Natofartyg i Östersjön

UTRIKES. Natos marinfartyg HNLMS Rotterdam finns på plats i Östersjön för att ”visa närvaro och solidaritet med hela alliansen”. Det bekräftar militäralliansens talesperson för Aftonbladet.

HNLMS Rotterdam är ett transport och landningsfartyg med plats för 90 bepansrade trupptransportfordon eller 32 stridsvagnar samt drygt 600 soldater och 3-6 helikoptrar beroende på modell.


– Snabbinsatsstyrkan finns alltid tillgänglig för att genomföra försvarsuppgifter från övningar till uppdrag, säger personen.

Samtidigt har Försvarsmakten förstärkt sin närvaro på Gotland efter att tre ryska landstigningsfartyg seglade in i Östersjön.

Enligt Magnus Christiansson, forskare i militärstrategi vid Försvarshögskolan, är det inte ovanligt med Natonärvaro i Östersjön, men han ser draget som en markering.

-Pettersson hoppas Nato har många fler fartyg i Östersjön med tanke på att Nato-länderna Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark har kust vid Östersjön.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Natofartyg i Östersjön

 1. ojdå…Rysslands fartyg i Östersjön är ” hot” medan NATO:s är ” för att markera”…
  Dubbel moral betyder dubbelt så bra?😉

  24
  9
  • Det är en stor skillnad mellan ryska och natofartyg, Nato är en försvars-organisation och de Ryska avsedda för anfall. Glöm inte Krim.

   11
   18
   • Att när Putin inte får som han vill gäller inga avtal eller konventioner utan han ockuperar och tar vad han vill ha med krigsmakt.
    Om han bröt sina avtal med Ukraina varför ska man lita på något som han säger och lovar till oss?

    9
    12
   • Hur var det nu igen i Libyen, Jugoslavien, Afghanistan etc etc?
    Försvar? Tillåt mig småle.

    10
    4

Kommentera