en dåre. Invandring är bra. Trump är en dåre.

  17
  7
  • Ingår ryska medier i MSM?

   Vad är fel i inlägget?

   Har inte USA sagt att Ryssland kan anfalla när som helst?

   Har inte Ryssland skickat trupper till Belarus?

   Har inte Ryssland expanderat och annekterat stora områden genom århundradena?

   Har inte Ryssland tömt ambassaden i Kiev?

   Jag rättar gärna om jag har skrivit fel.

   11
   6
  • Sanningen kommer fram sakta men säkert.
   Vad då göra som globalist?
   Som alltid, dra uppmärksamheten till något annat.

   27
   1
  • Rapporteras nu att de ryska landstigningsfartygen har lämnat Östersjön. Så nu vevar SVT, TV4 och alla andra pk-media på med ett annat hot – drönare, som synts till på allt flera håll i landet. Allt detta givetvis för att invånarna skall glömma de verkliga problemen: massinvandring och eskalerande brottslighet, islamisering, feminism och kärringstyre, urholkat rättsväsende, stigande priser på elström och drivmedel, odugliga ministrar (nazi-heilande eller inte) i regeringen, och mycket annat.

   35
   2

Kommentera