Regeringen kanske betalar tillbaka lite allmosor till undersåtarna

ELPRISER & SKATTER. I går, 45 minuter innan partiledardebatten i riksdagen skulle börja så släppte regeringen och finansminister Mikael Damberg (S) nyheten om att den ska hjälpa en del av dem som drabbats av höga elkostnader med sammanlagt sex miljarder kronor.

Det låter bra vid en första anblick, men förslaget ska igenom riksdagen och gynnar mest dom som slösar alternativt har en stor elförbrukning av andra skäl. De gynnar inte mindre bemedlade med en elförbrukning under 2000 kW per månad.

Halva elräkningen består av skatter så regeringen tänker sig att lämna bidrag för att en del av oss ska ha råd med de höga skatterna!

De som tjänar på de höga elpriserna är kraftbolagen och staten. Elen är inte dyrare att producera när den är dyr utan det blir högre vinster och högre skatteintäkter för staten.

Dagens Industri

Staten tjänar miljarder på höga elpriser

Vattenfall ägs till 100 procent av svenska staten. Vattenfall gick med 41,9 miljarder i vinst januari till september 2021, detta plus alla skatt och momsintäkter. Finansminister Mikael Damberg (S) tycker han är generös när han ger ett halvt löfte att lämna tillbaka sex miljarder till elkonsumenterna.

-Pettersson säger att socialdemokrati är stöld…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Regeringen kanske betalar tillbaka lite allmosor till undersåtarna

 1. Nu har det rödgröna byket lyckats med det som Maud Olofsson misslyckades med. Att driva upp elpriserna och därmed göra Vattenfall till ett pengamaskin och därmed också skatteintäkterna.
  När man under hennes tid drev upp priserna med hänvisning till service på kärnkraftverken mitt i vintern. Det som fick bägaren att rinna över vår när man hade rekordhögt elpris i juli månad med hänvisning till att kabeln från Norge låg nere för service. Då blev det hett under sulorna på Maud och hon fick agera för att ta elproducenterna i upptuktelse.

  • Det var kanske i samma veva som hon gjorde den berömda Nuonsffären där hon
   betalade 100 miljarder för denna affär som enligt experter var värt ungefär 40 miljarder?

   Måste vara underbart att spendera andras pengar, dessutom var hon sen för feg att
   komma till konstitionsutskottet och svara för sina tokiga affärer

Kommentera