Lever vi i samma värld

Flera Svenska regeringsmedlemmar, har förklarat det rekordhöga priset på drivmedel i Sverige på: VÄRLDSMARKNASPRISET!

Idag tankade vi bilen på en mack, rätt centralt i Kuala Lumpur, Malaysia

En mycket trevlig man invandrad från Burma, som talade mycket bra Engelska tankade bilen.

37,56 liter 95 oktan bensin kostade 77 RM = 165,55 i Svenska Pengar.

Lever vi i samma värld? Eller är “världsmarknadspriset” högre i Sverige.

Tilläggas skall att bensinen här är ren “naturbensin” helt utan “klimaträddande” och för motorn tveksamma tillsatser.

14 thoughts on “Lever vi i samma värld

 1. Hela Riksdagen borde avsättas, de arbetar inte för oss svenska, fy sjutton för dessa välavlönade drönare.

 2. Inte nog med att den svenska bensinen är dyr, den är dessutom dålig. Jag testade samma körsträcka 54 mil motorväg i samma hastighet 100 km/tim på svensk 95 oktanig svensk bensin och Polsk bensin.
  Med svensk bensin tog min bil 0,723 l/mil, med Polsk bensin 0,568 l/mil. Det går alltså 0,155 l/mil extra med svensk bensin. Vid min 54 mil långa resa 8,37 liter extra, viket naturligtvis ger extra CO2, Bolund tänker med den bredaste delen. Därför kör han en 10-år gammal Ford Focus.

 3. Bara för att du insisterar att tanka bilen i Malaysia blir svenska “regeringen” tvungen att “tyvärr” öka skatten på energi med några öre för att kompensera. Tack ska du ha…

  3
  6
 4. Varför gynnar inte regeringen svensktillverkad metanol? Det kan blandas i diesel i viss mån (har för mig upp till 15%) utan att motorer förstörs. (Kineserna gör det redan, även tillverkar bilar för 100% metanol.) träspriten (som det även heter) kan tillverkas av skogsavfall som vi har massor av efter skogsavverkning. Lägg ingen bränsleskatt på den eller ta ut reduktionspliktsskatt. Bara tillverka, tillsätt och kör. Mitt förslag: svensktillverkat metanol beskattas ej annat än med moms. Det borde räcka för att få snurr på X antal fabriker i Sverige och öka självförsörningsgrad på förnybart bränsle utan att importera etanol som görs på mat.

  15
  • Du är medveten om mycket av avfallet från skogsindustrin används till fjärrvärmeverken runt om i landet?

   • Jodå… även att mycket flis importeras till dem, även sopor… men vi kan ta reda på mycket mer skogsavfall. Säger inte att min tanke är perfekt, men man måste se saker ur fler perspektiv än att låsa fast sig. Med förgasning av skogsavfall kan vi återbörda näringsämnen till skogen. I fjärrvärmeverkens vet jag inte. Kanske Du vet?

 5. Precis som elskatten tror jag det i grund och botten handlar om att förhindra medborgarnas frihet genom att begränsa tillgången till ett av välfärdssamhällets mest grundläggande komponenter, tillgången till energi. Av samma skäl ville MP förbjuda vedspisar. Du skall inte vara automon helt enkelt. Du skall vara beroende av staten och du skall vara tacksam och betala dyrt för det du “får” av staten. “Hembränning” av energi kan inte tillåtas.

  23
 6. Om man ska vara elak kan man hoppas att partiledarna som gått covid blir isolerade något år eller två, precis som dom gamla på äldreboende.

  21
 7. Ja vi lever i en annan värld med denna regering som snart har gjort Sverige till ett U-land med världens högsta skatter ,högsta priser på el och diesel/bensin , en sjukvård som är i fritt fall, en skola som inte fungerar. ett samhälle som blivit otryggt att bo i , ett försvar som inte kan försvara vårat land , vi har varit tvingande ta emot folk (analfabeter och islamistiska extremister) som inte har våra värderingar utan vissa vill i princip ta över vårat land med våld och vi har blivit kallade för rasister när det egentligen varit tvärt om. Denna invandring har kostat multum och kostar det fortfarande . Det är väl dit alla skatte pengar går .Regeringen såg ju inte detta komma eller vill dom att vi ska ha det så med värdens högsta skatter ,folk som fryser i sina hus ,folk som inte har råd att ta sig till jobbet som bor i glesbygden ,folk som inte vågar gå ut eller är rädda att bli rånade även i sitt eget hem. Vad hände med vårat land ????RÖSTA PÅ RÄTT PARTI I HÖST …. SD

  56
 8. En som varit i Tyskland frågade varför kostar dieseln 15 kr i Tyskland och över tjugo kronor i Sverige.
  Frågar vi våra storljugande politiker så är det världsmarknadspriset men sanningen är höger skatter.

  86

Kommentera