En optimistisk Breivik vill bli frigiven

TERRORISM. Anders Behring Breivik vill bli frisläppt. Drygt tio år efter terrordåden i Oslo och Utøya, då 77 människor dödades, begär han att få sitt livstidsstraff omprövat. Åklagarmyndigheten hävdar att Breivik fortfarande är samhällsfarlig när ärendet tas upp i Telemark tingsrätt på tisdag, rapporterar Dagens Nyheter.

Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik dömdes till förvaring, lagens strängaste straff som innebär fängelse på obestämd tid. Efter tio år har han rätt att få straffet omprövat och det är detta som nu ska ske. Av säkerhetsskäl hålls rättegången i fängelset och åhörare kommer att kunna följa den via länk. Tre vittnen ska höras, en psykiater och två personer från Kriminalvården.

Den 22 juli 2011 dödade Anders Behring Breivik 69 personer på Utøya, de flesta ungdomar i tonåren. I regeringskvarteren i Oslo dödades åtta personer när en kraftig bomb detonerade.

För fem år sedan stämde Breivik staten för brott mot hans mänskliga rättigheter, men fick inte gehör i den rättsliga prövningen.

-Pettersson tycker att Anders Behring Breivik är väldigt optimistisk, men han har väl inte så mycket att göra i fängelset. Jag tror och hoppas att herr Breivik inte kommer ut förrän han uppnått pensionsåldern om ens då.

Om Breivik på bloggen…

Anders Behring Breivik Bild Wolfmann CC-Licens

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “En optimistisk Breivik vill bli frigiven

 1. Anders Behring Breivik dömdes till i Dansk lag livstid förvaring, men danska lagar skiljer sig vida från svenska lagar också avseende placering men i Danmark betyder fängelse på obestämd tid inte avskildhet från övriga intagna dömda till livstid, utan detta tillägg förvaring.

  Oavsett staters grundlagar och oavsett dåd någon begått har medlemsstaterna förbundit sig att strikt följa EU lagstadgade krav avseende Mänskliga Rättigheter, Yttrande och Åsiktsfrihet och dessutom förbundit sig att inte bryta mot FN Tortyr och de facto avser också Breivik vars stämning avseende danska staten således har stark bäring, ty det är ostridigt Brott mot mänskliga rättigheter och Brott mot FN Tortyrförbud att frånta en dömd all kontakt med yttervärlden.
  Man må tycka vad man vill avseende Anders Behring Breivik men hans stämning har stark bäring i Danska lagar, EU och FN konventioner för han är i strid mot desamma placerad i en för honom skapad specialavdelning enklast beskrivet, med egen vaktpersonal i egen avdelning innehållande sovrum, badrum, allrum och egen träningslokal, men är totalt avskild från i både tal och skriftligt all mänsklig kontakt, vilket är tortyr.

  Utöver det nämns att brytande av Bank och Posthemlighet har hög straffskala också i Danmark lagar och oavsett vem som gör intrång i av annan sänd eller mottagen korrespondens och oavsett fängelser i Europa får personal dessutom endast öppna inkommande post för kontroll av att brev och paket till intagna inte innehåller vapen, droger, men de får absolut inte öppna och läsa intagnas utgående post, inte förhindra intagen att sända brev till oavsett vem och de får inte vare sig undanhålla intagen post sänd till denne eller läcka till medierna innehåll av intagna sänd eller mottagen post, tillika sker det avseende Anders Behring Breivik.

  Med full respekt för alla debattörers åsikter påminns om att Transparency International har avseende Sverige dömt staten ett stort antal gånger avseende att rätt eller orätt utpekade av medierna för i synnerhet brott med politiska förtecken, är maktlösa, rättslösa utan lagskydd i Sverige och svenska journalister i Danska medier synes med samma samma metodik och lagstridiga förfarandet utgör att tortyren avseende Breivik blir obegriplig för i Danmark finns ett stort annorlunda byggt fängelse dör särskilt farliga våldsbrottslingar placeras och de ser ut att trivas fast de vet att oavsett straffskala de är dömda att avtjäna, kommer de sannolikt aldrig någonsin att ges frihet och eftersom att också lagen i Danmark sägs är lika för alla skulle rådande Brott mot FN Tortyrförbud avseende Anders Behring Breivik således vara all om han placeras där.
  mvh.
  Ps. Dem av som av intresse vill ta del av nämnt Specialfängelse i Danmark och ett antal svenska dokumentärer som inte visas i Sverige kan via nätet Dk TV 2 ta del av här
  länk dokumentär med titel: De særligt farlige, ds
  https://www.dr.dk/drtv/serie/de-saerligt-farlige_292511

