USA: En invasion kan börja mellan nu och februari

UTRIKES. Både Vita huset och USA:s försvarshögkvarter Pentagon bekräftar att man fått underrättelseuppgifter om att Ryssland planerar en attack under falsk flagg i östra Ukraina.

Ryska trupper i Kazakstan. Bild: Eurasianet

Pentagons talesperson John Kirby säger att uppgifterna är väldigt ”trovärdiga” och Vita husets pressekreterare Jen Psaki säger att en rysk invasion, om den blir av, kan inledas mellan mitten av januari och mitten av februari, enligt Bloomberg.

Uppgifterna avfärdas av Kreml.
Än så länge finns det inga bevis och ingen grund för dessa påståenden, säger den ryska regeringens talesperson Dmitrij Peskov.

Det är precis så här Ryssland brukar agera. New York Times.

Ukraina är nästan omringat av Ryssland som har trupper på Krim, i Moldavien, i Belarus, i Ryssland och så kallade separister med ryskt stöd i östra Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA: En invasion kan börja mellan nu och februari

 1. ja detta är et poppis område att köra stritsvangnen i det finns en stad som heter Kursk här tyskarna förlorade massor av järnskrot. men men vad säger polakena om det tror inte att polakerna gillar turistande tyskar i pansarvagnar .. men det är en självklarheter så fort dom är enade då åker fom runt i pansarvangnar och mördar folk i granländerna det är dags att sätta stopp för dessa krigshetsare med NATO i spetsen?

  4
  1
  • Håkan, båda sidor får komma till tals i inlägget.

   Uppgifterna avfärdas av Kreml.
   – Än så länge finns det inga bevis och ingen grund för dessa påståenden, säger den ryska regeringens talesperson Dmitrij Peskov.

   Ryska regeringens talesperson säger naturligtvis sanningen, eller hur…

   11
   14
 2. The Times:
  Jan. 14, 2022
  Updated 4:25 p.m. ET
  WASHINGTON — The Biden administration accused Moscow on Friday of sending saboteurs into eastern Ukraine to stage an incident that could provide President Vladimir V. Putin of Russia with a pretext for ordering an invasion of parts or all of the country.

  The White House did not release details of the evidence it had collected to back up its charge.

  Inga bevis eller bilder som vanligt men de hänvisar till ”säkra källor” så jag tror att de menar Petterssons blogg som är den enda säkra källan jag känner till. 😉

  32
  5
  • Sisu;

   ”Inga bevis eller bilder som vanligt men de hänvisar till ”säkra källor” så jag tror att de menar Petterssons blogg som är den enda säkra källan jag känner till. 😉”

   Nämen självklart är det första en statsmakt gör att röja militära uppgifter och dess källor, eller hur. Intressant är att du påpekar andras insinuationer genom att själv insinuera. Säkerspolitiska källor röjer dom inte i första taget. Det kallas högmålsbrott i svensk lagbok, säkert finns sådan lagstiftning i USA också. Jfr danske exministern som det skrivits om i dagarna, som anklagas för röjande av militära hemligheter.

   Håkan Dahlberg;

   ”Har Pettersson spårat ur och helt och hållet blivit en propagandakanal för USA:s hökar?”

   Själv är du ett totalhavererat rysstroll och en utmärkt megafon åt Putin och hans diktatur.

   Petterssons blogg har du/ni gammelkommunister svårt att bemöta, ser jag.

   7
   23
   • När slutar du med alla dina personliga angrepp?
    Pettersson, hur länge ska detta pågå?
    Det sänker ytterligare nivå på bloggen…

    2
    1
   • Maja1, i första hand borde du tänka på hur du själv uttrycker dig, bland annat mot mig och tro inte för en sekund att jag hinner läsa alla kommentarer.

    1
    1

Kommentera