Håll ryssen borta

INSÄNDARE. Till försvarsminister Peter Hultqvist

Jag tror att det mest effektiva sättet att hålla ryssen borta från våra gränser är att behålla det höga priset på vodka. Ingen ryss statsanställd, varken militär eller civil, har råd att betala det svenska priset för en flaska vodka.

Absolut vodka. Foto Johan Elisson CC-Licens

Och utan vodka så fungerar ingenting för en ryss och särskilt inte för en militär vars stridsvilja drastiskt försämras i nyktert tillstånd. Utan vodka är Sverige helt ointressant för en ryss.

Detta är lika absolut sant som Absolut Vodka är svenskt!

Sandor Herold, Malmö

Sandor har privat erfarenhet av ryssarnas (Sovjet) härjningar. 1956 tvingades Sandors föräldrar och lille Sandor som så många andra lämna hemlandet Ungern när Sovjetunionen marscherade in.

Ungernrevolten – 12 dagar som skakade världen i november 1956

***

-Pettersson säger att tyvärr är inte Absolut Vodka svenskt längre, det är ett svenskt varumärke för vodka som tillverkas i Åhus av The Absolut Company AB. Märket ägs av franska Pernod Ricard som i mars 2008 köpte bolaget (dåvarande Vin & Sprit) av svenska staten. Men det tillverkas fortfarande i Skåne av svenska råvaror.

Pettersson minns en episod för en del år sedan på en krog i Danmark. Jag beställde en liten gammel dansk, men nekades av krögaren med att vi serverar inte svenskt brännvin här. Danskarna var sura för att i nådens år 2001 så köpte AB Vin & Sprit både Gammeldansk och Aalborgsdestillerierna. Idag är det ändå värre, från och med år 2015 tillverkas de danska klassikerna Gammel Dansk och Aalborg Akvavit i Norge. Ägare är den norska Arcusgruppen som i sin tur ägs till 83 % av svenska Ratos. Alltså danskt brännvin tillverkas i Norge av svenska ägare. Ur led är tiden. Det senaste är dock att norska privata intressen köpt upp de svenska ägarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Håll ryssen borta

 1. Ser att Alice Bah Kunke står och håller i dom enda tillgångarna hon har?
  Ser att en annan MP figur nämligen Tokhatt vill ut och se verkligheten nu
  när han slutar med politiken, Tja det är kanske inte så lätt när man som han
  har befunnit sig ljusår från verkligheten i MP ?

  12
 2. Det kan också vara så att om alla vapentillverkare bara får sälja sina produkter, så blir det lugnt sedan. Vi har just fått erfara hur mycket medicinindustrin flyttat fram sina positioner, nu är det vapenindustrins tur.

  12
 3. Det räcker att ryssarna ser Peter Hultqvist så vänder dom direkt……..vi ställer honom på hamnpiren i Slite så är vi skyddade

  20
  1
 4. President Putin dricker mycket sällan vodka; han är därvidlag nästan absolutist, som president Trump.

  18
 5. Det är egentligen sjukt att statliga monopol AB Vin & Sprit investerar i utländska alkoholföretag.

  19
  3
 6. Tyvärr är ryssen knappast intresserad av vår usla vodka.
  Absolut är rena rävgiftet i jämförelse med Beluga eller Imperia.
  Ryssen dricker mycket vodka men dom har också riktigt bra sorter.
  Skulle dom nu mot förmodan komma hit så lär dom också se till att ha med egen i tillräcklig mängd.

  31
  3
  • Jag är inte specialist på ryssarnas vodkakonsumtion, men jag tvivlar på att medel-Ivan dricker de exklusiva sorterna du nämner.

   Han gör nog som svensken, väljer med plånboken. För övrigt finns det exklusiva sorter i Sverige också.

   17
   3

Kommentera