  • Breivik har inte ett dugg med danska lagar att göra. Han här dömd i Norge.

   Massmördaren Anders Behring Breiviks mänskliga rättigheter kränks inte genom restriktionerna i fängelset.

   Norges högsta domstol beviljar inte prövningstillstånd, och en tidigare dom som gick Behring Breivik emot vinner därmed laga kraft.

   Breivik ska dock överklaga till Europadomstolen.

   • Tack för påtalande och jag ber om ursäkt för skrivfelet som efter flera timmar med ett danskt ärende utgjort att jag utan att märka det har skrivit Danmark i stället för Norge avseende Breivik placering i total avskildhet på specialbygd avdelning i norskt fängelse.

    Ser nu att jag också synes raderat att Norge har specialfängelse som inte tillåter filmning inifrån och att jag därav sände länk med dokumentärer om i Danmark nära identiskt specialfängelse.

    Ber än en gång om ursäkt för slarvskrivning!
    Mvh.

   • Rättelse och ursäkt insänd kl 20,32 har inte publicerats
    avseende felskrivning Danmark när det naturligtvis avser Norge.

 2. Han kan nog få en rejäl straffrabatt. Ge honom ett års fängelse för varge mord att sitta av. I serie naturligtvis…

 3. 77 DÖDA 10 ÅR FÖR VARJE, VORE INTE ORIMLIGT.
  MEN SÅ LÄNGE LEVER HAN INTE, ALLTSÅ EN KULA ÄR LÖSNINGEN.

  12
  2
 4. TIPS Fjärrvärme lagras i värmelager – mysko:
  Intressant energinyhet från SVT. Jag får inte ihop det riktigt, det låter lite som att de utelämnat väsentliga frågor. I grunden ser jag inget fel i att lagra energi i ett värmelager om energin kommer från väderberoende (d.v.s. okontrollerbara) energislag. Men här verkar det vara tvärt om.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bergrum-i-vasteras-ska-forvandlas-till-termos-och-ge-mer-el

  Kort sammanfattning:
  – Fjärrvärmeverk i Västerås.
  – Ingen info om hur de alstrar energin men jag antar sopförbränning eller liknande.
  – Producerar även el när de har överskott.
  – När det är kallt räcker inte produktionen till el utan bara till fjärrvärme.
  – Nu skall de överproducera och lagra energi i sitt värmelager så att de även kan producera el kalla dagar.

  Fråga 1: Västerås har uppenbarligen fått el kalla dagar utan detta fjärrvärmeverk tidigare, varför skall de plötsligt producera mer el?
  Fråga 2: Hur mycket energi kommer läcka ut ur lagret samt försvinna vid återomvandlingen till el? Totalt måste ju energiekvationen leda till större energikonsumtion om man lagrar undan energin (som ofrånkomligen läcker ut) från förbränningen istället för att förbränna precis det som konsumeras för stunden.

  Svaret på fråga 1 & 2 är gissningsvis att de kan tjäna pengar på de höga elpriserna till priset av högre total energiförbrukning. Och idioterna på SVT tror att detta är miljövänligt.

  13
  • Vore bättre att använda beredskpslagret till vad det är avsett för. Fyll det genast med olja. Dom ser det inte komma. Förmodligen är också övriga beredskapslager tömda. Våra politiker visar inget ansvar.

   15
 5. Han ska inte sitta i fängelse. Han är väldigt psykiskt sjuk. Han ska sitta på mentalsjukhus, livet ut.

  16
  4

Kommentera