Robert Kennedys mördare får inte villkorlig frigivning

BROTT & STRAFF. Palestinier Sirhan Sirhan, som mördade New York-senatorn och presidentkandidaten Robert F Kennedy 1968, nekas villkorlig frigivning efter att Kaliforniens guvernör Gavin Newsom sagt nej, rapporterar Politico.

Sirhan Sirhan, då och nu samt Robert F. Kennedy i mitten. Bild CC BY

En särskild styrelse beviljade Sirhan villkorlig frigivning i augusti. Han har suttit fängslad i över 50 år efter att ha skjutit ihjäl Kennedy, vars bror president John F Kennedy mördades fem år tidigare, utanför ett hotell i Los Angeles.

Sirhans lönnmord på senator Kennedy är ett av de mest ökända brotten i amerikansk historia. Han saknar den insikt som skulle förhindra att han gör samma farliga beslut som han gjort i det förflutna, säger guvernör Newsom.

77-årigen Sirhan har försökt bli frigiven 15 gånger, men han har inte tagit fullt ansvar för sitt brott, enligt guvernören.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Robert Kennedys mördare får inte villkorlig frigivning

 1. Vad skulle han utföra i samhället utanför fängelset? Rakt in i kriminalitet, eller har han bakom galler skaffat nåt bra yrke som skulle hjälpa honom att göra nåt bra för samhället?

  13
  1
 2. Bygg fler fängelser i Sverige, det finns plats, det skapar jobb, bättre än dyra datahallar.

  Dra ner på bekvämligheten och maten, vill man inte jobba så inget käk(enkelt).
  Ingen ska kunna se en medfånge, endast vakter som gäller.
  Ingen kontakt med världen på något sätt, bibeln kan vara enda lektyren som passar.
  Långa straff ska det vara, även för småbrott som ska stävjas i tid innan de blir värre och eskalerar.
  Annars hyr plats på något ogästvänligt ställe för en 5hundring max om dan, kallt ska det vara också.

  Såja, maggan och morgan, nu lyfter ni på stenarna som jag gav som förslag och det är nu, inte om 5-30 år med döda utredningar som inte ger någonting av värde som vi har sett i många decennier.
  m.m. m.m.

  21
  2

Kommentera